torek, 31. januar 2012

Torkov komentar #39

V tokratnem Torkovem komentarju o Super Bowlu, o Peytonu in nekaj malega o Pro Bowlu.

Zabavni del končan
Konec prejšnjega tedna in v začetku tega tedna sta obe Super Bowl ekipi pripotovali v Indianapolis. Do vključno danes je bilo treningov dokaj malo, igralci so imeli precej prostega časa, danes je sledilo druženje z novinarju. Tradicionali "Media Day" ni prinesel kakšne razburljive izjave, nihče ni garantiral zmage ali kaj podobnega. Že jutri se bo vzdušje precej spremenilo, začele se bodo zadnje priprave na tekmo.

New York in New England
Kljub temu da sta ekipi iz različnih konferenc, se precej dobro poznata. Skoraj vsako leto se Giantsi in Patriotsi srečajo v predsezoni, vsi se spomnimo Super Bowla pred štirimi leti, medsebojno tekmo so odigrali tu sredi letošnjega rednega dela. Ključ do zmage ostaja enak kot vedno. Patriotsi ne blestijo v secondaryju in bodo tako poskusili doseči čim več točk, Giantsi bodo to poskušali preprečiti z odličnim pritiskom obrambne linije. Kot velikokrat v ameriškem nogometu, na koncu odloča bitka na linijah, tudi tokrat bo tako.

Znova nekaj rekordov
Sezona je prinesla ogromno rekordov, nekaj jih bo padlo tudi v nedeljo. Brady in Belichick bosta prva dvojica, ki bo skupaj nastopila v petih Super Bowlih, lahko postanega šele druga dvojica s štirimi prstani. Giantsi lahko postanejo prva 9-7 ekipa s prstanom, Manning prvi QB iz New Yorka z dvema zmagama na Super Bowlih in tako naprej. Kot vsako leto, vložki na Super Bowlu so ogromni.

Peyton, Peyton, Peyton
Poleg Super Bowla je največja zgodba tega tedna Peyton Manning. Po zadnjih dogodkih pri Coltsih vse kaže na to, da je zelo malo možnosti, da bo Peyton še kdaj zaigral za Indianapolis. Danes se je pojavili kar nekaj govoric, da bo kariera tega igralca kmalu končana. Le nekaj ur kasneje je Manning v pogovoru za ESPN izjavil, da se dobro počuti in da bo pripravljen za novo sezono. Če se bo izkazalo, da res lahko igra, se bo takoj pojavilo kar nekaj ekip, ki bi ga sprejele za dve ali tri sezone. Mnogi pričakujejo zgodbo podobno tistemu, kar se je šel Favre. Mislim, da tako ne bo, Manning bo igral, ker si želi novega prstana in bo želel z ekipo biti čim dlje in ne bo čakal na zadnje dneva agvusta.

Pro Bowl ni presenetil
Kot vsako leto, tudi letos je bil Pro Bowl najbolj negledljiva tekma sezone. Vsaka tekma predsezone je bolj zanimiva, še tekma Arena lige so boljše. Obrambe ni igral nihče in videli smo, kako grozo lahko prinese prihodnost, če se bodo spremembe pravil v korist napadov še naprej nadaljevale. Čeprav mnogi navijajo za čim več napada, se skoraj vedno izkaže, da morajo ekipe igrati dobro na obeh straneh žoge, da so tekme zanimive.


0 x komentirano:

Objavite komentar