sobota, 7. januar 2012

Lions @ Saints, pregled ekip

Tudi z analizo druge tekme letošnje končnice začenjamo s primerjavo ekip, ki jo je pripravil Tilen.

Prvi NFC wild-card nam bo ponudil spopad dveh izvrstnih pass napadov in malo slabših obramb, katerima pa vseeno ne manjka posameznih playmakerjev. Bodo Levi ohranili trezne glave in ne prejemali neumnih kazni oz. bo Saintsom uspelo ustaviti ali vsaj omejiti Megatrona? To sta glavni vprašanji sobotne tekme.

Napad

QB – Brees vs. Stafford

Kljub izvrstni sezoni Stafforda gre tu moj glas podajalcu Saintsov, Brees ima letos eno najboljših sezon za QB-je v zgodovini, gladko je porušil tudi rekord Marina. Prednost: Saints.

RB – Thomas, Sproles vs. Smith, Morris

Nobena od ekip nima izstopajoče dobrih tekačev, kar je posledica odličinih napadov po zraku in razporeditve poskusov teka med več tekačev. Le Sproles je letos od vseh presegel 600 yardov, za Detroit pa je bil velik udarec poškodba Besta. Prednost: Saints.

WR – Colston, Moore, Meachem vs. Johnson, Burleson, Young

Morda se to sliši čudno, ker so Saintsi najboljši zračni napad lige, a sam sem na strani lovilcev Detroita po zaslugi Megatrona. Pravtako Brees veliko podaja tudi na tekače in na tight enda in vsi lovilci ne pridejo popolnoma do izraza. Prednost: Lions.

TE – Graham vs. Pettigrew

Logična izbira je tight end New Orleansa, Graham je v eni sezoni postal glavni playmaker svojega napada in morda celo najboljši TE v ligi. Prednost: Saints.

OL – Bushrod, Nicks, De La Puente, Evans, Strief vs. Bachus, Sims, Raiola, Peterman, Cherilus

Na Pro Bowl potujejo kar trije člani napadalne linije Saintsov (Bushrod, Nicks, Evans), če se seveda NO ne uvrsti na Super Bowl. Pravtako je ta petorka dovolila najmanj naletov na podajalca in je bila druga po najmanj dovoljenih sackih. Prednost: Saints.

Obramba

DT – Ellis, Franklin, Rogers vs. Suh, Williams, Fairley

Dobri DT-ji pri obeh ekipah, mešanica izkušenj in mladosti. Za Detroit je izrednega pomena predstava Suha, če (in to velik) bo uspel ohraniti mirne živce in se kosati z napadalno linijo Saintsov, bi ravno kakšen njegov play lahko bil jeziček na tehtnici. Prednost: izenačeno.

DE – Smith, Jordan vs. Vanden Bosch, Avril

Tako po sackih kot po forced fumblih so defensive endi Lionsov v precej veliki prednosti v primerjavi z DE-ji New Orleansa. Prednost: Lions.

LB – Shanle, Vilma, Dunbar, Casillas vs. Tulloch, Durant, Levy, Carpenter

Zelo podobni skupini linebackerjev, Saintsom povzročajo skrbi pogoste poškodbe Vilme. Več dela s zaustavitvijo teka nasprotne ekipe bodo sigurno imeli Tulloch in druščina. Prednost: izenačeno.

S – Harper, Jenkins vs. Delmas, Spievey

Harper ima letos odlično sezono, postal je pravi vodja svoje obrambe. Poleg tega je pa od vseh safetyjev tudi daleč najbolj izkušen. Poškodba Delmasa sigurno ne koristi secondaryju Levov. Prednost: Saints.

CB – Greer, Porter, Robinson vs. Houston, Wright, Smith

Cornerji obeh ekip bodo na udaru skozi celotno tekmo, zato jim to pot namenjam oznako X – factorjev. Vsaka prestrežena podaja bo še kako dobrodošla. Prednost: izenačeno.

Special teams

K – Kasay vs. Hanson

Prednost: izenačeno.

P – Morstead vs. Graham

Prednost: Saints.

KR/PR – Sproles vs. Logan

Prednost: izenačeno.

Trener

Payton vs. Schwartz

Schwart je po dolgih letih pripeljal Detroit spet v končnico, kjer pa ga že za začetek čaka trener, ki je dokazan zmagovalec in ima tudi Super Bowl prstan. Prednost: Saints.

Povzetek: Zdi se, kot da imajo za vsako orožje Lionsov v napadu Saintsi odgovor s boljšim igralcem, seveda z izjemo Calvina Johnsona. Tudi v obrambi so solidni in imajo nekaj, kar igralcem Detroita manjka – izkušnje. Saintsi imajo pravtako prednost domačega igrišča, zato zmago namenjam njim. NO, 31–20.


0 x komentirano:

Objavite komentar