torek, 7. junij 2011

Torkov komentar #5

Na vrsti je peti Torkov komentar. Tokrat o zadnjem datumu za rešitev letošnje NFL sezone, o Plaxicu in o novi kazni s strani NCAA.

Znan zadnji datum
NFL tega sicer še nekaj časa ne bo uradno objavila, vendar iz njihove pisarne so prišle informacije, kako kratka sezona je še sprejemljiva. Najmanj 8 tekem rednega dela mora biti. Če toliko tekem ne bo možno izvesti, potem sezone ne bo. Sezona bi se torej lahko začela sredi novembra, pred tem bi liga potrebovala nekaj tednov za FA, training camp in morda kakšno tekmo predsezone. Po tem scenariju bi bila sredina oktobra zadnji datum za konec lockouta. Vendar pa obstaja še en scenarij. Super Bowl je možno prestaviti za en teden, finalni tekmi obeh konferenc za dva (odpade prosta nedelja med SB in finalom konferenc), zadnja tekma rednega dela bi tako lahko bila odigrana 15. januarja. 8-tedenska sezona bi se tako morala začeti najpozneje na Thanksgiving (24. novmber). Po nekaterih informacijah bi liga lahko spravila vse v pogon v treh tednih, zadnji datum je tako 3. november. Če takrat novaga CBA-ja ne bo, sezone ne bo.

Plaxico na prostosti
Po 20 mesecih zaporne kazni se je na prostost vrnil Plaxico Burress, ki je na Super Bowlu XLII ujel zmagoviti TD. Tudi ta teden so se Eaglesi največjkrat omenjali kot možna destinacija za nadaljevanje kariere tega lovilca. A neketari viri poročajo, da te govorice širijo predvsem ljudje blizu Plaxica, medtem ko Philadelphia naj sploh ne bi bila zainteresirana. Omenjajo se tudi Ramsi, kar se mi zdi bolj verjetna možnost. St. Louis je blizu vrha divizije, dodaten WR bi jim prišel še kako prav. Trener Ramsov je Steve Spagnuolo, ki je bil s Plaxicom nekaj sezon pri Giantsih.

USC ostal brez naslova
Zaradi nepravilnosti okoli Reggie Busha so Trojansi že bili deleženi strogih sankcij. Dve leti ne smejo nastopati v bowl tekmah, zmanjšati so morali število štipendij za 30 v treh letih. Bush je moral vrniti Heismanovo nagrado, včeraj pa so USC uradno prečrtali kot zmagovalca sezone 2004. Vse skupaj je znova precej smešno. Kazni so prišle toliko let pozneje in nek administrativen popravek ne bo spremenil praktično nič. Bush je že dolgo nazaj zapustil USC in tudi zanj vse to ne prinaša nobenih sprememb, posledice pa čutijo predvsem tisti, ki danes igrajo pri tej šoli. Vsekakor predolgo trajajo vsi postopki pri NCAA in nekateri njihove kazni so običajnemu človeku povsem nerazumljive.


Pretekli teden na strani
Počasi se zaključuje predstavitev ekip, ostale so le še tri. Vse bolj postaja jasno, katerih 12 se bo pomerilo v dvobojih, ki sledijo po izteku vseh glasovanj.

Posti zadnjega tedna:
Philadelphia Eagles
700 glasov
New Orleans Saints
Intervju: George Dohrmann
Seattle Seahawks
Najbolj priljubljene ekipe
Baltimore Ravens
Ljubljana in Zagreb drugič letos
Nova zmaga slovenskih prvakov
Atlanta Falcons
Najboljše tekme sezone, week 4
New England Patriots
100 najboljših: 41-50
Chicago Bears


0 x komentirano:

Objavite komentar