četrtek, 19. januar 2012

New York Giants

Na vrsti je predstavitev naslednje od štirih ekip, ki so še v borbi za naslov Super Bowl prvakov. Obe AFC ekipi sta obdelalani, danes so tu gostje finalne tekme v konferenci NFC.

Giantsi imajo za sabo zelo mešano sezono. Že pred sezono so utrpeli ogromno poškodb, še pred prvo tekmo sta sezono končala najboljši LB in najboljši CB. Kljub temu je bila prva polovica sezone dobra, nadaljevanje pa tudi letos precej slabše. Napad je cel čas igral dobro, obramba precej slabše in New York je bil 7-7, pet od sedmih zmag so si priborili šele v zadnji četrtini. Poleg Manninga, ki ima za sabo najboljšo sezono v karieri, sta zablestela Victor Cruz in Jason Pierre-Paul. Pred zadnjima dvema tekmama so v obrambi malce poenostavili sheme, vrnil se je Osi Umenyiora in od takrat so Giantsi zabeleželi štiri zelo zanesljive zmage s skupnim rezultatom 121-50.

Po odigranih 16 tekmah so imeli 9 zmag, kar je za to franšizo povprečen razultat v zadnjih letih, bolj zanimive so številke v napadu in obrambi. Giantsi so imeli osmi napad v ligi, v zadnjih 26 letih so šele šestič končali tako visoko. V obrambi so bili skupno 27. v ligi, tako nizko niso bili nikoli prej.

New York ima trenutno morda najbolj kompletno ekipo od preostalih štirih, vendar bo v nedeljo vse prej kot lahko. V San Francisco bodo potovali drugič v tej sezoni, kjer so v prvem poskusi izgubili in kljub tesnemu rezultatu imeli precej težav. Napad je naredil kar nekaj napak, še več sicer obramba, kar za tisti čas ni bilo veliko presenečenje. Tokrat naj bi bilo vreme slabše kot takrat, kar bo uspočasnilo eksplozivno obrambno linijo Giantsov, nekaj težav bo gotovo tudi pri igri po zraku.

Kaj morajo torej narediti vnedeljo, da se bodo uvrstili na Super Bowl? Napad mora odigrati na visoki ravni, točk in uspeha bo vsekakor manj kot prejšnji teden, vendar bo treba vztrajati, vsaj dvakrat letos smo že videli, da niti 49ersi ne morejo zdržati na visokem nivoju v obrambi celo tekmo. Ključ do zmage je vseeno v obrambi. V prvi tekmi v San Franciscu so se osredotočili na branjenje tekma, nato pa bili premagani po zraku. In na koncu morda najbolj pomemben element igre, izgubljene žoge. 49ersi jih izsilijo ogromno, vsaka napaka napada gostov je že lahko usodna. Videli smo, kaj so delali v soboto Saintsi in česa so jih te napake stale.


0 x komentirano:

Objavite komentar