torek, 27. september 2011

Torkov komentar #21

Tokrat Torkov komentar malce drugače. Danes predstavljam pregled po divizijah po treh odigranih tednih. Kaj smo izvedeli v tem času? Kdo je presenetil, kdo razočaral? Pri vsaki diviziji je zraven logo trenutno vodilne ekipe.

AFC East
Najbolj zanimivo je, da se v tej divizije ne igra obrambe. Patriotsi so zadnji v ligi na tem področju, Dolphinsi 30., Billsi 26. in Jetsi 11. Zdi se, da nobena tekma znotraj divizije ni odločena v naprej kot smo bili vajeni v zadnjih letih. Billsi so presenetili s 3-0, vendar bodo Patriotsi gotovo igrali bolje v naslednjih tednih. Jetsi imajo precej težav, spored pa prav nič lahek v naslednjih tednih (BAL, NE). Dolphinsi so na dnu in kljub dolgi sezoni se bodo težko vrnili.

AFC North
Bengalsi so na zadnjem mestu, a so morda največje presenečenje. Z malce več sreče bi lahko dobili vse tri tekme, kar je vsekakor dober znak za ekipo, ki je začela sezono z novincem na položaju podajalca. Od ostalih so najbolj navdušili Ravensi, čeprav so si privoščili slabo tekmo v drugem tednu. Steelersi ostajajo blizu, čeprav vse skupaj ne zgleda najboljše. Brownsi igrajo povprečno. Začetek je bil prej slab kot dober, a morda jih bo zmaga v nedeljo proti Dolphinsom dvignila višje.

AFC South
Kot kaže so Coltsi obsojeni na zadnje mesto in večina verjame, da je to leto Texansev, a znova smo dobili namig, da morda ne bo tako. V nedeljo so imeli priložnost, da prvič pridejo do 3-0 in hkrati dosežejo najbolj pomembno zmago v zgodovini franšize. Kljub mnogim priložnostim so bili znova neprepričljivi in Saintsi so izkoristili priložnost. Titansi so odigrali bolje od pričakovanj in verjetno bodo ostali blizu do konca sezone. Ne gre pozabiti na Jaguarse, ki so tudi lani začeli zelo slabo, a se kasneje vrnili.

AFC West
Chargersi znova dajejo vtis, da nočejo zmagovati v prvem delu sezone. Ogromno napak, ki za zdaj še niso usodne, a to se kmalu utegne spremeniti. Raidersi so zelo blizu in očitno letos mislijo zelo resno z naskokom na vrh. Broncosi igrajo bolje kot lani, a trajalo bo še nekaj časa, da bodo popravili napake prejšnjih dveh sezon. Chiefsi še naprej razpadajo. Letos je napak veliko več, nekaj pomembnih igralcev je poškodovanih in vse to se pozna.

NFC East
Divizija je povsem odprta, vendar ne zato, ker bi bili vsi štirje tako dobri. Prej obratno.Giantsi so v nedeljo pokazali zelo dobre predstavo, vendar ena tekma na sezono ne bo dovolj. Cowboysi in Redskinsi so v ponedeljkovi tekmi predstavili svojo vrednost in ta ni velika. Eaglesi, ki naj bi bili najboljši, so prav tako precej švoh. Vse je torej možno v tej diviziji. Prvak bo tisti, ki bo naredil najmanj napak.

NFC North
Packersi so zmagali devet zaporednih tekem. Kot lani ob koncu tudi letos zmagujejo, vendar obramba za zdaj ni najboljša in če tega ne bodo popravili, gre zgodba te ekipa lahko hitro stopničko ali dve nižje. Lionsi končno sodijo med boljše ekipe, v zadnji tekmi pa so z velikim povratkom pokazali, da se bodo borili do konca. Bearsi so tam, kamor sodijo. Napad ni najboljši in proti ekipam, ki lahko dosežejo veliko točk, bodo imeli težave. Vikingsi so polomija. 2008 Lionsi so bili slabi, letošnji Vikingsi imajo precej boljše igralce, a v drugih polčasih igrajo katastrofalno.

NFC South
Saintsi predvsem v napadu izgledajo vrhunsko. Obramba je malce slabša, a je po tekmah s Packersi in Texansi (oboji zelo dobri v napadu) na solidnem 21. mestu. Bucsi so zelo zanimivi. Ko zmagajo dvakrat tesno, je to sreča. Ko zmagajo tako še dvakrat, je to še več sreče. Ko zmagajo tolikokrat, to ni več sreča. Tampa je letos pripravljena na korak več. Falconsi se ubadajo s težavami, ki sem jih napovedal pred sezono. Panthersi igrajo dobro, a letos v tej diviziji še nimajo možnosti.

NFC West
Kdo bi si mislil, 49ersi so za zdaj dejansko najboljši. Malo napak je prava pot do uspeha. Cardinalsi imajo ogromno težav v obrambi, tudi napad ni med boljšimi. O težavah Seahawksov bi se dalo napisati cel esej. Napad dosega 214,7 yardov na tekmo. Veliko, veliko premalo. Ramsi imajo sicer dobro ekipo, a brutalen spored v prvi polovici sezone je enostavno ... brutalen.


0 x komentirano:

Objavite komentar