sobota, 14. januar 2012

Broncos @ Patriots, napovedi

Druga tekma današnjega sporeda prinaša prvo AFC tekmo drugega tedna končnice. Broncosi upajo na še en čudež in največje presenečenje letos, Patriotsi pa bi radi končali predolgo sušo, saj so brez zmage v končnici že skoraj štiri leta. V tem času je bilo kar 16 ekip uspešnejših na tem podorčju.

medsebojne tekme: DEN 27-17 (v končnici: DEN 2-0)
DEN v končnici: 17-15
NE v končnici: 21-15
DEN v gosteh letos: 5-3
NE doma letos: 7-1

Jure: S tekmami Denverja sem imel letos ogromno težav in danes ni nič drugače. Zdi se, da si se sezona Tebowa danes res morala končati, vendar Patriotsi nimajo obrambe, ki bi lahko zanesljivo zmagovala v končnici. V prvi medsebojni tekmi smo videli, da se Broncosi lahko pomikajo po igrišču, ustavile so jih šele izgubljene žoge. Vseeno ostaja dejstvo, da obramba gostov ni več tako odlična kot sredi novembra in Belichick bo precej bolj pametno pristopil k tej tekmi. Tebowu bo pustil nekaj kratkih podaj, več dolgih napadov pa ta QB ni sposoben sestaviti.

Vlado: Denver je z uvrstitvijo v polfinale konference presenetil večino strokovnjakov, kot tudi ljubiteljev ameriškega nogometa. Za razliko od WC tekme, tokrat ne bodo mogli računati na prednost domačega terena ter oslabljenega nasprotnika. Na tej tekmi lahko, tako kot na prvi medsebojni letošnji tekmi, pričakujemo veliko igre po zraku. Brady&co. so sigurno bolj talentirana ekipa kot njihovi nasprotniki, skupaj s prednostjo domačega terena ter izkušenostjo jim pripisujem dosti lahko zmago, 34-17.

Tadej: Kot fan Patsev sem v tej tekmi težko objektiven, vendar dvomim, da lahko Tim Tebow (tudi s pomočjo »višje sile«) ponovi predstavo iz Wild Card weekenda. Patriotsi bodo v obrambi bolje pripravljeni kot v rednem delu ali pa prejšnji teden poraženi Steelersi. Napad Patriotsev bo učinkovit in natančen, obramba ne bo enolična in ne bo dopuščala Tebowu veliko priložnosti. Tebow Time ends in Foxborough. 20-34.

Črt: Denver je zaradi nenadejanega uspeha proti Steelersom in zaradi fenomena Tim Tebow trenutno zelo vroča ekipa. Kako je potrebno omejiti NE in Toma Bradyja, je pokazal ravno Pittsburgh v 8. tednu. Denver potencial zato ima, da lahko Tim Tebow podaja, smo tudi videli prejšnji teden, pri čemer je statistično gledano obramba NE slabša od obrambe Steelersov. Presenečenje zato tudi tokrat ni izključeno. Kljub temu je tokrat precej elementov različnih kot v prvi tekmi (to je predvsem Tom Brady z navezami na Wesa Welkerja, Gronkovskega itd.), zato vseeno dajem prednost NE. NE 34-24.

Igor: Tom Brady je enkrat letos že dokazal Tebowu, da je boljši od njega. Takrat so Broncose pokopali fumbli v drugi četrtini. Tokrat bo napak s strani Denverja manj in zato tudi manj točk Patriotov, napovedujem jih okrog 25. Menim, da bo tekmo odločal napad Broncosov - če bo tak kot prejšnji teden od druge četrtine naprej, potem ima Tim možnost, drugače je brez nje. Mislim, da bodo Broncosi ostali pri okrog 20 točkah in zmaga bo za Patriotse.

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Luka: Tebow je napravil nekaj lepih podaj proti Steelersom, kar mu lahko uspe tudi proti Patsom. Vseeno pa se bodo Broncosi srečali z odličnim napadom, saj je na drugi strani Brady, ki je poleg vsega v ključnih trenutkih najboljši. Lahko pričakujemo razodetje? NE, 31-16.

Slavko: New England v obrambi resda ne blesti, a igro "kateri QB bo na eni tekmi dosegel več točk" bi Tom Brady dobil v 99 od 100 primerov. Sobotni nočni obračun bo sodil med enega od 99-ih.

Sebastian: Vedno bolj ko premlevam to tekmo, vedno bolj verjetno se mi zdi, da osli presenetijo Patse, kolikor čudno se to sliši. Obramba Broncosov je izredna, obramba Patsov njeno diametralno nasprotje, medtem ko je pri napadih ravno obratno. V skladu z defense wins championships in božanskostjo Timmyja: DEN, 23-20.

Dejan: Pravljica Denverja se bo počasi končala, NE je za razliko od Pittsburgha imel teden počitka in verjetno je bila wild-card tekma dovolj dober prikaz, kako ne igrati obrambe proti Tebowu. Patriots 35-17.

Tilen: Čeprav vlada prava Tebow manija, je treba sliko gledati v celoti in priznati, da je favorit v tej tekmi še vedno New England. Broncosi za napredovanje v naslednji krog potrebujejo tekmo brez napak, tako obrambe, kot tudi McGaheeja, Tebowa in special teamov. Sam sem mnenja, da se pravljica za Denver tu konča, zmaga bo ostala doma. NE, 30-20.

Boris: Tebow vs Brady. V obračunu v rednem delu je zmagal Brady, vendar pa so Broncosi takrat naredili izjemno število napak, kar jih je na koncu seveda stalo zmage. Tokrat računam na dobro igro obrambe Denverja, ki bo ustavila Bradyja in še eno eksplozijo Tebow-manie. 24:20.

SKUPAJ: Patriots 10, Broncos 2


1 x komentirano:

Objavite komentar