sreda, 4. januar 2012

Sugar Bowl

Sugar Bowl je še en od največjih in najstarejših bowlov, prva tekma je bila na sporedu že leta 1935. Eno mesto je vsako leto rezervirano za ekipo konference SEC, eno mesto je prosto. Letos bo malce drugače, saj bosta v velikem finalu igrali dve SEC ekipi. Sugar Bowl bo, tako kot veliki finale čez šest dni, odigran v New Orleansu, prizorišče je Superdome.

Letošnja zasedba je povzročila veliko razburjenja. Michigan je imel ogromno sreče. Zaradi strogih pravil se v BCS bowle niso mogli uvrstiti Arkansas, Georgia, Boise State in Michigan State, čeprav so vse te ekipe boljše od Michigana. Poleg teh bi si mesto na tem bowlu bolj zaslužil Kansas State, vendar je Michigan dobil prednost zaradi zaslužka organizatorjev.

Michigan ima za sabo eno boljših sezon v zadnjih letih, vendar vrhu konference ni bil nikoli blizu, v tekmi proti Michigan State je bil precej slabši. Virginia Tech je letos izgubila dvakrat, obakrat proti Clemsonu.

Precej težko je reči, kdo je boljši. Če bo VT odigrala tako kot zna, bodo zmagali Hokiesi, so pa tudi sposobni igrati zelo slabo. Glede na to, da so imeli en mesec za pripravo, pričakujem, da bodo igrali dobro in zmagali. Glede na mnoge katastrofalne tekme v zadnjih sezonah me pa niti malo ne bi presenetilo, če bi odigrali zelo slabo in bi videli visoko zmago Michigana. Kakorkoli že, dejstvo ostaja, da je Michigan še precej oddaljen od ekipe, ki si je domači navijači želijo.


0 x komentirano:

Objavite komentar