nedelja, 15. januar 2012

Texans @ Ravens, pregled ekip

Prvi dve tekmi sta šli približno po pričakovanjih. Videli smo eno noro tekmo in eno, ki je bila odločena že po nekaj minutah. Spored gre danes naprej, ob 19.00 nas čaka druga AFC tekma. Tilen je pripravil primerjavo obeh ekip.

Najbolj nepredvidljiva tekma tega dela tekmovanja je vsaj zame gostovanje Houstona v Baltimoru. Na prvi pogled se zdi, da so zaradi domačega terena Ravensi v prednosti, a ko pogledamo podrobneje, imajo Texansi vse, kar imajo tudi Ravensi: dobro igro po tleh, odlično obrambo in »težave« za centrom. Morda imajo tu celo prednost, kajti Flaccu letos res ne gre. Poleg tega imajo še momentum po zmagi nad Cincinnatijem. Lahko Flacco izboljša svoje igre ali sledi še ena, za večino nepričakovana, zmaga za rookie podajalca Houstona Yatesa?

Napad

QB – Flacco vs. Yates

Flacco se letos res ni izkazal, zato so navijači Baltimora zaskrbljeni. Za njim je morda celo najslabša sezona v karieri, šepa predvsem odstotek zaključenih podaj. Na drugi strani je Yates pokazal, zakaj mu je bila zaupana vloga podajalca po poškodbi prvih dveh opcij, proti Bengalsom je lepo vodil svojo ekipo do zmage. Prednost: izenačeno.

RB – Rice, Williams vs. Foster, Tate

Za Rica lahko z gotovostjo trdimo, da je prvi igralec svojega napada, če Texansi ustavijo njega, bo zmaga na dosegu roke. Tudi Foster kaže, da lanska sezona ni bila slučaj. Tokrat tekačem obeh ekip namenjam oznako X-factorjev, kdor bo bolje nadomestil manjko pri podajalcih bo tekmo dobil. Prednost: izenačeno.

WR – Boldin, Smith, Evans vs. Johnson, Jones, Walter

Pri Ravensih sta med lovilci dejavna le Boldin in rookie Smith, kar je prava redkost v NFL. Pri Houstonu so podajalci lepo delili žoge med več igralcev, dokončno se je pozdravil tudi Andre Johnson. Prednost: Texans.

TE – Dickson, Pitta vs. Daniels, Dreessen

Oboji v napadu v napadu veliko uporabljajo dva tight enda, Daniels je imel celo največ ujetih podaj svoje ekipe. Prednost: izenačeno.

OL – McKinnie, Grubbs, Birk, Yanda, Oher vs. Brown, Smith, Myers, Caldwell, Winston

Podobni liniji, uspešni pri blokiranju za tek, ščitenju svojega podajalca in obe izkušeni. Težko delo ju čaka proti dvema odličnima obrambama. Prednost: izenačeno.

Obramba

DT – T. Cody vs. S. Cody

Igralca enakega priimka in primerljivih kvalitet, oba zasluženo v prvi postavi svojega moštva. Prednost: izenačeno.

DE – Ngata, Redding, McPhee vs. Smith, Watt, Jamison

Kljub izredni predstavi Watta proti Cincinnatiju pa gre moj glas tokrat defensive endom Ravensov, glavna razloga sta Haloti Ngata in večja možnost rotacije kvalitetnih igralcev. Prednost: Ravens.

LB – Lewis, Suggs, McClain, Johnson vs. Cushing, Ryans, Barwin, Reed

Tako Ravensi kot Texansi so v obrambi najmočnejši na pozicijah linebackerjev. Poleg highlight potez lahko pričakujemo tudi obilico govorjenja, Lewis, Suggs in Cushing zagotovo ne bodo uspeli biti tiho skozi celotno tekmo. Prednost: izenačeno.

S – Reed, Pollard, Zbikowski vs. Manning, Quin, Demps

Manning in Quin sta dodala velik delež obrambi, ki je Bengalsom dopustila le deset točk. A Ravensi imajo Reeda, kar je dovolj velik razlog, da v ospredje postavim safetyje Baltimora. Prednost: Ravens.

CB – Williams, Webb, Smith vs. Joseph, Jackson, Allen

Pri cornerbackih je verjetno največja razlika med obema moštvoma, seveda v korist Texansov. Še pred enim letom je bilo to nepredstavljivo, danes pa ima Houston eno najboljših skupin CB-jev v ligi. Ravensi bi lahko imeli težave z Johnsonom. Prednost: Texans.

Special teams

K – Cundiff vs. Rackers

Prednost: izenačeno.

P – Koch vs. Turk

Prednost: Ravens.

KR/PR – Reed/Webb vs. Manning/Jones

Prednost: izenačeno.

Trener

Harbaugh vs. Kubiak

Morda mala prednost za trenerja Ravensov, ki ima nekaj več (sicer povečini grenkih) izkušenj v končnici od Kubiaka, a tudi tu se lahko skriva možnost za Houston, ker na njih ni praktično nikakršnega pritiska. Prednost: Ravens.

Povzetek: zelo izenačeni ekipi, nekako se mi zdi, da domače igrišče ne bo tako velika prednost. Odločale bodo malenkosti, tudi počitek Ravensom ni nujno dobro del. Napovedujem nadaljevanje prvega nastopa v končnici za Texanse in s tem manjše presenečenje. HOU, 24-17.


0 x komentirano:

Objavite komentar