nedelja, 1. januar 2012

Napoved zmagovalcev, W17, nedelja

Prvi dan leta in zadnji teden rednega dela sezone. Vse tekma so na sporedu danes, pri napovedih mi pomagata Ivan in Boris. Obeta se nam zelo zanimiv zaključek sezone 2011, tri mesta za končnico so še prosta.

Lions @ Packers

Jure: Packersi so si že pribori teden počitka, vendar bodo s počivanjem začeli že ta teden. Lionsem ta tekma pomeni veliko več, saj se želijo izogniti potovanju v New Orleans. Zmaga Levom.

Ivan: Packersi z zmago ne pridobijo kaj veliko, zato ne bodo preveč reskirali, da bi se ključni starterji poškodovali. Detroit, tokrat tudi s Suhom v postavi, bo s pomočjo pass igre proti letos precej luknjavi obrambi Green Bayja zmagal divizijsko tekmo.

Titans @ Texans

Jure: Texansi so druga ekipa, ki ne more več napredovati ali nazadovati v zadnjem tednu. Pravijo sicer, da bodo igrali z vsemi, vendar je zadnje teden tudi ta zasedba precej slaba. Titansi igrajo za uvrstitev v končnico, svoje delo bodo z zmago opravili.

Ivan: Titansi bodo dokaj omejili Fosterja in s tem večino napada Texansev, obramba Texansev pa je že prejšnji teden proti Coltsem pokazala, da ne more ustaviti vsega. Titansi bodo tekmo zmagali, še posebej če se bo prebudil CJ0K.

Colts @ Jaguars

Jure: Coltsi se borijo za prvi izbor, igrajo v gosteh, tu zmage enostavno ne vidim. Pri Jaguarsi bo prišlo do sprememb v ekipi, igralci imajo priložnost za še zadnji vtis.

Ivan: Čeprav so se Coltsi zadnji 2 tekmi prebudili in začeli igrati bolj spodobno, bodo z MJD-jem na čelu do zmage prišli Jaguarsi in tako prekinili niz zgbuljenih tekem in niz dobljenih Indianapolisa.

Jets @ Dolphins

Jure: Jetsi so letos razočarali, od solidnih ekip so premagali le Cowboyse. Dolphinsi v drugi polovici sezone igrajo dobro in sedaj bodo z veseljem pokopali vse upem divizijskim rivalom za končnico. Zmaga za Miami.

Ivan: Miami bo v napadu manj kompetitiven po tleh in bo zato moral več igrati po zraku. Jetsem bo obramba priborila zmago, čeprav bodo v napadu imeli kar precej težav proti obrambi Dolphinsov.

Bears @ Vikings

Jure: Bearsi so do tekme prejšnji teden upali, sedaj niti upanja nimajo več. Ključni igralci so že nekaj tednov nazaj končali, VIkingsi bodo porazno sezono končali z zmago.

Ivan: Vikingi bodo tudi brez AP-ja prišli do zmage proti močni obrambi Bearsov. Ti bodo brez Cutlerja in Forteja v napadu spet bolj malo pokazali.

Bills @ Patriots

Jure: Patriotsi se še vedno borijo za prvo mesto v AFC, Billsi so z zmago prejšnji teden več ali manj opravili svoje. Zanesljiva zmaga domačih.

Ivan: Patriotsi se bodo na domačem terenu maščevali Billsom za grenak poraz v tretjem tednu. Obramba Buffala ni več tako čvrsta kot na začetku sezone in to jih bo pokopalo.

Panthers @ Saints

Jure: Brees ima priložnost, da še izboljša nov rekord, poleg tega pa Saintsi še vedno igrajo za prost teden. Panthersi se bodo borili, vendar končncega uspeha ne bo.

Ivan: New Orleans bo nadaljeval v dosedanjem slogu z odlično igro v napadu in Brees bo še povečal sveže podrti rekord. Newton in ostali napad Caroline bo proti pronicljivi obrambi Saintsev odigral še eno dobro tekmo, a kljub temu ne bo dovolj za zmago nad Saintsi.

Redskins @ Eagles

Jure: Eaglesi zadnje tedne igrajo zelo dobro, čeprav je vse že izgubljeno. Tudi tokrat bo nekaj podobnega. Redskinsi bodo še eno slabo sezono končali s porazom.

Ivan: Eaglesi bodo nadaljevali z nizom dobrih tekem tudi proti Reskinsom, a kaj ko so se zbudili prepozno za kakršne možnosti za uvrstitev v končnico. Washingtonu se za zaključek sezone, ki so jo začeli odlično, obeta nov poraz.

49ers @ Rams

Jure: Vprašaje, če bodo Ramsi tokrat dosegli kakšno točko. Vprašanja o zmagovalcu ni, 49ersi bodo zmagali in si tako priborili teden počitka.

Ivan: Na tekmi, kjer se bosta udarila najboljša obramba in najslabši napad lige, bo slavil San Francisco in si tako zagotovil teden počitka pred prvo tekmo končnice. Ramsi se bodo borili le še za morebiten prvi izbor v prihodnjem draftu.

Seahawks @ Cardinals

Jure: Seahawksi v drugi polovici sezone navdušujejo z odlično igro po tleh. Tudi Cardinalsi v drugi polovici sezone igrajo zelo dobro. Oboji so se zbudili prepozno, tokrat bo tesno, malo prednosti dajem gostom.

Ivan: Seattle bo spet dobro premikal žogo po tleh, za Arizono pa je vprašanje, če bo celo tekmo odigral Kolb. Če ne bo igral, imajo Cardinalsi še možnosti za zmago na tekmi.

Buccaneers @ Falcons

Jure: Bucsi le še čakajo na konec zelo slabe sezone, zmago čakajo že dva meseca. Flaconsi jim je ne bodo prepustili, saj bi raje končali na petem mestu kot na šestem. Zmaga bo ostala doma.

Ivan:Falconsi bodo nadaljevali z dobro igro v napadu proti letošnji najslabši obrambi lige. Tampa ne bo mogla dohajat Atlanto in zmaga za Falconse.

Ravens @ Bengals

Jure: Benglasi potrebujejo zmago za končnico, vendar mislim, da ta ekipa še ni pripravljena za prave tekme. Ravensi igrajo za divizijski naslov in bodo dobili to bitko. Bengalsom še vedno ostaja upanje na ugoden razplet na drugih tekmah.

Ivan: Cincinnati mora to tekmo zmagati če želi v končnico, vendar bo Baltimore trd oreh, saj z zmago osvojijo divizijo. Kljub borbenosti Bengalsov bo obramba Ravensov premočna in zmaga bo pripadla gostom.

Steelers @ Browns

Jure: Kljub očitni razliki med ekipama so Steelersi in Brownsi v zadnjih letih odigrali nekaj zelo tesnih tekem. Morda bo tudi tokrat tako, vendar še vedno verjamem v zmago Pittsburgha.

Ivan: Steelersi bodo poudarek dali na teku, saj bo Ben spet počival. Obeta se nam low-scoring tekma, ki pa jo bo dobil Pittsburgh in tako ohranil možnosti za zmago divizije ob morebitnem porazu Baltimorja.

Chiefs @ Broncos

Jure: Prejšnji teden nas je Orton hitro spomnil, zakaj ga ne uvrščamo med boljše QB-je. Chiefsi so izločeni iz nadaljnih bojev, ta ekipa je že tako dosegla več zmag od realne moči moštva. Broncosi morajo čim več akcij odigrati po tleh in zmagati ne bo težko.

Ivan: Chiefsi imajo dobro obrambo proti pass igri, kar ne bi smelo preveč motiti Broncose. Denver bo z dobro igro obrambe nadzoroval tekmo in v zadnji četrtini lahko spet pričakujemo Tebow-time.

Chargers @ Raiders

Jure: Letošnja sezona Raidersov je bila zelo raznolika, nekaj uspehov, nekaj razočaranj. Sedaj bo vse odločeno v tej tekmi, vendar je dejstvo, da ta ekipa ne sodi v končnico. San Diego je velika uganka. Recimo, da bodo tokrat sestavili eno solidno tekmo in premagali Raiderse.

Ivan: San Diego se bo pred domačimi navijači poskušal maščevati za predhodni poraz v sezoni, hkrati pa tudi uničiti upe za končnico Oaklandu. Chargersem tudi na domačem terenu ne bo uspelo ustaviti dobre igre Raidersov po tleh in čaka jih nov poraz.

Cowboys @ Giants

Jure: Noč na ponedeljek, 2.30. 255 tekem letošnje sezone odigranih, ostane le še ena, znanih 11 ekip za končnico, eno prosto mesto, dve ekipi, tekma tedna. Še enkrat več bodo Giantsi in Cowboysi odigrali zelo pomembno tekmo. Vse je možno, vendar zaradi vse bolj zdrave obrambne linije Giantsev dajem prednost domačim.

Boris: Romo je pred veliko preizkušnjo. Mediji ga blatijo po zobeh že cel teden, a tokrat bo dokazal, kako se stvari streže. Romo bo strl srca navijačev New Yorka, po tekmi bo heroj. 21:17


0 x komentirano:

Objavite komentar