torek, 12. julij 2011

Torkov komentar #10

Tu je že 10. Torkov komentar. Tokrat o večni temi letošnjega poletja (lockout), o trenutnem stanju na Svetovnem prvenstvu in o Collinsu, ki je končal kariero.

Zdaj gre zares
Na Svetovnem prvenstvu v Avstriji je bila odigrana prava polovica tekem. Videli smo nekaj zanimivih dvobojev, vendar nobenega velikega presenečenja. ZDA, Kanada, Mehika in Japonska so še vedno brez poraza, vendar se bo to kmalu spremenilo. Danes se bosta pomerila ZDA in Mehika. Jutri bo drugega finalista določila tekma med Kanado in Japonsko. ZDA in Kanada sta favorita, vendar bi morali biti obe tekme precej bolj zanimivi kot vse doslej.

Lockout se (ne) končuje
Znova so novinarji, ki spremljajo pogajanja za nov CBA, poročali zelo optimistično. Lockouta naj bi bilo konec 21. julija, sedem dni pozneje naj bi se začelo FA obdobje. Vendar podobne stvari beremo že en mesec, zgodi pa se nič. Nekaj igralcev je včeraj zvečer sporočilo, da pogajanj še nekaj časa ne bo konec. Liga očitno izkorišča medije, da bi ustvarila vtis, da vse skupaj napreduje in tako povzročila nekaj pritiska na igralce. Ti za zdaj ne popuščajo, vendar bodo kmalu na sporedu prve tekme, ko bo za oboje slabše, če te ne bodo odigrane. Medtem je še nekaj ekip sporočilo, da bodo imele letos training camp v domačih objektih in ne drugje kot je to v navadi. Torej tudi vodje ekip vedo, da lockouta še ne bo konec.

Collins ima dovolj
Kerry Collins je končal svojo športno pot. V ligi je bil 16 let, vmes zamenjal nekaj ekip, nazadnje je igral pri Titansih. Verjetno bi lahko vztrajal še eno sezono, vendar mu trenutna situacija v tej ekipi gotovo ne odgovarja. Titansi se ne bodo borili za vrh, bolj pomembna bo vpeljava novega podajalca v sistem. Collinsa pa vloga mentorja ne zanima. V podobnem položaju je bil pred sedmimi leti, ko so Giantsi na draftu izbrali podajalca, Collinsu je le nekaj dni zatem spakiral kovčke. V zadnjih letih se ga ni veliko omenjalo, čeprav je dosegel nekaj lepih rezultatov. Collins je 11. igralec po številu yardov v zgodovini lige, 9. po številu zaklučenih podaj, 29. po TD-jih. Ima tudi nastop na Super Bowlu. Nikoli ni bil najbolj vrhunski, a dovolj dober, da se je dobro desetletje in pol obdržal v ligi.

Pretekli teden na strani
Predstavljeni so vsi četrtfinalni pari, glasovanja so v teku. Tri pari so verjetno že odločeni, pri dvoboju Chargers - Saints pa je razlika le en glas. Preberete si lahko kratka poročila z vseh tekem Svetovnega prvensta in pregled drugega tedna lige CFL. V naslednjih dneh sledi najbolj zanimiv del prvensta v Avstriji, tretji teden lige CFL, verjetno nekaj o Areni in še kaj.

Posti zadnjega tedna:
Dve zanesljivi zmagi
Četrtfinale: Patriots - Ravens
CFL po drugem tednu
Prevlada favoritov
Četrtfinale: Chargers - Saints
Montreal v slogu prvakov
Drugi dan manj preobratov
Intervju: Albert Breer
Winnipeg znova rešila obramba
Izjemen touchdown
Mehika vendarle do zmage
Četrtfinale: Packers - Colts
Svetovno prvenstvo
Četrtfinale: Steelers - Eagles
CFL, week 2
Power Rankings: 9-32
Intervju: Gene Chizik


0 x komentirano:

Objavite komentar