četrtek, 12. januar 2012

Najboljši štirje, AFC

Drugi teden končnice je vse bližje, začenja se klasični turnir na izpadanje. Osem ekip, ena od njih bodo dobila tri tekme in končala na vrhu, ostalih sedem bo sezono končalo s porazom. V soboto in nedeljo bom objavil pregled ekip in napovedi, še prej pa hiter pregled vseh kandidatov za osvojitev Super Bowla, danes AFC.

New England je v zanimivi situaciji. Tretjo sezono zapored Patriotsi začenjajo končnico domo, tretjič zapored so favoriti, prvi dve tekmi so zanesljivo izgubili. V obeh tekmah smo dobili potrdilo, da z napadom ni mogoče računati na uspeh v končnici. Vedno se najde ekipa, ki te lahko ustavi in če sam nimaš dovolj dobre obrambe, se razlika na semaforju hitro poveča na neulovljivo. Skozi letošnjo sezono smo iskali trenutek, ko bi lahko rekli, da se letos Patriotsem hiter izpad ne bo zgodil, vendar tega nismo bili deležni. Kljub temu se zdi neverjetno, da bi New England dejansko izgubil že ta teden. Nekaj tednov nazaj so Patsi zanesljivo zmagali v Denverju, tokrat bi se moral zgoditi pravi čudež, da tekma ne bi šla v isto smer.

Baltimore je najbolj kompletna ekipa v konferenci. Pred sezono je bilo veliko vprašanj glede te ekipe. Ali lahko premagajo Steelerse in dobijo ostale pomembne tekme? Ali lahko igrajo odlično doma? Ali lahko Flacco igra dobro, ko je najbolj pomembno? Na vsa ta vprašanja so Ravensi odgovorili pritrdinlo. Dvakrat so premagali Steelerse, prvič so jih prav ponižali. Dobili so vse pomembne tekme. Res je, izgubili so 4-krat, vendar ta ekipa ni sestavljena tako, da bi zmagala vse tekme. Ko je bilo treba, so vedno zmagali. Dobili so tudi vse tekme doma. In Flacco? Gostovanje v Pittsburghu, rezultat 16-23, do konca tekme je bilo dve minuti in 17 sekund in Flacco je popeljal Ravense na 92 yardov dolg napad za zmagoviti TD, vmes ni bilo ni enega teka. Flacco res ne sodi med najboljše QB-je, vendar lahko igra, ko je treba, ekipa pa sloni predvsem na obrambi in teku, podobno kot v sezoni 2000, ko je bil Baltimoru že na vrhu sveta ameriškega nogometa.

Houston verjetno ne bo nikoli to, kar so v Texasu Cowboysi, vendar pa imajo sedaj Texansi enako zmag v končnici kot Dallas v zadnjih 10 letih. Sedaj Fosterja in druščino čaka težko gostovanje. Proti Ravensom so letos že igrali in izgubili 14-29. Takrat je še igral Schaub in tekma je bila v Houstonu. Situacija je sedaj precej drugačna in zmagati bo zelo težko. Obramba bi morala igrati fantastično, kar je sicer možno. Poleg tega pa bi moral Yates pokazati malce več kot ja naredil v zadnjih tednih. Verjetno jih v nedeljo čaka konec sezone, vendar je jasno, da bodo Texansi jeseni pri vseh napovedih zelo visoko.

Denver je letos zmagal le 8-krat v rednem delu in se uvrstil med najboljših osem v NFL. Na prvi pogled se to zdi velik dosežek, vendar natančni pregled pokaže, da to ni taka redkost. Lani je podobno uspelo Seahawksom (sedem zmag) in še dve leti prej Chargersom (osem zmag). Še vedno lahko ogromno beremo o Tebowu, vendar pa mnogi pozabljajo, kako veliko sreče so Broncosi imeli, da so se uvrstili v končnico. Če Raidersi ne bi blokirali dva FG-ja proti Chiefsom ali če Barber ne bi nerazumljivo stekel v out, bi igralci Denverja že nekaj časa počivali. Poleg tega gredo velike zasluge obrambi, ki pa zadnje tedne ni več tako prepričljiva. Če bi igrali konec novembra, bi verjal, da lahko povsem ustavijo Bradyja, danes me v kaj takega zelo težko kdorkoli prepriča. Za zmago bo Tebow znova moral igrati že v prvem polčasu in to bolje kot kdarkoli prej v letošnji sezoni. Doslej sta se ekipi dvakrat pomerili v končnici, obakrat je zmagal Denver.


0 x komentirano:

Objavite komentar