sobota, 7. januar 2012

Bengals @ Texans, napovedi

Za napovedi tekem končnice sem povabil tiste, ki so sodelovali med sezono Razmišljanja tistih, ki so se odzvali, lahko preberete skupaj, še prej pa nekaj o tekmi in ekipah.

medsebojne tekme: 3-3
CIN v končnici: 5-9
HOU v končnici: 0-0
CIN v gosteh letos: 5-3
HOU doma letos: 5-3

Jure: To bo tekma, kjer bo odločal vsak yard, bitka za pozicije na igrišču bo zelo pomembna. Bengalsi letos niso premagali nobene odlične ekipe, Texansi v obrambi še vedno sodijo med najboljše. To bo prva tekma za Houston v končnici in domači navijači bodo pripravili fantastično vzdušje, zmaga bo ostala doma.

Vlado: Poškodbe so dejavnik, s katerimi se srečuje vsaka ekipa in ne smejo biti izgovor za slabše rezultate. Na srečo se jim počasi vrača večina pomembnih igralcev ter njihov prvi lovilec AJ, s katerim so ponovno dobili na širini. Vseeno bosta prvo violino igrale obe obrambi. Tista, ki bo bolje izvajala svoje naloge, bo odločilno prevesila tehtnico na stran svoje ekipe. Prepričan sem, da bo to Houston in zmago namenjam njim, 24-14.

Tadej: Soočenje dveh rookie QBjev lige. T.J. Yates ima težave z levo ramo, Dalton je sredo preživel v bolnišnici zaradi viroze. Pri Houstonu se vrača Andre Johnson, ki ne bo 100% nared in vprašanje je ali bo tekmo sploh lahko končal. Cincy ima tudi težave s svojim prvim lovilcem zaradi poškodbe rame. Zaradi teh težav bosta v ospredju oba RBja, Foster in Benson, rezultat pa bo odvisen tudi od igre obeh obramb, ki sta skozi sezono pokazali svojo trdnost. Rezultat bo nizek a tesen. Napredovali bodo Bengalsi, 13-10.

Črt: Spopad 2 rookie QBjev v končnici. Presenečenje ni izključeno, vendar Houstonu dajem prednost predvsem zaradi obrambe in teka (2. rangirana obramba in 2. rangirani tek). Prvo tekmo (14. teden) so dobili Texansi 20-19, tudi tokrat bo rezultat tesen. Texans 17-14.

Igor: Houston in Cincinnati sta pozitivni presenečenji letošnje sezone. Houston ima kljub težavam QB dobro ekipo, CIN pa ima mlado ekipo, ki se je odlično ujela. Prednost v tekmi dajem HOU, saj bodo mladci pri Bengalsih (letos) še odpovedali v njihovi najbolj pomembni tekmi sezone. HOU na krilih Fosterja do zmage 27:14

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Luka: Tekma dveh letos zelo prepričljivih obramb bo odvisna tudi od napada, kjer pa imajo vsaj na položaju podajalca prednost Bengalsi. Čeprav igrajo v gosteh, bodo z dobro obrambo in nekaj točkami presenetili domačine. CIN 17-10.

Tomaž: Bengalsi so eno prijetnejših presenečenj sezone, a priznajmo si, uvrstitev v končnico je bolj posledica sreče in lahkega razporeda kot kvalitete ekipe. Bengalsi so v rednem delu izgubili vse dvoboje proti solidnim ekipam in menim, da bo tudi tokrat tako. Texansi so kljub izgubi dveh podajalcev dobra ekipa s trdno obrambo in dobrima tekačema, v pomoč pa jim bo tudi prednost domačega igrišča. Pričakujem tesno zmago za Texanse v njihovem prvem nastopu v končnici.

Slavko: Že dolgo časa tehtnica kvalitete ni bila tako na strani Konference NFC. Za ta so krive predvsem številne poškodbe v AFC-ju. Houston ima težave s podajalci, zato je v nizu treh porazov, Cincinnati pa letos še ni premagal ekipe, ki se je uvrstila v končnico. Niz sedmih porazov se bo končal v Houstonu.

Sebastian: Cincy je najlepše presenečenje sezone in ekipa, ki ima solidno obrambo in soliden napad. Houston bi bil s popolno ekipo premočan, a so jih poškodbe konkretno zdesetkale. Prva tekma franšize v končnici in pritisk nad tretjim QBjem Yatesem bo prevelik. CIN, 24-16.

Dejan: Vrnitev Wada Phillipsa na sideline Texansov je prinesla boljšo igro obrambe v zadnjem tednu sezone. Če bo obramba spet našla nivo igre, ki jo je pokazala na zadnji tekmi proti Bengalsom, bi to moralo biti dovolj da zaustavijo Daltona, ki je v zadnjih tednih nekoliko padel v formi. Texans 17-10.

Tilen: Obe ekipe sta med letom zaradi poškodb izgubili nekatere nosilce, a sta na koncu uspeli priti v playoff. Če bi za centrom Texansov stal Schaub, bi jim pripisal vlogo favoritov, tako pa napovedujem manjši upset Cincinnatija. CIN, 23 - 21.

Tadej: Tekma, kjer bo najbolj pomembno, kateri napad bo dlje na igrišču ter posledično utrujal nasprotno obrambo. Houston z odlično obrambo, a v zadnjih tednih slabim napadom in predvsem zaradi slabih iger napada dajem prednost Bengalsom. Oba rookieja po moje nebosta najbolj pomembna člena, ampak je po moje samo eden in to je Foster, ki bo nosil večino bremena napada Houstona. Če ustavijo njega, potem so naredili večino posla. Zmaga Bengalsov 14-10 (vsaj en pick6 na tekmi).

Boris: Houston ima težave na poziciji podajalca, zadnje 3 tekme so grdo izgubili. Dalton bo kot rookie vpisal prvo playoff zmago. CIN 17-10.

SKUPAJ: Bengals 7, Texans 7


2 x komentirano:

Objavite komentar