petek, 20. januar 2012

San Francisco 49ers

Teden se počasi končuje, finalni tekmi sta vse bližje, tu je še predstavitev zadnjega od štirih finalistov, na vrsti so gostitelji NFC tekme in morda največje presenečenje letošnje sezone.

Vsako sezono je v končnici kakšna ekipa, ki po napovedih pred sezono tam ne bi smela biti, največkrat tako visoko pridejo z dobro igro v obrambi in zelo malo izgubljenimi žogami. V zadnjih letih so po tem načrtu bili uspešni Dolphinsi (2008) in Chiefsi (2010), letos so to vlogo prevzeli 49ersi in skoraj vsak teden presegli vsa pričakovanja. Obramba igra super, zgrešenih tacklov skoraj ni, v napadu so v 16 tekmah izgubili le 10 žog. Napad po doseženih yardih sodi med slabše, vendar je San Francisco nekaj pomembnih zmag dosegel prav z odličnimi akcijami na tej strani žoge.

Med vsemi 32 ekipami so imeli 49ersi letos 26. napad, ampak kot že rečeno, malo število izgubljenih žog in nekaj super akcij v ključnih trenutkih dajejo precej boljši vtis. Vseeno je obramba glavni razlog za tako visoko uvrstitev, v rednem delu so le tri ekipe bile boljše, to je najboljša uvrstitev za to franšizo po letu sezoni 1997.

San Francisco je ena boljših ekip v obdobju Super Bowla, uvrstitve v končnice so bile dolgo nekaj normalnega, vse do leta 2003. Sledilo je kar osem šusnih let, letos pa so se znova vrnili in takoj bodo NFC finale igrali pred domačimi gledalci, kjer so letos tako uspešni. Premagali so jih le Cowboysi, po podaljšku. Omeniti velja tudi fantastično pripravo na vsako tekmo. Vsaka ekipa naj bi izkoristila pomankljivosti nasprotnikov, vendar prevečkrat vidimo, da med tekmo ekipe pozabijo na narčt ali pa ta ni dobro pripravljen, pri 49ersih temu vsekakor ni tako.

Kako bo v nedeljo? Igrali bodo proti Giantsom, ki so jih letos že premagali, vendar bo tokrat nasprotnikova obramba boljša, napad domačih bo kljub temu gotovo uspešno izvedel nekaj akcij. Znova je cilj ostati brez izgubljenih žog, ključ do zmage je vseeno v napadu. Znova bodo morali uspešno ustaviti tek, kar proti New Yorku ne bo ravno najtežja naloga. Težje bo ustaviti napad po zraku, kjer so letos v zadnjih četrtinah nekajkrat že popustili. Pa tudi prej bodo morali biti zelo pazljivi.


0 x komentirano:

Objavite komentar