torek, 14. junij 2011

Torkov komentar #6

Šesti torkov komentar. Tokrat o prihodnosti Terrella Pryorja, o (skorajšnjem) koncu lockouta in o ekipah, ki so zmanjšale plače svojim zaposlenim.

Pryor prihaja v NFL
Sedaj že nekdanji QB Buckeyesov se je odločil, da se na najlažji način reši vse zmede, ki je nastala pri Ohio State. Pozno jeseni ne bo odigral polovice sezone (za prvih pet tekem je suspendiran), izpustil bo klasične priprave igralcev pred vstopom v ligo, prav tako se ne bo nikoli prijavil na običajen draft. Trenutno je ta pot zanj verjetno še boljša. Če je bil letos Mallett sporna oseba, kaj bi šele mediji pisali o Pryorju.

UFL, CFL
Ko je bila odločitev o odhodu znana, so se za mladega podajacla pojavile tri možnosti. UFL je mlada liga v ZDA, CFL pa kanadska liga. V obeh bi bil precej stran od oči ameriške javnosti, hitro bi dobil priložnost in verjetno igral dobro. Odvisno predvsem od lastnega interesa. A danes je jasno, da Pryor ne bo izbral te poti. Edini cilj je NFL, kjer se lahko ta igralec znajde takoj po koncu lockouta, verjetno prej kot vsi QB-ji, ki so bili letos izbrani v prvi rundi drafta.

Supplemental Draft
Gre za draft, na katerem sodelujejo igralci, ki se iz različnih razlogov niso prijavili na redni draft. Postopek izbiranja je tu drugačen. Ekipe so še vedno razvrščene po vrstnem redu in vsaka napiše, katerega igralca si želi in v kateri rundi bi ga izbrala. Če se več ekip odloči za istega igralca, ga dobi tista, ki je ponudila najvišji pick. Večina ekip ponavadi ne izbere nobenega igralca na tem dodatnem draftu. Če franšiza igralca dobi, izgubi ta izbor na naslednjem rednem draftu. Pryor se bo na ta draft prijavil, ne vemo pa točno, kdaj se bo ta izbor zgodil. Ponavadi poteka sredi julija, vendar je zaradi lockouta glede tega veliko nejasnosti. Nekateri pravijo, da je Supplemental Draft možno izvesti, tudi če lockouta še ni konec.

Kdo ga bo izbral?
Dejstvo je, da je Pryor vsaj soliden QB. Če ne bi nastale znane komplikacije, bi bil izbran najpozneje v drugi rundi drafta 2012. Verjetno še prej. Tako lahko sedaj nekdo dobi izjemno talentiranega igralca za precej manj, več kot pick četrte runde verjetno ne bo ponudil nihče. Največji problem ostaja njegova volja do igre, treninga. Če na collegeu ni zdržal nekaj let, potem bo v NFL še težje. Tako je ponavadi razmišljanje NFL ekip. Vseeno lahko pričakujem, da se bo našel nekdo, ki bo poizkusil z njim. Raidersi se zdijo možna opcija, tudi Redskinsi nujno potrebujejo okrepitev na tej poziciji.


Napredek v pogajanjih
Konec prejšnjega tedna so prvič v zadnjih treh mesecih poznavalci, ki spremljajo pogajanja za nov CBA, poročali zelo optimistično. Rešenih naj bi bilo že 85 % vseh vprašanj, nova pogodba med lastniki in igralci naj bi bila podpisana najkasneje sredi julija, morda že konec tega meseca.

Slaba četrtina z nižjo plačo
Sedem NFL franšiz je po začetku lockouta znižalo prihodke svojim zaposlenim, ki nimajo z lockoutom nobe povezave. Krivi so le toliko, da delajo za napačno franšizo. Te ekipe so Miami, Buffalo, New York Jets, Kansas City, Detroit, Tampa Bay in Arizona. Znižanja se gibajo od 10 do 25 %. Vsekakor nepošteno, da mali človek ostane brez dela svojih dohodkov, ker se milijonarji ne morjo dogovorit, kako razdeliti najvišji dobiček v zgodovini lige.

Pretekli teden na strani
Vse NFL ekipe so predstavljene, sedaj čakamo na končne rezultate glasovanja in dobili bomo skupno lestvico. Ta čas pa sem začel s predstavitvijo sistema college football, ki je večini precej neznan.

Posti zadnjega tedna:
New York Jets
Intervju: Jerrold Colton
Pittsburgh Steelers
Intervju: Mike Florio
Green Bay Packers
Najboljše tekme sezone, preostanek
College Football
Zadnje dejanje rednega dela
Alp Devilsi zapustili igrišče
Canada Football
Southeastern Conference
100 najboljših: 31-40
Big 12


1 x komentirano:

Dobre novice, končno....

Objavite komentar