četrtek, 15. september 2011

NCAA, week 3

Pred nami je že tretji teden letošnje college sezone. V ospredju bo mega tekma med Oklahomo in Florido State. Poleg te pa bomo lahko videli še kar nekaj zanimivih srečanj. Na delu bodo vse rangirane ekipe, povsem lahkih tekem bo manj kot v prejšnjih dveh tednih. Skoraj z gotovostjo lahko rečem, da se obeta najbolj razburljiv college vikend doslej, čeprav vemo, da sta že prva dva bila izjemno zanimiva. Jasno je, da bo ena rangirana ekipa doživela poraz, ne bom pa presenečen, če jih bo neuspešnih še nekaj več.

#1 Alabama: vs. North Texas. Še ena lahka tekma za Alabamo, ki jo bo dobila brez težav.

#2 Oklahoma: @ #3 Florida State. Tekma tedna. Obe ekipi si želita v BCS finale in za to je zmaga v tej tekmi nujna. Zmagovalec bo ostal med petimi ali šestimi ekipami, ki so še v bitki za finale sezone. Poraženec se bo moral usmeriti v boj za naslov prvaka svoje konference. Verjetno bo zelo tesno, na koncu dajem zaradi domačega terena več možnosti Seminolesom.

#4 LSU: @ Mississippi State. Tigersi bodo tokrat igrali proti nerangirani ekipi, a tekma bo vse prej kot lahka. Bulldogsi so prejšnji teden razočarali in sedaj se bodo na domačem terenu poskušali vrniti v boj znotraj svoje konference. Ne pozabimo, četrtki so zadnja leta brutalni za visoko rangirane ekipe.

#5 Wisconsin: - Northern Illinois. Badgersi bodo brez težav odpravili tudi tretjega letošnjega nasprotnika.

#6 Boise State: @ Toledo. Toledo je prejšnji teden pokazal, da lahko igra tudi z največjimi, a Boise State presenečenja ne bo dovolil.

#7 Texas A&M: vs. Idaho. Še ena tekma za ogrevanje pred resnejšimi spopadi.

#8 Virginia Tech: vs. Arkansas State. Za Hokiese sicer nobena tekma ni res lahka, a to bi morali dobiti.

#9 Oklahoma State: @ Tulsa. Lahka.

#10 South Carolina: vs. Navy. Lahka.

#11 Oregon: vs. Missouri State. Lahka.

#12 Stanford: @ Arizona. Zanimiv spopad. Stanford je sicer favorit, a Arizona je na domačem terenu vedno nevarna. V preteklih letih se je v puščavi opeklo kar nekaj favoritov.

#13 Arkansas: vs. Troy. Lahka.

#14 Nebraska: vs. Washington. Lahka.

#15 Baylor: vs. Stephen F. Austin. Lahka.

#16 Ohio State: @ Miami (FL). Še leto dni nazaj je bil to dvoboj, ki je bil že takrat deležen velike pozornosti. Danes je povsem drugače. Obe šoli sta bili deležni sankcij s strani NCAA, Canese nekaj kazni še čaka. Glede na zadnje tekme lahko zmaga kdorkoli. Morda bo Miamiju vendarle uspel ta podvig in bodo s tem pokazali, da so še živi.

#17 West Virginia: @ Maryland. To bo prva prava tekma za Mountaineerse. Terrapinsi so na prvi tekmi pokazali dobro igro in jim zato namenjam več možnosti, čeprav gre tekma lahko v obe smeri. West Virginia s porazom ne bi izgubla veliko, saj ta tekma ni znotraj konference.

#18 Michigan State: @ Notre Dame. Za Spartanse bo to najtežja tekma doslej, nasprotnik pa Notre Dame, ki si zmage želi morda bolj kot kdorkoli drug v državi. 0-2 je veliko razočaranje in tokrat pričakujem precej boljšo igro in zmago za Irishe.

#19 Arizona State: @ Illinois. Po lepi zmagi prejšnji teden sedaj Sun Devilse čaka gostovanje, ki ga lahko dobijo, a lahko ne bo. Vseeno bi jim z igro iz prejšnjega tedna lahko uspelo.

#20 Florida: vs. Tennessee. Še ena zanimiva SEC tekma. Gatorsi so favoriti, a Volsi igrajo bolje kot zadnjih nekaj let in zmage v gosteh na Floridi bi bila odlična popotnica za nadaljevanje sezone.

#21 Auburn: @ Clemson. Očitno smo prehitro odpisali Auburn. Tokrat gredo lanski prvaki na gostovanje k Clemsonu, proti katerem so lani odigrali zelo zanimivo srečanje. Tokrat sta obe ekipi slabši in Tigersi bodo s svojim napadom preživeli še en teden.

#22 TCU: vs. Louisiana-Monroe. Lahka.

#23 Texas: @ UCLA. Po predstavi prejšnji teden lahkih tekem očitno tudi letos za Texas ne bo. Sedaj jih čaka prvo gostovanje sezone, ki ga lahko dobijo, a tudi poraz ni izključen.

#24 South Florida: vs. Florida A&M. Lahka.

#25 Michigan: vs. Eastern Michigan. Lahka.


0 x komentirano:

Objavite komentar