sobota, 21. januar 2012

NFC finale

Za mnoge zadnji pravi football dan sezone je oddaljen le še nekaj ur, "Championship Sunday" prinaša dve super tekmi, tukaj je kratek pogled v NFC dvoboj.

NFC finale:
NYG: 4-0
SF: 5-7

zadnji nastop v NFC finalu:
NYG: 23-30 (@ GB, 2007)
SF: 10-23 (vs. GB, 1997)

Za razliko od AFC je bilo v tej konferenci veliko več različnih prvakov v zadnjih letih. Zadnjih 10 sezon je prineslo 10 različnih zmagovalcev (STL, TB, CAR, PHI, SEA, CHI, NYG, ARI, NO, GB), kar se zdi skoraj neverjetno. Ta trend se lahko nadaljuje tudi letos, 49ersi bi postali 11. ekipa v 11 letih. Svojo računico imajo tudi Giantsi, ki bi z zmago postali najbolj uspešna NFC ekipa tega stoletja, imeli bi tri zmage od sezone 2000 naprej.

Giantsi in 49ersi imajo veliko skupne zgodovine, v 80-ih in 90-ih je ta dvoboj sodil med največja rivalsta NFC končnice. Ekipi sta se doslej v tekmah na izpad pomerili 7-krat, Giantsi so bili uspešni 4-krat.

Letošnja tekma:
V 10. tednu sezone ste se ekipi že srečali. Giantsi so se osredotočili na branjenje teka in Gore je končal z nič yardi. So pa 49ersi zmagali z igro po zraku, Smith je odigral zelo dobro, predvsem v drugem polčasu, ko je po poškodbi Boleyja nastala velika luknja v obrambi Giantsov. Obramba New Yorka je sedaj boljša in dolgih in uspešnih napadov tokrat ne bi smelo biti. Verjetno bo tekmo odločilo, kako uspešna bo obramba 49ersov. V prvi tekmi je obramba San Francisca tri četrtine igrala zelo dobro, bilo je 27-13, na koncu pa so se Giantsi zelo dobro premikali in skoraj izenačili. Za zmago bodo tokrat 49ersi morali zdržati vseh 60 minut in cel čas biti zelo pazljivi. Verjetno bodo s tremi igralci pokrivali Nicksa in Cruza, tretji WR je Manningham, ki je prav tako lahko zelo nevaren. Kot vedno v končnici, na koncu odloča obramba. Če bodo 49ersi uspešno pokrili vse lovilce Giantsov, bodo zmagali in se uvrstili na Super Bowl. Ne gre pozbiti na posebne ekipe, kjer je San Francisco odličen. In vreme? Za zdaj kaže, da bo igrišče dobro namočeno, kar bo malce upočasnilo odlično obrambno linijo Giantsov, hkrati pa zmanjšalo možnosti kickerja (David Akers) in punterja (Andy Lee) domačih za odlično izvedbo akcij.


1 x komentirano:

Komaj čakam, da si ogledam v belleviti v živo.

Objavite komentar