nedelja, 8. januar 2012

Falcons @ Giants, napovedi

Drugi dan letošnje končnice se bo začel z dvobojem dveh ekip, ki sta imeli v letošnji sezoni precej težav, enako lahko rečemeto tudi za zadnje tri sezone. Oboji so brez vidnih rezultatov, zato je ta tekma tako pomembna. Falconsi lovijo prvo gostujočo zmago v končici po sezoni 2002, Giantsi prvo domačo po 2000.

medsebojne tekme: 10-10
ATL v končnici: 6-10
NYG v končnici: 20-24
ATL v gosteh letos: 4-4
NYG doma letos: 4-4

Jure: Ryan je v podobnem položaju kot Manning pred štirimi leti. Za sabo ima dva poraza v končnici (brez zmage) in pritisk nanj je vse večji. Danes bo vse prej kot lahko, Falconsi igrajo v gosteh, kjer so precej slabši kot doma, igrajo na odprtem, kjer prav tako niso ta zanesljivi kot v zaprtih objektih. Skupno pogledano so Giantsi letos prikazali malce manj, vendar se zdi, da so v zadnjih dveh tednih ujeli pravo formo, obrambna linija je bolj zdrava kot kadarkoli prej in zmaga bo ostala doma.

Vlado: Obramba velikanov se je zbudila ravno pravi čas in je najpomembnejši razlog, da se jim je uspelo uvrstiti v končnico. Proti Atlanti bodo morali nadaljevati z enakim tempom ter nenehno vršiti pritisk na Ryana. K temu pa bo za končni uspeh, svoj delež z dobro igro po zraku moral prispevati Eli. Skupaj s prednostjo domačega igrišča jim namenjam zmago 28-19.

Tadej: Naveza Manning-Cruz proti navezi Ryan-Jones. Oboji imajo za sabo težko sezono, vendar so se uspeli izvleči in napredovati v Playoff. Lahko pričakujemo dobro tekmo z zanimivimi potezami. Na koncu bo vseeno prvič v karieri slavil Ryan s Falconsi. 20-17.

Črt: Ekipa iz New Yorka je zadnja dva tedna v nekakšnem "končnica" načinu in zdi se v podobni formi kot na koncu sezone 2007. Atlanta seveda ni brez možnosti, ker ima predvsem boljšo obrambo (12., NYG 26.) vendar bo naveza Eli Manning - Victor Cruz tudi tokrat napravila svoje. Giants 24-20.

Igor: Giantsi so si PO priigrali v zadnjih krogih, ko so premagali tako Jetse kot v zadnjem krogu Cowboyse. Atlanta se je z zmago v zadnjem krogu izognila Saintsem, vendar jo tudi v zimskih razmerah NY čaka težko delo. Falconsi letos niso zmagali nobene posebej težke tekme, Giantsi pa, zato zmago namenjam Gmanom. 20:24.

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Luka: Giantsi imajo zagon, saj so se za las uvrstili v končnico. Atlanta pa letos kaže toplo-hladno igro in v gosteh ji ne kaže najbolje. NYG bodo v drugem polčasu nadoknadili zaostanek in zmaga bo ostala doma. NYG 24-17.

Tomaž: Dvoboj dveh dokaj izenačenih, a sila nepredvidljivih ekip. Tako Giantsi kot Falconsi so se tekom rednega dela sezone prikazali v vseh možnih različicah in le ugibamo lahko, v kakšni izvedbi se bosta ekipi pojavili v nedeljo. Obe ekipi imata odličen par lovilcev, solidne tekače in luknjast secondary, kar obeta obilo točk. Pričakujem, da bo tekmo v tesni končnici na stran Giantsov prevesil letos odlični Eli in fenomenalna obrambna linija.

Slavko: Giantsi so se po slabem začetku druge polovice sezone pobrali in so "dark horse" letošnje končnice. Podajalec Atlante Matt Ryan bo še tretjič v svoji karieri ostal brez zmage v končnici.

Sebastian: Matty-Ice gostuje v velikem jabolku pri enemu najboljših pass-rushov v ligi, ki se je pozdravil ravno v pravem trenutku. Eli letos igra odlično, Ryan dobro, žal pa je slednji v končnici vse drugo kot "Ice". Zmaga ostaja v New Yorku. NYG, 30-20.

Dejan: Giantsi so že dva tedna v playoff modu, Falconsi pa mi kljub prepričljivi zmagi proti Tampi ne delujejo kot ekipa, ki bi se lahko kosala z najboljšimi. Zmaga ostaja v New Yorku. Giants 27-20.

Tilen: Izredno izenačeni ekipi, obe lačni zmage v končnici. Giantsi bodo sicer imeli prednost domačega igrišča, a so letos dokazali, da doma njihova igra ponavadi ne briljira. Pravtako jih newyorskški mediji na veliko povezujejo s ekipo izpred štirih let, ki je osvojila prstan, kar bi lahko bil še dodaten pritisk na nove igralce. Na drugi strani je pod pritiskom tudi Atlanta, še brez zmage v končnici v zadnjih štirih letih, tudi trejd za Julia Jonesa se bo ocenjeval glede na rezultate v playoffu. Zmaga za New York Giants. NYG 27–24.

Boris: Obrambna linija Giantsov bo preveč za Matta Ryana, zmaga gre Elitu. 24-17.

SKUPAJ: Giants 11, Falcons 2


0 x komentirano:

Objavite komentar