četrtek, 4. avgust 2011

CFL, week 6

Počasi zaključujem natančno spremljanje lige CFL. Prve NFL tekme so vse bližje in CFL bo potisnjen v ozadje. Napisal bom pregled stanja vsakih nekaj tednov, podrobnosti o vsaki tekmi pa ne bo več. Danes na hitro pregled stanja v ligi in napoved tekem, ki bodo na sporedu ta teden.

Na zahodu še vedno kraljuje Edmonton, ki ga pri 5-0 ni nihče pričakoval. Calgary (3-2) se še kar dobro drži, čeprav se je od te ekipe pred sezono pričakovalo malce več. 3-2 ni slab izkupiček, vendar je igra precej bolj neprepričljiva kot kažejo rezultati. Saskatchewan (1-4) je največje razočaranje sezone. Lani poraz v finalu, tokrat porazi skoraj vsak teden. BC (0-5) ostaja na dnu. Kljub petim porazom imajo še možnosti za končnico. Igra ni tako slaba, le en poraz je bil visok.

Na vzhodu je Winnipeg (4-1) s svojo odlično obrambo na vrhu. Lani celo sezono štiri zmage, tokrat so potrebovali le pet tednov. Hamilton (3-2) je začel slabo, potem pa so igrali te ekipe prikazali precej več. Napad je igral odlično in ta sezona utegne biti zelo dobra za to ekipo. Montreal (3-2) je začel odlično, sedaj pa malce popustil. Nihče ne verjame, da bi se serija porazov lahko nadaljevala. Bomo videli. Toronto (1-4) je razočaral. Lani so dosegli velik napredek, letos pa jim spet ne gre. Napad je zelo neučinkovit.

Ta teden bo največ pozornosti pritegnila tekma med vodilnima ekipama divizij. Edmonton bo igral v Winnipegu. Zelo zanimivo bo videti, kaj bo prevladalo. Napad Edmontona ali obramba Winnipega.

5. avgust ob 1.30: Montreal @ Toronto
6. avgust ob 1.30: Edmonton @ Winnipeg
6. avgust ob 4.30: Saskatchewan @ BC
7. avgust ob 3.30: Hamilton @ Calgary


0 x komentirano:

Objavite komentar