torek, 10. januar 2012

Torkov komentar #36

V tokratnem Torkovem komentarju nekaj o tekmah prvega kroga končnice in pogled naprej v tekme, ki sledijo to soboto in nedeljo.

Atlanta zgrešeno od aprila
Večkrat sem že letos pisal, kaj vse so pri Falconsih naredili narobe. Lani so bili najboljša ekipa konference, na naboru so se odločili, da bodo šli v povsem drugo smer. Izbrali so zelo obetavnega lovilca, plačali zanj ogromno, in se nekako skušali približati napadu Saintsov. Žal so pozabili, da imajo orožij še vedno premalo, Ryan pa ni niti približno na nivoju Breesa. Celo sezono so premalo tekli in zato izgubili toliko tekem. Podobno je bilo v nedeljo. Ryan je vrgel 41 žog, Turner tekel le 15-krat. Falconsi enostavno še niso zgrajeni, da bi tak način igre uspeval in izpad je tu. Če dodamo še vse letošnje neuspehe v četrtih poskusih, je sezona kljub 10 zmagam veliko razočaranje.

Steelersi precej daleč
O Tebowu je bilo že ogromno napisnaega, zato tokrat raje nekaj o Steelersih. Spomnimo se tekme proti Texansom iz začetka sezone, ko so hitri igralci Houstona dokaj zanesljivo premagali Pittsburgh in pojavale so se trditve, da so Steelersi stari in da dolgo ne bo več šlo s to zasedbo. Sredi sezone so igrali bolje, proti koncu pa je znova šlo precej slabše, v nedeljo so bili daleč od predstav v lanski sezoni. Če bi jim nekako le uspelo tisto tekmo dobiti, bi jih v New Englandu čakala skoraj nemogoča naloga. Verjetno bomo letos in v prihodnjih sezonah videli kar nekaj sprememb v tej ekipi.

Bengalsi in Lionsi naredili dovolj
Cincinnati in Detroit sta si seveda želala zmage v končnici, vendar je za oboje veljalo, da ni skoraj nobenega pritiska na ekipi. Oboji so letos naredili velik korak naprej, dosegli več od pričakovanj in ta poraz so si lahko privoščili. Oboji igrajo v težkih divizijah in naslednjo leto bo že ponovitev tega dosežka precej zahtevna naloga, a počasi le uvrstitev v končnico ne bo več dovolj.

Štiri ekipe počivale
Prost teden in domači teren sta teoretično velika prednost v drugem krogu končnice, vendar pa rezultati zadnjih leti pravijo, da vedno ni tako. Kar nekajkrat se je zgodilo, da so ekipe, ki so morale igrati na polno ob koncu sezone in v prvem tednu končnice, šle v goste in dobile to tekmo za vstop v finale konference.

Porazi ekip, ki so imele teden počitka v zadnjih štirih letih:
2007: Cowboys (17-21, NYG), Colts (24-28, SD)
2008: Panthers (13-33, ARI), Titans (10-13, BAL), Giants (11-23, PHI)
2009: Chargers (14-17, NYJ)
2010: Falcons (21-48, GB), Patriots (21-28, NYJ)

Povprečno torej kar pol ekip izgubi kljub prednosti domačega terena. Podčrtane so ekipe, ki so bile prve v svoji konferenci po rednem delu. Kar pet od osmih najboljših ekip je bilo poraženih že na prvi tekmi končnice.

Komu tokrat ne bo uspelo?
Green Bay, San Francisco, New England in Baltimore so letos ekipe, ki še niso igrale v končnice. Za vsako ekipo lahko najdem kak razlog, zakaj jim ne bo uspelo ta teden. Packersi bodo igrali proti Giantsom, ki so trenutno v najboljši formi letos. 49ersi se bodo pomerili proti najboljšemu napadu v zgodovini lige. Patriotsi so izgubili zadnji dve domači tekmi končnice, v obeh je razlika hitro narasla na neulovljivo. Ravensi so letos že večkrat pokazali, da lahko igrajo slabo, čeprav tega nihče ni pričakoval. Bomo videli, kako bo, vsi štirje domačini gotovo ne bodo zmagali, v to sem prepričan.


0 x komentirano:

Objavite komentar