sobota, 7. januar 2012

Bengals @ Texans, pregled ekip

Končnica se bo začela danes ob 22.30 s tekmo dveh ekip, ki se v drugi del tekmovanja uvrščata zelo redko. Texansi so tu prvič, Bengalsi drugič v zadnjih šestih letih. Pričakujemo lahko malo točk in tesno tekmo, Tilen je pripravil primerjavo ekip po pozicijah, tu je njegov pogled na današnji dvoboj.

V sobotni tekmi v AFC nas čaka dvoboj dveh nepričakovanih potnikov v končnico. Bengalsom so mnogi napovedovali prvi izbor na letošnjem naboru, Texansi pa so letos prvič v končnici. Zanimivo bo videti, če Bengalsi lahko ustavijo dvojec Foster – Tate, za Houston pa je glavno, da rookie podajalec Yates ne bo delal veliko napak.

Napad

QB – Yates vs. Dalton

Sliši se neverjetno, a pomerila se bosta dva rookie QB-ja, kar je tudi povod da ju označim za X – factorja svojih ekip. Živci bodo napeti, obe ekipi vidita lepo priložnost za naslednji krog, tako da bosta fanta za centrom skorajda med sabo obračunala za napredovanje. Prednost: Izenačeno.

RB – Foster, Tate vs. Benson, Scott

Če odštejemo ekipe, pri katerih tudi podajalci veliko tečejo, je Houston gladko prva ekipa lige po tleh. Ob Fosterju je letos odlično igral tudi Tate, Benson pa bi znal imeti težave saj so Texansi ena od najboljših obramb proti teku v ligi. Prednost: Texans.

WR – Johnson, Jones, Walter vs. Green, Simpson, Caldwell

Vrnitev Johnsona je velik moral-boost za Houston, a vprašanje koliko žog bo dobil s strani Yatesa. Pri Bengalsih pa je naveza Dalton-Green že lepo utečena, A. J. bi si zaslužil tudi nagrado offensive ROY. Prednost: Izenačeno.

TE – Daniels vs. Gresham

Oba tight enda sta bila dokaj aktivna v letošnjem napadu, saj se rookie radi zanašajo na njih s kratkimi in učinkovitimi podajami. Prednost: Izenačeno.

OL – Brown, Smith, Myers, Caldwell, Winston vs. Whitworth, Livings, Cook, McGlynn, Smith

Za tako dobro sezono Daltona so v veliki meri »krivi« na napadalni liniji Cincinnatija, pri vrhu so v praktično vseh kategorijah. Na drugi O-line Texansov ne zaostaja veliko. Prednost: Izenačeno.

Obramba

DT – Cody vs. Atkins, Peko, Fanene

Težko primerljivi igralci zaradi različnih sistemov obrambi in posledično različnih nalog, ampak vseeno lahko trdimo da imajo Bengalsi enega najboljših DT tandemov v ligi. Prednost: Bengals.

DE – Smith, Watt vs. Geathers, Rucker, Johnson 

Nekaj rezerve DE-ji Cincyja še imajo, čeprav veliko dela opravijo njihovi kolegi v sredini linije. Pri Texansih Watt in Smith odlično pripravljata teren za svoje linebackerje. Prednost: Texans.

LB – Cushing, Ryans, Barwin, Reed vs. Maualuga, Lawson, Howard

Kljub poškodbi Maria Williamsa, linebackerji Houstona še naprej nadaljujejo s dobrimi igrami, zato gre moj glas njim. Prednost: Texans.

S – Manning, Quin vs. Nelson, Crocker

Podobne predstave obeh safety parov, podobni so si tudi statistični podatki. Majhna prednost vseeno za Bengalse. Prednost: Bengals.

CB – Joseph, Jackson, Allen vs. Clements, Jones

Glavni krivec za izboljšanje secondaryja Houstona je poleg Wada Phillipsa CB Joseph, ki je prišel ravno iz Cincinnatija, pa tudi poškodba Halla ni bila ravno darilo za Bengalse. Prednost: Texans.

Special teams

K – Rackers vs. Nugent

Prednost: Izenačeno.

P – Turk vs. Huber 

Prednost: Bengals.

KR/PR – Jones/Manning vs. Tate

Prednost: Izenačeno.

Trener

Kubiak vs. Lewis

Trenerja z različnimi filozofijami, a podobnim pristopom da igralcev ter podobnimi rezultati, kar se tiče head coachinga. Tudi kakšen njun pravilen ali pa zgrešen pregled bi lahko bil odločilen. Prednost: Izenačeno.

Povzetek: Obe ekipe sta med letom zaradi poškodb izgubili nekatere nosilce, a sta na koncu uspeli priti v playoff. Če bi za centrom Texansov stal Schaub, bi jim pripisal vlogo favoritov, tako pa napovedujem manjši upset Cincinnatija. CIN, 23 - 21.


0 x komentirano:

Objavite komentar