torek, 24. januar 2012

Torkov komentar #38

V tokratnem Torkovem komentarju o dogodkih v nedeljo, v bitki za naslov najboljših sta ostali le še dve ekipi.

Super nedelja
"Championship Sunday" je prinesel vse, kar smo si lahko želeli. Dve tesni tekmi, sedem ur footballa, ko ni bila razlika na semaforju nikoli višja od sedmih točk. Obe tekmi sta bili odločeni v zadnjih sekundah. Ogromno napetosti, na Super Bowl bi lahko šel kdorkoli, a tokrat so imeli več sreče Patriotsi in Giantsi.

AFC zmagovalci
Pri New Englandu lahko za zmagovalce štejemo obrambo, ki je tokrat odigrala eno boljših tekem sezone. Wilfork je blestel celo tekmo, na koncu je odlično reagiral Sterling Moore, ko je Evansu izbil žogo, ko je ta v rokah že imel vstopnico za Super Bowl. Znova je bilo kar nekaj lukenj v secondaryju, a dolgih akcij niso dopustili in tako zmagali.

NFC zmagovalci
Pri New Yorku gre zmaga posebnim ekipam, Giantsi tako uspešni v tej fazi igre niso bili že vsaj dve leti. V zadnji četrtini je napadu kazalo dokaj slabo, možnost za preobrat se je ponudila po napaki Kyla Williamsa, žogo je nato zelo hitro pobral Devin Thomas. Še boljšo akcijo so Giantsi izvedli v podaljšku, ko je Jacquian Williams izbil žogo iz rok Kylu Williamsu in tako priboril odlično izhodišče za zmagoviti FG.

Poraženci
V AFC tekmi bi Evans gotovo lahko reagiral bolje in obdržal žogo v rokah. Res je bila cela zadnja minuta precej zmedena, na koncu pa še zgrešen FG, v dveh akcijah so Ravensi padli od velike priložnosti za zmago do poraza. Pri 49ersih vsi obtožujejo omenjenega Williamsa, vendar je tokrat napad pokazal premalo. Malce čudi odločitev trenerjev, da niso več tekli. Prvič so upešlo izvedli tretji poskus šele ob izteku 60 minut.

Rekordi padajo
Znova so igralci postavili nekaj novih mejnikov. Belichick in Brady sta se uvrstila že na peti Super Bowl, kar je nov rekord za dvojico glavni trener - podajalec. Dosežek je res vrhunski. Brady je letos 12. sezono v ligi. Odštejemo lahko dve sezoni (2000 in 2008), ko je igral zelo malo. V 10 sezonah je torej 5. na Super Bowlu. Lep dosežek je uspel tudi Manningu. Eli je zmagal pet tekem končnice v gosteh, kar prej ni uspelo še nobenemu QB-ju.

Srečanje najboljših
Super Bowl udeleženca sodita med najbolj uspešne franšize tega stoletja. Patriotsi so s tremi prstani in še dvema konferenčnima zmagama več na vrhu lige v tem obdobju. Giantsi so v teh 11 sezonah tretjič osvojili naslov prvakov NFC in imajo veliko zmago izpred štirih let. Nobena druga NFC ekipa se ne more pohvaliti z več kot enim nastopom na zadnji tekmi sezone. New England in New York imata vsak po tri prstane. Zmagovalec se bo torej pridružil Steelersom, 49ersom, Cowboysem in Packersom v druščino najbolj uspešnih franšiz Super Bowl ere.


0 x komentirano:

Objavite komentar