ponedeljek, 9. januar 2012

College finale

Dolga in hkrati zelo kratka sezona college footballa se bo končala čez nekaj ur z velikim finalom. Kot smo mnogi napovedali pred sezono, tudi letos bo prvak iz konference SEC, vendar pa sta tokrat oba finalista člane te konference in pričakujemo lahko enega najbolj izenačenih final v zadnjih letih.

LSU in Alabama sta najboljši ekipi letošnje sezone, oboji so zelo dobro igrali v napadu, v obrambi še bolje. Bilo je nekaj dilem, če bi morda Oklahoma State sodila v to tekmo namesto Alabame. Lahko najdem dobre argumente za obe ekipi, vendar je dejstvo, da bi bila tekma v naprej odločena, če bi danes igrali Cowboysi. Alabama in LSU zagotavljata odlično in izenačeno bitko.

Na svoj račun bodo prišli predvsem ljubitelji obrambnega nogometa. Res je, oboji so zelo dobri v napadu, vendar pa sta obrambi enostavno premočni in bosta nadzorovali srečanje. Šoli sta se pomerili v začetku novembra, bilo je 6-6 po koncu 60 minut. Izenačenje torej, čeprav je Alabama v napadu naredila malce več, pokopali so jih zgrešeni FG-ji (4).

Od zadnje tekme do danes sta imeli ekipi več kot mesec časa za pripravo na to tekmo in v takih primerih se dobre obrambe lahko odlično pripravijo na vse in pričakujemo lahko še boljšo igro s te strani žoge. V napadu bo verjetno tudi tokrat Alabama uspešnejša, zato zmago namenjam njim, res pa je, da bo v taki tekmi odločala vsaka malenkost in zgodi se lahko marsikaj. Morda spet kaj neverjetnega naredi Les Miles, trener Tigersov, ki si letos kake neumnosti še ni privoščil.


0 x komentirano:

Objavite komentar