torek, 3. januar 2012

Torkov komentar #35

V tokratnem Torkovem komentarju o 12 ekipah, ki so se uvrstile v končnico. Odkar je osem divizij, je vsako leto vsaj pet ekip v končnici, ki leto prej tu niso sodelovale. Letos je takih ekip kar šest.

New England
Patriotsi so drugo sezono zapored ostali neporaženi v drugi polovici sezone, prav tako so drugo sezono zapored končali na prvem mestu v AFC. Letos so igrali proti dvema ekipama, ki sta v končnici, izgubili so obe tekmi. Letos so v AFC končnici kar tri sumljive ekipe, tako da bi lahko Patriotsi prvič po štirih letih dosegli zmago v končnici, kaj več pa bo s to obrambo zelo težko.

Baltimore
Ravensi so bili v zadnjih letih redni član končnice, vendar pa so letos osvojili divizijo prvič po letu 2006. Morebitini dvoboj proti Steelersom bo torej v Baltimorju, kjer so letos še neporaženi. Vse to postavlja Ravense v zelo dober položaj, da se prebijejo na Super Bowl prvič po 11 letih.

Houston
Texansi so očitno zakleta franšiza. Končno se jim je uspelo uvrstiti v končnico, a na poti do tja so se poškodovali kar trije podajalci. Yates naj bi bil sedaj nared, vendar bo tudi z njim zelo težko. Na prvi tekmi bi obramba in napad po tleh še lahko rešila ekipo, za kaj več pa letos praktično ni možnosti. Dokler je Schaub igral, je ta ekipa dajala vtis, da lahko poseže po najvišjih mestih.

Denver
Broncosi so eno največjih presenečenj sezone. Fox je po mojih pričakovanjih hitro sestavil zelo dobro obrambo, v napadu bo še imel nekaj dela. Jasno je, da v njegovem sistemu nikoli ni igral kak super QB, vendar je bil še vsak njegov podajalec boljši od Tebowa. Letos lahko upajo na slab dan Steelersov, to je tudi vse.

Pittsburgh
Steelersi so tretjič v zadjih štirih letih zbrali 12 zmag, tokrat ni bilo dovolj za divizijski naslov. Skrbi predvsem poškodba Roethlisbergerja. Če bo ta zdrav, jim lahko uspe ponoviti dosežek izpred nekaj let, ko so dobili tri tekme v gosteh in se uvrstili na Super Bowl. Bo pa vsekakor težko proti Ravensom, ki jih letos še niso premagali.

Cincinnati
Veliko presenečenj letošnje sezone. Pred sezono jim sicer nisem napovedoval nič zmag kot nekateri, a veliko več vseeno ne. Dalton je odigral ravno dovolj dobro, Green je že takoj upravičil moja visoka pričakovanja, obramba je oddelalo dobro sezono in rezultat je tu. Igrali bodo proti Texansem, zmaga je torej možna, v naslednjih tekmi bo precej težje.

Green Bay
Packersi so bili praktično pri vseh napovedih pred sezono na prvem mestu, tu so tudi končali. Odigrali so še bolje, le en poraz, Rodgers je sestavil fenomenalno sezono, obramba ima sicer ogromno težav, vendar to rešuje z izsiljenimi izgubljenimi žogami. Lionsi so v nedeljo pokazali, da se lahko z njimi igra tudi v Green Bayju in tako Packersi niso absolutni favoriti za prvaka NFC.

San Francisco
49ersi so največje presenečenje konference NFC, prvič po letu 1997 so dosegli 13 zmag. Obramba je delovala odlično, napad je delal malo napak, le 10 izgubljenih žog in rezultat je tu. Sedaj bodo imeli en prost teden, potem pa jih bo zelo težko premagati doma. Tekma bo ob 13.30 po lokalnem času, tako da z razsvetljavo ne bo težav.

New Orleans
Saintsi so sezono začeli malce pod pričakovanji, v drugi polovici pa so igrali odlično, predvsem doma so praktično nepremagljivi. Brees je letos vrgel kar 46 TD-jev, Sproles se je izkazal za odlično okrepitev, vendar pa v gosteh vseeno ne gre tako gladko. Morebitna tekma proti 49ersom utegne biti ena bolj zanimivih letošnje končnice.

New York
Giantsi so še eno od presenečenj sezone. Po vseh poškodbah pred sezono jim je redkokdo pripisoval kaj možnosti, vendar jim je kljub temu uspelo sestaviti sezono za naslov prvaka vzhoda. Cruz je bil odkritje sezone, poleg tega pa sta ogromno prispevala še dva novinca, ki nista bila izbrana na naboru, Ballard in Hynoski. Proti 49ersom in Packersom so bili le eno akcijo oddaljeni od zmage, tako da jih tudi v končnici ne gre odpisati.

Atlanta
Falconsi so letos začeli precej pod pričakovanji, nato pa so se le pobrali. Pred prihodom Ryana ta ekipi ni nikoli imela dve sezoni zapored več zmag kot porazov, sedaj so nanizali kar štiri take sezone. Ryan bo tretjič igral v končnici, doslej je še brez zmage. Letos bo vsekakor treba igrati bolje kot v rednem delu, 5-krat so igrali proti ekipam, ki so v končnici, zmagali so le enrkat.

Detroit
Še eno pozitivno presenečenje letošnje sezone, čeprav smo Lionse vsaj blizu končnice pričakovali. Prvič po 12 letih bodo igrali tudi januarja. Slaba novica je, da jih čaka potovanje v New Orleans, vendar se zdi, da zadnje tri tedne napad Lionsev spet igra zelo dobro in morda jim uspe eno mega presenečenje.


0 x komentirano:

Objavite komentar