nedelja, 15. januar 2012

Giants @ Packers, pregled ekip

Za konec drugega tedna končnice bomo videli še eno zelo zanimivo tekmo, po mnogih napovedih celo najboljšo tedna, vendar pa je sedaj dejstvo, da bo prvo NFC tekmo težko preseči. Primerjavo ekip po pozicijah je tudi tokrat pripravil Tilen.

V zadnji tekmi divizijskega vikenda se bodo pomerili New York Giantsi in Green Bay Packersi. Večina pričakuje zmago Packersov z vsaj enim touchdownom razlike, a obramba New Yorka je prejšnji teden pokazala, da lahko na dober dan pusti napad nasprotne ekipe celo na ničli. Ekipi sta se pomerili že pred nekaj tedni, kjer so tesno slavili igralci Green Bayja, zato lahko v pričakujemo še eno poslastico. Bo obramba Giantsov uspela ustaviti Rodgersa ali bodo Packersi nadaljevali pot k obranitvi Superbowl prstana?

Napad

QB – Rodgers vs. Manning

Kar za začetek bom oba podajalca označil za X-factorja svojih ekip. Za Rodgersa je pomembno, kako se bo izmikal obrambni liniji New Yorka in ali bo uspel ponoviti predstave iz rednega dela. Za Manninga pa je kritičnega pomena, da odigra celo tekmo brez ene same napake (prestrežene podaje ali fumbla). Morda ima Rodgers malce lažjo nalogo. Prednost: Packers.

RB – Grant, Stakrs vs. Bradshaw, Jacobs

Tako Packersi kot Giantsi so zelo slabo tekli v rednem delu sezone, modre je vsaj reševalo veliko število touchdownow obeh tekačev. Proti Atlanti sta se Bradshaw in Jacobs spet pokazala v pravi luči. Prednost: Giants.

WR – Nelson, Jennings, Jones vs. Nicks, Cruz, Manningham

Zvezdniki na obeh straneh, Nelson in Cruz sta letos res presegla vsa pričakovanja. Jennings je pozdravil poškodbo, kar je sigurno dobra novica za Green Bay. Prednost: izenačeno.

TE – Finley vs. Ballard

Dva mlada tight enda, na katera Rodgers in Manning še kako računata, saj sta skupaj ujela kar dvanajst touchdownov. Ballard bi lahko prejšnji teden ujel kako podajo več. Prednost: Packers.

OL – Newhouse, Lang, Wells, Siton, Bulaga vs. Diehl, Boothe, Baas, Snee, McKenzie

Nobena od linij se ni posebej izkazala pri blokiranju za tekače, svojega podajalca so malce boljše ščitili igralci New Yorka. Mlada linija Packersov ima ves potencial, da se razvije v eno najboljših v ligi. Prednost: izenačeno.

Obramba

DT – Canty, Joseph vs. Raji

Težko primerjamo igralce iz različnih sistemov obramb, s zagotovostjo pa lahko trdimo, da sta Canty in Raji zelo pomembna člena svojih obramb. Prednost: izenačeno.

DE – Pickett, Green, Wynn vs. Pierre Paul, Tuck, Umeniyora

Tehtnica je močno nagnjena na stran New Yorka, Matt Ryan je prejšnji teden na svoji koži izkusil, kako dobra je trojica defensive endov Giantsov. Kot proti Atlanti, tudi danes bodo JPP, Tuck in Umeniyora glavni dejavnik svoje ekipe v zmagi ali porazu. Prednost: Giants.

LB – Matthews, Hawk, Bishop, Walden, Smith vs. Boley, Kiwanuka, Williams, Blackburn

Tu gre moj glas igralcem Packersov, čeprav so v zadnjih krogih tudi linebackerji Giantsov pokazali, da znajo dobro igrati. Prednost: Packers.

S – Peprah, Burnett vs. Rolle, Phillips

Dvojec New Yorka letos igra po sistemu toplo-hladno, nazadnje sta odigrala res dobro. Peprah je odlično zapolnil vrzel po poškodbi Collinsa. Prednost: izenačeno.

CB –Woodson, Williams, Shields vs. Webster, Ross, Amukamara

Woodson je še pri 35 letih med najboljšimi cornerji lige, takega igralca trenutno secondary Giantsov nima. Lepo ga dopolnjujeta tudi Williams in Shields. Prednost: Packers.

Special teams

K – Crosby vs. Tynes

Prednost: izenačeno.

P – Masthay vs. Weatherford

Prednost: izenačeno.

KR/PR – Cobb vs. Thomas/Ross

Prednost: Packers.

Trener

McCarthy vs. Coughlin

Dva izvrstna trenerja, ki sta hkrati tudi odlična taktika. Tako McCarthy kot Coughlin sta že izkusila slast zmage v Superbowlu, bo kdo od njiju to doživel tudi letos? Prednost: izenačeno.

Povzetek: Packersi so najboljša ekipa rednega dela, igrajo doma in imajo v svojih vrstah najboljšega podajalca lige. Tekma se zdi odločena, kajne? A Giantsi so dokazali, da lahko premagajo katerokoli ekipo lige na njihovem igrišču, če le sestavijo predstave posameznikov v eno celoto. Če na koga ne bo vplivalo vreme v Green Bayju, potem ne bo na ekipo iz New Yorka. Za Giantse je najbolj pomembno, da obdržijo ničlo v rubriki »izgubljene žoge«. Ker pravijo, da je januarja potrebno žogo spustiti na tla in ker mislim, da obramba modrih lahko vsaj približno ponovi predstavo proti Atlanti napovedujem zmago New York Giantsov. NYG 23-20.


0 x komentirano:

Objavite komentar