nedelja, 22. januar 2012

Ravens @ Patriots, pregled ekip

Odštevamo ža zadnje ure pred finalnima tekmama, začelo se bo v AFC, Tilen je pripravil pregled ekip.

Prva tekma v nedeljo bo bitka med napadom New England Patriotsov in obrambo Baltimore Ravensov. Lahko kar rečemo, da nas čaka pričakovan dvoboj, kajti ekipi sta letos pokazali največ v konferenci AFC. Na strani domačinov je imel ponovno odlično sezono Tom Brady, ki je skupaj z Gronkowskim neustavljiva naveza, barko gostov pa še vedno krmarijo Ray Lewis in druščina z »majhno« pomočjo Rica. Se bo Flacco »prebudil od mrtvih« ali bo Tom Grozni potoval že na svoj peti Superbowl?

Napad

QB – Brady vs. Flacco

Brady je med najboljšimi podajalci vseh časov, ima za sabo odlično sezono, letos je prvič premagal mejo 5000 yardov in ima ob sebi odlične lovilce. Flacco na drugi strani letos ni blestel in ima slabe spomine na pretekle končnice. Izbira je jasna. Prednost: Patriots.

RB – Green-Ellis, Ridley vs. Rice, Williams

Nasprotno kot pri podajalcih je tukaj velika prednost na strani Baltimora, veliko na to vpliva tudi stil igre, Ray Rice pa je že nekaj let med najboljšimi tekači lige. Prednost: Ravens.

WR – Welker, Branch vs. Boldin, Smith

Po dva izstopajoča lovilca na obeh straneh, a lahko rečemo, da je Welker daleč pred vsemi in sigurno najbolj zanesljiva opcija. Smith za Ravense igra po sistemu toplo-hladno, lahko proti slabi obrambi Patriotsov po zraku »ekslodira« ravno on?. Prednost: Patriots.

TE – Gronkowski, Hernandez vs. Dickson, Pitta

Letos se je dokončno potrdilo, da so sodobni tight endi še vse kaj drugega kot le blokerji za svoje soigralce. Gronkowski je nezaustavljiv, Hernandez mu lepo sledi. Dvojec Ravensov je pravtako aktiven v napadu svoje ekipe. Tokrat X-factorje namenjam tight endom, zanimivo bo videti, kdo lahko pokriva oba igralca Patriotsov in koliko žog bosta dobila tight enda Ravensov. Prednost: Patriots.

OL – Light, Mankins, Conolly, Waters, Solder vs. McKinnie, Grubbs, Birk, Yanda, Oher

Linija Baltimora je pokazala veliko šibkih točk proti Houstonu, vseeno pa obramba New Englanda ni obramba Texansov. Izkušeni igralci na obeh linijah. Prednost: izenačeno.

Obramba

DT – Wilfork, Love vs. T. Cody

Primerjava igralcev iz različnih sistemov je vedno nehvaležna, a kljub temu lahko rečemo, da imajo oboji po enega izvrstnega igralca na tej poziciji. Prednost: izenačeno.

DE – Deaderick, Ellis, Anderson vs. Ngata, Redding, McPhee

Tu dajem prednost defesive endov Ravensov kljub temu, da so tudi igralci New Englanda proti Broncosom lepo kazali, kako priti do nasprotnikovega podajalca. A za Baltimore igra Haloti Ngata. Prednost: Ravens.

LB – Mayo, Spikes, Ninkovich, Fletcher vs. Lewis, Suggs, McClain, Johnson

Bodo leta Lewisa ovira ali prednost na tej tekmi? Še kako bo za Baltimore pomembna njegova predstava, tudi Suggs se bo moral pokazati v vsej svoji luči. Kljub Mayu sem vseeno malce na strani linebackerjev Ravensov. Prednost: Ravens.

S – Ihedigbo, Chung vs. Reed, Pollard, Zbikowski

Ed Reed, še en v falangi izkušenih obrambnih igralcev Baltimora, ki ga bodo potrebovali predvsem za poskus zaustavitve Gronkowskega. Prednost: Ravens.

CB – Arrington, McCourty, Molden vs. Williams, Webb, Smith

V večini segmentov obrambne igre sem dal prednost Baltimore Ravensom, a pri cornerbackih sem drugačnega mnenja. Arrington in McCourty bi lahko ob slabem dnevu Flacca bila prvi zvezdi nedeljske tekme. Prednost: Patriots.

Special teams

K – Gostkowski vs. Cundiff

Prednost: izenačeno.

P – Mesko vs. Koch

Prednost: Ravens.

KR/PR – Woodhead/Edelman vs. Webb

Prednost: izenačeno.

Trener

Belichick vs. Harbaugh

Dva odlična trenerja, ki sta svoji ekipi popeljala tik pod vrh. Kljub zelo dobrem vodenju svoje ekipe Harbaugha pa je Belichick že sedaj eden največjih trenerjev, kar jih je kdaj bilo v ligi NFL. Prednost: Patriots.

Povzetek: upam na spektakularno tekmo obeh napadov, a nekaj mi pravi, da zna obramba New Englanda odigrati vsaj spodobno za njihove razmere in da Brady doma ne bo dovolil presenečenja. Zmaga torej za New England Patriots. NE 31-17.


0 x komentirano:

Objavite komentar