torek, 17. maj 2011

Torkov komentar #2

Teden je okoli in čas je za drugi Torkov komentar. Tokrat o ceni QB-ja Kevina Kolba in še nekaj o selitvi WR-jev.

Kje bo pristal Kevin Kolb?
Vemo, da je kar nekaj ekip, ki potrebujejo podajalca. Draft je mimo, nekateri so izbrali igralca prihodnosti, nekateri ne. Čakamo na začetek FA, kjer bo Kolb eden glavnih akterjev. Potrebovale bi ga ekipe kot je Arizona, ki nimajo ustreznega igralca na tej poziciji. Prav tako podajalca potrebujejo ekipe kot je Tennessee. Titansi imajo sicer novega mladega QB-ja, a redkokdo verjame, da bo ta pripravljen že to sezono. Kolb je vsekakor bolj primeren za prve primere.

Koliko je vreden Kolb?
Letošnja nenavadna sezona je povzročila, da lahko podajalec Eaglesov le čaka na novo ekipo. Skoraj vsak dan se pojavi nova primerna cena, ki bi jo nova ekipa morala plačati Philadelphia. Marsikaj smo lahko prebrali, a poglejmo, kaj je Kolb doslej naredil.

2007: Eaglesi so izbrali Kolba v 2. rundi kot zamenjavo za McNabba, ki se je bližal koncu kariere.

2008: Kolb podajal na 4 tekmah, največ na tekmi proti Baltimorju, kjer je prišel v igro kot zamenjava McNabbu, ki je imel katastrofalno tekmo. V tej tekmi Kolb 10/23, 73 y, 0 TD, 2 INT.

2009: Kolb prvič začel tekmo. McNabb zaradi poškodbe izpustil 2 tekmi, ki ju je Kolb zelo zanesljivo odigral. 55/85, 718 y, 4 TD, 3 INT v zanesljivi zmagi proti KC in visokem porazu proti NO.

2010: McNabba ni več bilo, Kolb je bil imenovan za prvega QB-ja Eaglesov, a se je že na prvi tekmi poškodoval. Na igrišče je stopil Vick in veliki povratek tega nekdanjega igralca Falconsev se je začel. Kolb je igral le še stransko vlogo, skupaj pa zbral 115/189, 1197 y, 7 TD, 7 INT.

vsa 4 leta: 194/319, 2082 y, 11 TD, 14 INT

Koliko lahko iztržijo Eaglesi?
Philadelphia lahko čaka na najboljšo ponudbo, a menjavo mora izvesti letos, saj bo naslednje leto Kolb FA. Pri podajalcih ponavadi ni srednje poti. Ali je igralec dovolj dober, da lahko 10 let vleče ekipo naprej ali pa ne. Kolb za zdaj še ni dokazal, da je lahko "franchise QB", zato se mi zdi menjava, v kateri bi Eaglesi dobili izbor prve runde pretirana. 2 izbora druge runde se zdi, da je nekje primerna cena za tega igralca.

Lovilci in New England
Vedno se nasmejim, ko vidim napovedi strokovnjakov, kako bo nek odličen WR šel k Patriotsom. Po obdobju Randyja Mossa se takih zgodb v Bostonu ne bodo več šli, to je meni jasno. Najprej jih ni bilo malo, ki so napovedovali, da bo Brandon Marshall šel iz Denverja v New England. Seveda ni bil nič iz tega. Potem so se spet pojavila namigovanja, da hoče Belichick Mossa nazaj, ko je ta končal zgodbo v Minnesoti. In včeraj sem videl namig, da bo Chad Ochocinco nadaljeval kariero pri Patriotih. Znova ne verjamem, da se kaj takega lahko zgodi.

Pretekli teden na strani
Bilo je nekaj težav, sedaj so skoraj vse odpravljene, tako da danes nadaljujemo s predstavitvijo 32 ekip in glasovanjem. Trenutno na prvem mestu San Francisco.

Posti zadnjega tedna:
Lockout se nadaljuje
100 najboljših
Devilsi še vedno brez zmage
Arena na polovici sezone
Hawksi visoko zmagali
Intervju: DeMaurice Smith
Dve tekmi slovenskih ekip
Petek 13.
Tennessee Titans
Fiesta Bowl ostaja med elito
San Francisco 49ers
Intervjuji: NCAA trenerji
Vikingi ostajajo na severu
Cleveland Browns


1 x komentirano:

Te torkovi komentarji znajo bit uspešnica. Kar tako naprej.

Objavite komentar