nedelja, 22. januar 2012

Giants @ 49ers, napovedi

NFC finale prinaša bitko franšiz, ki sta bili zelo uspešni v 80-ih in 90-ih letih, za oboje je sledilo sušno obdobje. Giantsi so se vrnili med najboljše nekaj let nazaj, 49ersi letos. Tu so napovedi.

medsebojne tekme: SF 18-17
(v končnici: SF 4-3)
NYG v končnici: 22-24
SF v končnici: 27-18
NYG v gosteh letos: 6-3
SF doma letos: 8-1

Jure: Dve zelo izenačeni ekipi, 49ersi bodo v napadu odigrali nekaj solidnih akcij, vendar nič posebnega, obramba Giantsov je zadnji mesec močno napredovala. Bolj bo pomembno, kako bo obramba domačih ustavila New York. Prejšnji teden so 49ersi takoj na začetku onesposobili nasprotnega RB-ja in Saintsi se niso več mogli zanesti na tek. Tokrat bo drugače, Giantsi bodo tekli ravno dovolj, da bodo držali ravnotežje, San Francisco se ne bo mogel posvetiti le branjenju po zraku in tako bo nastalo nekaj prostora v secondaryju, Giantsi bodo slavili. NYG, 24-20.

Vlado: Malenkost presenetljiva, a zaslužena finalista konference NFC, se bosta pomerila na zahodni obali. Favoriti so domačini, čeprav bi sam dejal, da ta papirnata premoč ni ravno prevelika. Dosti bo odvisno od pritiska na posameznega QB-ja, tista ekipa, ki bo to bolje izvajala, bo imela veliko prednost. Zmago pripisujem domačinom, 19-17.

Tadej: Eli(tni) Manning proti Alexu Smithu. 49ersi imajo boljšo obrambo in boljšega RBja, Smith pa je na zadnji tekmi pokazal, da spada med boljše QBje, čerpav so ga mnogi odpisali. Giantsi si želijo, da bi ponovili 2007, ampak tokrat ne bo šlo. 34-28.

Črt: NYG so že od 16. tedna v zmagovalnem načinu. Zmaga v GB jim daje dodaten polet kot tudi spomini in številne paralele z zmagovalno sezono 2007. Na strani SF so sicer domač teren, Frank Gore in odlična obramba, na strani NYG pa Eli(te) s številnimi orožji kot tudi izkušnje iz končnice. Minimalno prednost dajem Giantsom. NYG 27-20.

Igor: Gianti se počutijo kot glavni favoriti za naslov. Na podlagi zadnjih tekem jim kaže dobro, vendar pozabljajo, da niso edina ekipa, ki igra odličen nogomet. SF se je proti NO izkazal tako z dobro obrambo, kot s solidnim napadom. Hkrati pa so pokazali tudi veliko željo po zmagi in dobro psihično stabilnost, saj so tekmo dobili, ko je marsikdo mislil, da je te že konec. V tej tekmi dajem prednost domačinom in napovedujem zanimivo tekmo, v kateri Eliju ne bo uspel comeback.

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Luka: Obramba je tako kot domač teren na strani SF. V napadu dajem prednost Giantsom, poleg tega pa jim bodo koristile izkušnje iz že odigranih velikih tekem. Prav tako ne verjamem, da bo Smith sposoben tako lahko voditi napad kot proti Saintsem, a podobno velja tudi za Elija. Težka tekma, ki bo odločena v zadnjih sekundah. NYG, 24-17

Slavko: 49-ersi so presenečenje sezone. V rednem delu sezone so se izkazali z jekleno obrambo, v napadu pa so dosegli dovolj točk, da so pridno nabirali zmage. V divizijski tekmi so dokazali, da znajo igrati tudi v napadu, tudi pod pritiskom. A Giantsi so v pravem trenutku stopnjevali formo, blestijo tako v obrambi kot napadu. Predvsem pa jim niso tuje zmage na gostujočem terenu. Po štirih letih jim napovedujem novo pot na Super Bowl.

Sebastian: Zmagi obeh ekip prejšnji teden sta bili impresivni. Oboji so zaustavili "neustavljiva" napada in pokazali, da se da premagati tudi najboljše "high-scoring pass-friendly" ekipe. Tekma bo odigrana v San Franu, daleč stran od NYCja, kar bo prevesilo tehtnico na stran domačih. Harbaugh bowl, here we come: SF, 17-13.

Dejan: Verjetno najboljši obrambi v letošnjem playoffu, ekipa ki bo storila manj napak v napadu potuje v Superbowl. Mislim, da je napad Giantsov boljši od 49ersov in da 49ersom ne bodo podarjali žog kot Saintsi. Giants 28-20.

Tilen: Zelo izenačeni ekipi, dve odlični obrambi in sposobna napada. Več izkušenj je na strani Giantsov, tudi gostujoč teren jih ponavadi ne moti preveč. Odločilo bi lahko število turnoverjev, ekipa ki bo držala žogo in ne delala napak, bo v veliki prednosti. Sam napovedujem zmago New York Giantsov v zadnjih minutah. NYG, 21-20.

Boris: Pričakujem zelo tesno tekmo, klanje na Candlestick Park, a menim, da bodo SF prišli do zmage. Zadnjih 8 tekem v končnici med NFCW in NFCE divizijo je 8:0 za West. SF 20:17.

SKUPAJ: Giants 6, 49ers 6


0 x komentirano:

Objavite komentar