sobota, 7. januar 2012

Lions @ Saints, napovedi

V prvi NFC tekmi letošnje končnice bomo videli dve ekipe, ki sta dolgo čakali na vidne uspehe. Saintsi so se končno prebili na vrh pred dvema sezonama, Lionsi danes lovijo prvo zmago v končnici po letu 1957.

medsebojne tekme: NO 11-9-1
DET v končnici: 7-10
NO v končnici: 5-7
DET v gosteh letos: 5-3
NO doma letos: 8-0

Jure: Glede na predstave v zadnjih tednih lahko Lionsi danes zmagajo, vendar morajo igrati na čim daljše napade, uspešno izvesti čimveč tretjih poskusov, prestreči kakšno žogo v obrambi, narediti zelo malo prekrškov, s trenerskega vidika pa prav tako ne smejo narediti veliko napak. Glede na to, da je to za Detroit prva tekma v končnici po več kot desetletju, je večina vpletenih brez potrebnih izkušenj in vse zgoraj našteto jim ne bo uspelo. Zmaga bo ostala v New Orleansu, čeprav bo precej bolj tesno kot mnogi pričakujejo.

Vlado: Nola je favorit te tekme, večina statističnih podatkov govori njim v prid, zato jih ogromna večina pričakuje lahko zmago, toda sam sem prepričan, in to ne samo, ker sem navijač ekipe, v zmago Detroita. Še posebej zato, ker tokrat pričakujem disciplinirano igro in nič napak. Pričakujemo lahko atomsko tekmo napadov in dveh QB-jev, ki sta letos skupaj naklepala 10514 yardov, kjer pa bo zadnjo besedo imela obramba. X-factor tekme bo Kevin Smith. Saints imajo eno najslabših obramb za tek. Kevin mora pokazati odlično predstavo in ostati "zdrav" vseh 60 minut in bo tisti, ki lahko prevesi tehtnico na stran modrih. To bo razlog za zmago Detroita, 37-34.

Tadej: Pomerila se bosta 2 podajalca iz kluba 5.000 yardov. Oba imata za sabo odlično sezono. Tekma bo napeta do konca z veliko točkami. Kljub dobri obrambni igri Lionsev ima Brees preveč orožij, da bi ga lahko ustavili. Saintsi bodo slavili 37-34.

Črt: New Orleans se zdi na domačem terenu nepremagljiv, Drew Brees pa v življenski formi. Saints 31-24.

Igor: Detroit prejšnjo nedeljo ni uspel premagati Packersov, ki so igrali brez Rodgersa, zato so za kazen dobili tekmo v New Orleansu, kjer so domači skoraj nepremagljivi. Na tekmi se pričakuje veliko število točk, saj sta obe ekipi napadalno usmerjeni. Favoriti so Saintsi, ki jim napovedujem precej boljši PO kot je bil lanski. Zmaga ostaja na jugu. 34:24.

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Luka: Detroit ima odličen napad, vedar se tudi tukaj s Saintsi težko kosajo. Obrambe ne bo, tako da lahko pričakujemo veliko točk. Če dodamo še domače igrišče in izkušnje enih in drugih, bi bil poraz domačih presenečenje. NO, 35-24.

Tomaž: Dvoboj dveh visoko oktanskih napadov, ki se jima bodo po robu poskusile postaviti dve luknjičavi obrambi. Oba podajalca sta v rednem delu pridelala več kot 5000 yardov in podobno napadalno eksplozijo lahko pričakujemo tudi v prvem NFC wildcard spopadu. Saintsi so v bobnečem Louisiana Superdomeu izjemno nevarni in na čelu z izjemnim Breesom bodo Lionse poslali na zaslužene počitnice.

Slavko: Dvoboj ekip, ki se lahko pohvalita s podajalcema, ki imata 5.000+ jardov. Prednost dajem New Orleansu, razlog je preprost - igrajo doma, v ključnih trenutkih pa Drew Brees ne dela napak. Saintsi ne bodo ponovili lanske zgodbe, ko so izpadli že v uvodnem nastopu.

Sebastian: Detroit se je, ko je že kazalo, da so izgubili mojo z začetka sezone, pobral in zmagoval tekmo za tekmo. Saintsi predstavljajo najbolj vročo ekipo v ligi; izgleda namreč kot, da lahko Drew-crew doseže TD kadar hoče. Že v tekmi proti Green Bayju smo videli, da obramba Lionsov ni na nivoju, zato zmago namenjam Saintsom. NO, 45-23.

Dejan: Potem ko jih je v zadnjem tednu rednega dela prerešetal Matt Flynn, bo vajo ponovil še Drew Brees. Napad Saintsov je v Superdomu nezaustavljiv. Saints 42-31.

Tilen: Zdi se, kot da imajo za vsako orožje Lionsov v napadu Saintsi odgovor s boljšim igralcem, seveda z izjemo Calvina Johnsona. Tudi v obrambi so solidni in imajo nekaj, kar igralcem Detroita manjka – izkušnje. Saintsi imajo pravtako prednost domačega igrišča, zato zmago namenjam njim. NO, 31–20.

Tadej: Vsekakor upam na zmago Saintsov, čeprav bo po moje dost težka tekma, kjer vsi pričakujemo atomska napada na obeh straneh in velik rezultat. Sam verjmam, če bodo Saintsi vodili po prvi četrtini, bodo zmagali, v nasprotnem primeru pa bo Bress postal nemiren in Detroit bi lahko izkoristil svojo priložnost. Če bo tek stekel Saintsom, potem bo tudi Bress lažje in bo lahko odigral bolj mirno. Torej Saintsi z 31-17.

Boris: Napad Saintsov bo prevelika ovira za obrambo Levov, Stafford ne bo zmogel sam. Saints 34:21.

SKUPAJ: Saints 13, Lions 1


0 x komentirano:

Objavite komentar