sobota, 14. januar 2012

Saints @ 49ers, pregled ekip

Teden je okoli in znova nas čakajo štiri NFL tekme, zmagovalci se bodo uvrstili v finale konference. Danes je zadnja sobota v letošnji sezoni, ko se igra nogomet. Začelo se bo v San Franciscu, pregled ekip je tudi tokrat pripravil Tilen.

Svoje prve tekme v letošnji končnici bodo odigrali tudi #1 in #2 seedi obeh konferenc, tako bodo Saintsi potovali v San Francisco k 49ersom. Ekipi s povsem različnimi filozofijami, a enakim razmerjem zmag in porazov v rednem delu. Saintsi z odličnim napadom, 49ersi z odlično obrambo – lahko bomo preverili, če v NFL še zmeraj drži reklo, da obramba zmaguje prvenstva. Lahko Alex Smith dobi svojo prvo tekmo v končnici ali bo Drew Brees rešetal tudi izvrstno obrambo San Francisca in zmagal »na prostem«?

Napad

QB – Smith vs. Brees

Smith je končno začel kazati to, kar so od njega v San Franu pričakovali že pred leti. Vloga game managerja mu zelo leži in s podporo teka in obrambe redno dobiva tekme. Vseeno pa je to še nivo za Breesom, ki je tudi Lionsom pokazal, zakaj ga omenjajo celo v bitki za nagrado MVP. Prednost: Saints.

RB – Gore, Hunter vs. Thomas, Sproles

Obe ekipi sta bili pri vrhu v rednem delu sezone, kar se teka tiče, z eno razliko: Saintsi so tek razdelili med štiri tekače, večino jardov San Francisca pa je pridelal Gore. Sam se malo nagibam na stran 49ersov, tudi zaradi njihove obrambe proti teku. Prednost: 49ers.

WR – Crabtree, Ginn, Williams vs. Colston, Moore, Meachem

Tehtnica je izrazito na strani New Orleansa, saj razen Crabtreeja 49ersi nimajo lovilca, ki bi letos posebej izstopal. Colston in kompanija na drugi strani pa pridno nabirajo jarde praktično na vsaki tekmi. Prednost: Saints.

TE –Davis vs. Graham

Dve odlična tight enda, ki sta oba pri vrhu svojih ekip, kar se tiče ujetih podaj, jardov in touchdownov. Prednost: izenačeno.

OL – Staley, Iupati, Goodwin, Snyder, Davis vs. Bushrod, Nicks, De La Puente, Evans, Strief

Linija 49ersov letos ne deluje najbolje, med slabšimi so tako po dovoljenih naletih na podajalca kot tudi dovoljenih sackih. Dejstvo, da bo linija Saintsov kar 3 svoje člane poslala na Pro Bowl, pove vse. Prednost: Saints.

Obramba

DT – Sopoaga, Jean Francois vs. Ellis, Franklin, Rogers

Franklin se bo že v svoji prvi sezoni pri New Orleansu v končnici pomeril s svojo bivšo ekipo, Sopoaga ima za sabo še eno dobro sezono. Prednost: izenačeno.

DE – J. Smith, McDonald vs. W. Smith, Jordan

Bo dvojec San Francisca pomagal še naprej ustavljati tek svojim linebackerjem ali bosta igralca Saintsov uspešno prodirala skozi nasprotnikovo napadalno linijo? Ta dvoboj bi lahko odločal tudi o končnem zmagovalcu, zato v tej tekmi defensive ende označujem za X – factorje. Sam se malo bolj nagibam na stran rdeče-zlatega dvojca. Prednost: 49ers.

LB – Willis, Bowman, Haralson, Brooks, Smith vs. Shanle, Vilma, Dunbar, Humber

Kar sta letos pokazala Bowman in Smith je praktično neverjetno. V ligi sta šele drugo oz. prvo leto, pa sta že med najboljšimi igralci tako svoje obrambe kot tudi celotne lige. Skupaj z Willisom tvorijo res zastrašujoč trio. Prednost: 49ers.

S – Goldson, Whitner vs. Harper, Jenkins

Dva dokaj izenačena safety para, ki bosta odigrala zelo pomebno vlogo v sobotni tekmi. Vsi štirje so zmožni doseganja velikih playjev. Prednost: izenačeno.

CB – Rogers, Brown, Culliver vs. Greer, Porter, Robinson

Rogers ima po prihodu iz Washigtona za sabo najboljšo sezono v karieri, San Francisco pa je pri vrhu v kategoriji prestreženih podaj. Na drugi strani sta tudi Greer in Porter dobra cornerja, Greer je prestregel kar dve podaji Stafforda prejšnji teden. Prednost: izenačeno.

Special teams

K – Ackers vs. Kasay

Prednost: 49ers.

P – Lee vs. Morstead

Prednost: 49ers.

KR/PR – Ginn vs. Sproles

Prednost: izenačeno.

Trener

Harbaugh vs. Payton

Za Paytona smo vedeli, da je izvrsten trener, mlajši od bratov Harbaugh pa nam je to dokazal letos. Lahko sanjski redni del pretvori v uspeh tudi v končnici? Prednost: izenačeno.

Povzetek: v gosteh Saintsi niso tako prepričljivi kot doma. Kalifornija ni ravno Green Bay, a občutek igrišča bo vseeno drugačen kot v domači dvorani. Sam bom dal prednost obrambi, zmaga za San Francisco in napredovanje v tekmo za prvaka konference NFC. SF, 24-21.


2 x komentirano:

Glede naletov na podajalca...Ko sem pripravljal svoje napovedi, sem prebral da so Saintsi ena izmed ekip, ki največ blitzajo...

To bo zanimivo, ja. Če se spomne kdo tekme predsezone med tema ekipama. D-line Saintsov je ubijal O-line 49ersov in pol so dodal še neki blizta in QB-ji 49ersov so bli velik na tleh. Res pa je, da takrat SF ni igral v popolni postavi na liniji, tako da tokrat gotovo ne bo zgledalo tako brutalno, bo pa vseeno to en najpomembnejših elementov tekme.

Objavite komentar