nedelja, 22. januar 2012

Ravens @ Patriots, napovedi

Veliko je bilo že napisanega o današnjih tekmah, zato kar na napovedi. Tudi tokrat se mi je pridružilo nekaj tistih, ki so sodelovali s tedenskimi napovedmi v letošnji sezoni.

medsebojne tekme: NE 6-1
(v končnici: BAL 1-0)
BAL v končnici: 10-6
NE v končnici: 22-15
BAL v gosteh letos: 5-4
NE doma letos: 8-1

Jure: Prejšnji teden so Patriotsi res dopustili le 10 točk, vendar bo tokrat nasproti stal precej boljši napad, pričakujem, da bo Flacco odigral tako kot na večini tekem v rednem delu, Rice bo doprinesel veliko. Na drugi strani žoge bo Brady izvedel nekaj uspešnih akcij, a večino časa bo obramba Baltimorja izvajala dober pritisk, ki bo onemogočal doseganje veliko točk, na koncu se bodo veselili gostje. BAL, 27-17.

Vlado: Tekma dveh meni simpatičnih ekip z različnima konceptoma igre. Kljub dobri obrambi ravensov, pričakujem od Bradya vsaj solidno predstavo, kar pomeni da se bo moral Flacco&co. zelo potruditi, da bodo iz Gillette Stadiuma odnesli celo kožo. Pats 24-17.

Tadej: 199. pick drafta 2000 se je razvil v najboljšega QBja vseh časov. S svojo vztrajnostjo, tekmovalnostjo in ubijalsko preciznostjo to sezono pri 34ih letih igra kot prerojen. Čeprav nekateri trdijo, da mu bo naproti stala najboljša obramba Baltimorja do sedaj (sam menim, da je tista iz 2000 boljša), bo skupaj s trdno OL in vsemi "orožji" Gronkom, Hernandezem, Welkerjem in tudi Branchem enostavno premočen. Ta sezona je posvečena lani preminuli ženi lastnika Patsev Boba Krafta, Mayri in iz tega razloga bodo fantje igrali bolj motivirani. 5. februarja se bodo Patriotsi s 49ersi srečali v Indiannapolisu in osvojili svoj 4. Super Bowl. NE, 38-21.

Črt: Spopad odlične obrambe proti atomskemu napadu. Za zmago Baltiomorja se mora kljub vsemu precej stvari poklopiti (predvsem Ray Rice in Joe Flacco morata igrati odlično). Izkušnje tudi kažejo, da lahko obrambno orientirane ekipe (NO at SF, NE at Pitt v tednu 8) zmagajo v takšnih tekmah. Predvsem zaradi velikega nabora ofenzivnih orožij, ki jih ima na razpolago Brady pa dajem prednost Patriotsom. New England 24-17.

Igor: Obramba Ravensov je odlična, a naveze Brady in Gronkowski ne bo mogla povsem ustaviti, zato bo zelo odvisno od tega, koliko točk bodo dali igralci Baltimorja. Recimo, da bo en TD pridelal Rice, enega pa obramba ali ST. To bo premalo, zato bo moral tudi Flacco vreči kako uporabno žogo v endzone. Tega ne bomo videli in Brady bo šel na svoj peti Super Bowl.

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Slavko: Od famoznega "tuck rula" je minilo natanko 10 let. Takrat se je začela pravljična zgodba Toma Bradyja, ki je popeljal Patse na prvi Super Bowl. Kljub letos slabši obrambi verjamem, da mu bo to uspelo še petič. Ravensi imajo dobro obrambo, a ko nasprotnik ustavi Rayja Rica, naredi več kot polovico dela.

Sebastian: Ponovno naj bi šlo za spopad obrambe Baltimorja in napada Patsov, a že v prejšnjem tednu smo lahko videli, da proti enodimenzionalnim ekipam Patsi nimajo težav. Menim sicer, da bo obramba Ravensov veliko bolje zaustavila Brady bunch, a ključ do njihove zmage bo ležal v pass igri, ki bo morala dopolnjevati odličnega Rica. Menim, da bo Flacco pravi, Superbowl Mania pa se bo nadaljevala v Marylandu: BAL, 27-24.

Dejan: Obramba Ravensov je dovolj dobra, da pritisne na Toma Brady-a in ga prisili da naredi napake. Na drugi strani pa obramba Patsov ni dovolj dobra, da zaustavi Raya Rica. Baltimore 24-17.

Tilen: Upam na spektakularno tekmo obeh napadov, a nekaj mi pravi, da zna obramba New Englanda odigrati vsaj spodobno za njihove razmere in da Brady doma ne bo dovolil presenečenja. Zmaga torej za New England Patriots. NE 31-17.

Boris: Brady proti Baltimore obrambi. Tako lahko kot proti Broncosom gotovo ne bo šlo, a kljub temu menim, da bo Brady na koncu slavil. NE 24: 20.

Luka: Napad Ravesnov je skupaj s Flaccom v velikih škripcih, če je za TD potrebnih 80 yardov. Obramba Patsov sicer ne blesti, a mislim, da bodo naredili ravno toliko, da bo Brady na koncu New England brez večjih težav pripeljal v SB. NE, 34-17

SKUPAJ: Patriots 9, Ravens 3


0 x komentirano:

Objavite komentar