nedelja, 15. januar 2012

Giants @ Packers, napovedi

Tu so še zadnje napovedi drugega tedna končnice. Pomerili se bodo Giantsi in Packersi, slednji bodo gostili prvo tekmo končnice po štirih letih, ko so igrali ravno proti Giantsom. Zmagovalec bo le še eno stopničko oddaljen od Super Bowla, v finalu konference NFC bodo nasprotniki 49ersi.

medsebojne tekme: GB 31-23-2 (v končnici: GB 4-2)
NYG v končnici: 20-24
GB v končnici: 29-16
NYG v gosteh letos: 5-3
GB doma letos: 8-0

Jure: Sezona Packersov je bila odlična, sezona Giantsov precej bolj spremenljiva, vendar so v zadnjih tednih ujeli pravo formo. Napad igra zelo dobro, predvsem po tleh so naredili velik preskok v zadnjih tekmah. Tudi obramba je prvič letos dokaj zdrava in Rodgers bo imel nekaj več težav kot v prvi tekmi, ko sta se ekipi pomerili v začetku decembra. Pričakujem zelo tesno tekmo in že šesti povratek v zadnji četrtini Manninga letos.

Vlado: Giantsi letijo po igrišču, predvsem v obrambi, ki bi znala bit x-factor te tekme. Domačini so imeli teden odmora in bodo bolj sveži pričakali tekmo, pomemben faktor pa bo igralo tudi vreme. Green Bay ima letos skoraj popolno sezono, ki jo malenkost kazi slaba pass obramba in nepotreben poraz. Ampak proti ekipam, ki so letos v končnici, so za razliko od New Yorka, perfektni, tako da bodo ta niz nadaljevali tudi v tej tekmi, GB 27-24.

Tadej: Giantsi so v naletu. V javnostih jih primerjajo z ekipo iz leta 2007, ki je osvojila Super Bowl, kjer so premagali do takrat neporažene Patriotse. Vendar 2007 se letos ne bo ponovilo. Obramba Packersov je odlična pri ustvarjanju turnoverjev, napad pa je glede na pokazano igro v rednem delu sezone razred zase. Giantsi bodo skupaj z Jetsi Super Bowl spremljali iz kavča. 27-34.

Črt: Na tej tekmi se mi zdi presenečenje še najbolj verjetno. Giantsi igrajo v zadnjih tekmah res odlično (če ne deluje naveza Manning Cruz, potem je tukaj Nicks), so vklopljeni v zmagovalni način (zmage v zadnjih treh tekma proti NYJ, Dallasu in zanesljiva zmaga nad Atlanto). Najbolj pomembno je, da je obramba začela delovati. V gosteh bo sicer zelo težko, vendar zmaga NYG 27-24.

Igor: Giantsi igrajo najboljše letos, medtem ko so pri Green Bayu imeli počitek in zato mnogi pozabljajo, da je GB trenutno najboljša ekipa ameriškega nogometa na svetu. Če k temu prištejemo še prednost domačih gledalcev, potem čaka Giantsi težko delo, kjer pa zagotovo niso brez možnosti. Prednost vseeno dajem GB Packersom.

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Luka: Napad Packersov in Rodgers sta letos fantastična, a vseeno mislim, da jih lahko obramba Giantsov ustavi. Eli v napadu ni toliko slabši kot je obramba boljša od Packersov. Sicer težka in napeta tekma za obe ekipi, se bo končala z zmago gostov. NYG, 27-24.

Slavko: Najbolj negotov par tega kroga končnice. Na papirju je Green Bay res velik favorit, a Giantsi rastejo v formi in imajo sila uravnotežno igro tako v napadu kot v obrambi. Vseeno mislim, da bodo Packersi napredovali, a razlika zna biti okrog enega prostega strela.

Sebastian: Ta tekma gre lahko v obe smeri, predvsem zato, ker so Giantsi ravno pravi trenutke ujeli formo. Vseeno se mi zdi, da sta domače igrišče in atomski napad preveč tudi za Elija in kompanijo. V tesni tekmi: GB, 31-30.

Dejan: Giantsi so v pravem času prišli v fenomenalno formo, mislim pa da je secondary še vedno preslab, da bi zaustavil Rogdersa. Packers 35-31.

Tilen: Packersi so najboljša ekipa rednega dela, igrajo doma in imajo v svojih vrstah najboljšega podajalca lige. Tekma se zdi odločena, kajne? A Giantsi so dokazali, da lahko premagajo katerokoli ekipo lige na njihovem igrišču, če le sestavijo predstave posameznikov v eno celoto. Če na koga ne bo vplivalo vreme v Green Bayju, potem ne bo na ekipo iz New Yorka. Za Giantse je najbolj pomembno, da obdržijo ničlo v rubriki »izgubljene žoge«. Ker pravijo, da je januarja potrebno žogo spustiti na tla in ker mislim, da obramba modrih lahko vsaj približno ponovi predstavo proti Atlanti napovedujem zmago New York Giantsov. NYG 23-20.

Boris: Rodgers doma gosti Giantse, ti se bodo super zoperstavili, a to na koncu nebo zadostovalo. 27:17.

SKUPAJ: Packers 8, Giants 4


0 x komentirano:

Objavite komentar