petek, 13. januar 2012

Najboljši štirje, NFC

Če se v AFC zdi, da je kandidat za nastop na Super Bowlu en, največ dva, me v NFC kakršnkoli razplet v naslednjih dveh tednih ne bi presenetil. Vse štiri ekipe so sposobne odigrati dovolj dobro, da dobijo naslednji dve tekmi. Poglejmo, kakšno je stanje najboljših štirih ekip v NFC.

Green Bay je brez dvoma najboljša ekipa v ligi. Rodgers ima za sabo verjetno najboljšo sezono za podajalca v zgodovini lige. Packersi imajo en kup super lovilcev, igra po tleh pa je tudi dovolj dobra, ko jo potrebujejo. Napadalna linija ni najboljša, vendar Rodgers igra odlično tudi izven žepa. Več težav je na drugi strani žoge, letošnja obramba Packersov po zraku je najslabša v zgodovini NFL, po tleh pa prav tako ni najbolj uspešna. Spomnimo se tekme proti Bearsom, ko so "neznani" tekači z obupno napadalno linijo brez težav tekli in tekli v Green Bayju. Vse te pomenkljivosti so Packersi doslej reševali z izjemno velikim številom izsiljenih izgubljenih žog nasprotnikov. Če v kateri od naslednjih tekmah na tem področju ne bodo upešni, bo tudi za letos zelo prepričljive Packerse precej težko.

New Orleans je letos dosegel 7474 yardov, kar je največ v zgodovini lige. Tudi "The Greatest Show on Turf" ni več "the greatest." Brees je podal za največ yardov v zgodovini lige in še en kup rekordov so letos podrli Saintsi. Na domačem terenu so zmagali vseh osem tekem, tudi enkrat v končnici. Zdi se, da so pred domačimi navijači resnično nepremagljivi, povsem drugače pa je v gosteh. Premagali so jih Ramsi, Bucsi in na začetku sezone Packersi, veliko težav so imeli tudi proti Titansom, Jaguarsom, Panthersom in Falconsom. Resnično prepričljivi so bili v gosteh letos le enkrat, tekma je bila pri slabi Minnesoti pod streho. Vse to nakazuje, da nas jutri čaka tekma, kjer bodo morali Saintsi igrati po najboljših močeh in brez napak, da bodo odšli kot zmagovalci, v zgodovini franšize niso še nikoli zmagali v gosteh.

San Francisco je premagal Giantse 5. januarja 2003. Teden kasneje so izgubili v Tampi, nato pa kar devet let čakali na novo tekmo končnice. Ta bo prišla jutri, ko bodo 49ersi nadaljevali sezono 2011, ki je bila za to ekipo polna uspehov. Obramba je delovala odlično, napad ni delal usodnih napak, vendar pa tu ne gre za napd, ki ne bi bil sposoben dosegati odločilnih zmag in narediti kak preobrat. Spomnimo se začetka sezone, ko so 49ersi zaostajali 3-23 v gosteh proti Eaglesom in na koncu zmagali. 13-3 sezona vključuje kar nekaj velikih zmag, tako da uspeh jutri ne bi bil nobeno veliko presenečenje, vendar bo kljub odlični obrambi Smith znova moral igrati zelo dobro, morda celo najbolje v svoji karieri. Skoraj neverjetno se zdi, da bo ta podajalec San Francisca igral prvo domačo tekmo v končnici pred Rodgersom.

New York ima za sabo zelo mešano sezono. Znova se je začelo zelo dobro, nato je sledil klasični kolaps, Giantsi so se znašli v skoraj izgubljeni situaciji, a potem dobili zadnji dve tekmi in se prebili v končnico. V nedeljo so proti Falconsom odigrali najboljšo tekmo sezone. Obramba celo sezono ni bila tako zdrava kot sedaj in ko je obrambna linija New Yorka v polni pripravljenosti, so nasprotni QB-ji precej nemirni. Precej več težav je v secondaryju. Napad po tleh Giantsov je bil letos najslabši izmed vseh 32 ekip, vendar so v prvi tekmi končnice tudi tu odigrali precej dobro. Zdi se, da so Modri v ravno ravem času našli najboljšo formo. Za zmago v nedeljo bo Manning znova moral odigrati odlično, vsaka izgubljena žoga je lahko usodna.


0 x komentirano:

Objavite komentar