četrtek, 19. maj 2011

Houston Texans

Houston je najmlajša ekipa v ligi. Texansi so odigrali 9 sezon in so za zdaj še brez nastopa v končnici. Najbližje so bili leta 2009, ko so zbrali 9 zmag, a za malo zgrešili nadaljevanje sezone v januarju. Res je, da v NFL-u ne gre čez noč in iz nič ni mogoče takoj ustvariti Super Bowl ekipe (še posebej v močni AFC South), a 9 let je za uspeha vajene ljubitelje nogometa v Texasu zelo dolga doba.

največji uspeh: 2. mesto v AFC South (2009)
prvaki divizije od 2002: /
končnica od 2002: /
record (redni del): 55-89-0
record (končnica): /
več: www | wiki | NFL.com

Stanje franšize: v sezoni 2009 se je zdelo, da je končno napočil čas za Texanse. 4 zmage na zadnjih 4 tekmah sezone, a na koncu 4 ekipe z 9 zmagami v AFC in Houston se je znašel na napačni strani tie-breakerjev. Lani fantastičen začetek z zmago proti Coltsem in z recordom 4-2 po 6 tekmah. Sledil je razpad sistema, predvsem v obrambi, Kubiak je dokazal, da ni zrel za glavnega trenerja. 8 porazov v 9 tekmah bi moralo pomeniti konec, a lastnik mu je dal še eno priložnost.

Začetek trenutnega obdobja: v obdobju, ko so bili Texansi 1-8, smo videli ogromno nerazumljivih napak. Proti Coltsem, proti Jetsom, proti Jaguarsom, proti Ravensom, proti Broncosem. Vse te tekme bi Houston z malce več zbranosti lahko dobil. Poglejmo neverjeteno akcijo Jaguarsov ob koncu tekme.


Se bo Houston uvrstil v končnico?


5 x komentirano:

Zadnji drive Texansov pred hail mary Jagsov je pokazal kako je če želiš biti frajer in na koncu si bedak. Res da ni nihče pričakoval kaj takega ampak namesto da bi tekli in odigrali podaljške so šli igrat po zraku , dosegli 3&out proti Jags sekundary :O in buma Jagsi čudež od čudeža in vpisali pomembno divizijsko zmago. Preprosto Kubiak je dober OC ne pa dober HC, ko bodo to dojeli bodo končnica na dosegu roke. Lani je ob medlih Coltsih bila odlična priložnost pa so pogoreli, letos pa bodo najbrž nekje na 2,3 mestu mogoče ob slabi sezoni Coltsov celo prvi ampak mislim da je obramba še vedno prešibak člen na drugi strani pa napad ni dobolj močan da bi sam potegnil voz do končnice. Sam upam da ne vidijo končnice in vpišejo 3. mesto v diviziji ....

Obramba bo težko slabša kot lani, ampak ja, postavit prave trenerje in ta ekipa je sposobna velikega rezultata.

Novi DC, prehod na 3-4, pitaj boga kako se bo SuperMario znašel na OLB poziciji. Hja, živi bili pa videli.

Letos so se v Texansi posvetili izključno obrambi skoraj nič pa napadu! Se zna zgodit da Foster ne bo ponovil lanske sezone, Johnson pa je tut dovzeten na poškodbe, ko pa njega ni je pa vse skupi bol bogo. edina svetla točka so pomoje TE, ki so lani naredili velik napredek.
Tako, da moje mnenje je, če se napad ne pofuša in obramba postane obramba se ni treba bat za končnico, če se le ne bodo spet napalili na prvo tekmo s Coltsi!

Prejšnji post je seveda moj pa, ker me nonstop j... sodobna tehnika :) :)

Objavite komentar