sobota, 14. januar 2012

Saints @ 49ers, napovedi

Prva tekma drugega tedna končnice je vse bližje, znova je čas za napovedi. Tudi tokrat se je odzvalo nekaj tistih, ki so pri tedenskih napovedih sodelovali med sezono. Najprej poglejmo bitko med prvakoma juga in zahoda. 49ersi naskakujejo prvo zmago v končnici po devetih letih, Saintsi svojo prvo gostujočo zmago v 45 letih obstoja te franšize.

medsebojne tekme: SF 45-24-2
NO v končnici: 5-7
SF v končnici: 26-18
NO v gosteh letos: 5-3
SF doma letos: 7-1

Jure: Takoj za začetek nas čaka morda najbolj zanimiva tekma tega tedna. Odličen napad proti odlični obrambi. Po zadnjih tekmah je lahko napovedati zmago Saintsov, skoraj prelahko. Malce bolj natančen pregled pokaže, da je New Orleans v gosteh veliko slabši kot doma. Imeli so težave proti ekipam s precej manj kot osmimi znmagami, kako bo šele proti prvaku zahoda, ki ima 13 zmag. Še vedno verjamem, da obramba zmaguje prvenstva in tako izbiram 49erse kot zmagovalce te tekme. Igralci San Francisca morajo paziti predvsem na dolge playje, s temi jih je premagal Dallas v začetku sezone, ko so 49ersi doživeli edini domači poraz. Prav tako so ti dolgi playji priložnost za prestrežene žoge, Brees pri teh ni vedno najbolj natančen.

Vlado: Spopad vrhunske obrambe proti atomskemu napadu bo poslastica za vse ljubitelje igre z jajčasto žogo. Trener 49ersov, Jim Harabaugh, je popolnoma preobrazil ekipo in sezono tokratnih domačinov in sedaj bo imel priložnost uspeh nadgraditi. Na drugi strani jim bo stala trenutno najboljša ekipa, ki ima veliko želez v ognju, s katerimi bo poskušala prebiti domačo obrambo. Čeprav velja rek, da obrambe nosijo naslove, je že redni del sezone pokazal, da je letos v ospredju napad, tako da tokrat pripisujem zmago Saintsem, 31-13.

Tadej: Prvi napad proti četrto uvrščeni obrambi sezone. 49ersi imajo veliko možnosti napraviti presenečenje proti učinkovitemu napadu Saintsev pod vodstvom to sezono fantastičnega Breesa. To priloložnost bodo izkoristili, obramba bo pokazala trdno igro, v napadu bo blestel to sezono odlični Gore. Saintsi bodo poraženi 20-24.

Črt: Boj obrambe SF proti odličnemu Breesu in napadu NO. V napeti tekmi prednost vseeno dajem Saintsom, ker se mi zdi, da sicer odlična obramba SF ne bo mogla dovolj omejiti Drew Breesa. NO 24-21.

Igor: Odlična obramba proti odličnemu napadu. Saintsi igrajo v gosteh slabše kot doma in njihova napadalna O-line bo imela precej dela z odlično obrambno linijo domačinov. Ti so letos odlični tudi v turnoverjih, vendar se lahko to obrne že na tej tekmi. Napovedujem zmago svetnikom, ki bodo odločilni točke dosegli po napaki 49-ersev.

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Luka: Obramba in domač teren sta na strani 49ersov, a tudi obramba Saintsov se bo kosala z njihovim napadom. Brees bo vseskozi pod pritiskom, a to ga ne ustavi, zato zmago namenjam gostom. NO, 27-16

Slavko: New Orleans resda še nikoli ni dobil gostujoče tekme v končnicah, a na krilih razigranega Breesa jim to zna uspeti v San Franciscu. Akers bo za gostitelje dosegel tistih 12-15 točk, a vse skupaj bo premalo za gostujoči napad.

Sebastian: Brees se bo srečal z odlično obrambo in ekipo, ki je ena izmed najbolj pazljivih z žogo. Frisco bo ustavil Drew-crew in "Stara zlata gora" se bo spomnila na zlate čase 49ersev: 24-23.

Dejan: Obramba 49ersov je sposobna omejiti napad Saintsov, vendar je napad na drugi strani preslab, da bi dosegli dovolj točk za zmago. 49ersi imajo enega najslabših red zone napadov v ligi, da bi zmagal proti Saintsom pa FGji ne bodo dovolj. Saints 27-12.

Tilen: V gosteh Saintsi niso tako prepričljivi kot doma. Kalifornija ni ravno Green Bay, a občutek igrišča bo vseeno drugačen kot v domači dvorani. Sam bom dal prednost obrambi, zmaga za San Francisco in napredovanje v tekmo za prvaka konference NFC. SF, 24-21.

Boris: Brees in druščina so doma v zaprti palači skoraj nepremagljivi, na prostem jim gre malo slabše. Kljub temu mislim, da bo Brees vseeno kos obrambi Ninersov in bo tako popeljal svoje moštvo v konferenčni finale. 17:16.

SKUPAJ: Saints 7, 49ers 5


2 x komentirano:

Zadel sem, da bodo odločali turnoverji, samo žal za napačne.

Pri Breesu se včasih vid, da hoče preveč. Vrže tisto dolgo podajo, velikrat tudi, če je tvegano. Brady recimo nikol ne tvega takih ali pa zelo redko. Če bi bla ta 2 INT-a Breesa manj, bi blo že dovolj za zmago Saintsov.

Objavite komentar