sobota, 21. januar 2012

AFC finale

V prejšnjih dneh sem predstavil vse štiri ekipe, ki so še ostale v bitki za prvaka lige NFL, jutri sledijo natančni pregledi ekip po pozicijah in napovedi, danes pa uvodni predstavitvi obeh finalnih tekem, najprej je tu konferenca AFC.

AFC finale:
BAL: 1-1
NE: 6-1

zadnji nastop v AFC finalu:
BAL: 14-23 (@ PIT, 2008)
NE: 21-12 (vs. SD, 2007)

V zadnjih letih so v AFC prevladovale tri ekipe. Zadnjih osem naslovov so si razdelile le tri ekipe, Patriotsi in Steelersi so zmagali 3-krat, Coltsi 2-krat. Ta trend se lahko nadaljuje tudi tokrat, Patriotsi bodo lovili četrto zmago v devetih letih in hkrati peto v 11. Poraženi so bili le enkrat. Skupno imajo torej kar šest nastopov v tej tekmi v 11 letih, kar je fantastične rezultat. Ravensi imajo nekaj manj uspeha v tem obdobju. V AFC finalu bodo igrali tretjič, doslej so bili polovično uspešni.

Letošnja tekma:
Obramba Ravensov sodi med boljše v ligi, zato pričakujem, da bodo dokaj uspešno omejili napad Patriotsev, povsem ustaviti ga ne bodo mogli. Gostje imajo dovolj dobro linijo, da si lahko privoščijo pritisk z le štirimi igralci in tako bodo lahko z ostalimi pokrivali lovilce in tako povzročali ogromno težav Bradyju. Največja uganka tekme je napad Ravensov proti obrambi Patriotsev. Flacco ima štiri zmage v gosteh v končnici, kar je največ v zgodovini lige, vendar bo ta tekma vseeno najbolj pomembna zanj doslej. Znova je bili veliko kritike na njegov račun, ki so mu očitno prišle do živega. Tokrat bo imel priložnost, da se dokaže, vendar smo že prevečkrat videli, da je sposoben metati zelo slabo, tudi če so lovilci odprti. Samo s tekom tokrat ne bodo zmagali, tako lahko kot pred dvema letoma gotovo ne bo. To bo tudi lepa priložnost za obrambo New England, da pokažejo, če so res boljši zadnje tedne ali je bil prejšnji teden za tako predstavo kriv le slab napad nasprotnikov. Če bo Flacco odigral podobno kot prejšnji teden, zmage ne bo in čaka ga dolgo poletje, ko se bodo vsi spraševali, če je sposoben popeljati to ekipo na Super Bowl.


0 x komentirano:

Objavite komentar