nedelja, 22. januar 2012

Giants @ 49ers, pregled ekip

Po koncu AFC finala se bo pozornost usmerila v San Francisco, kjer bo na sporedu zadnji dvoboj dveh NFC ekip v letošnji sezoni. Pregled ekip po pozicijah je pripravil Tilen.

Za prvaka divizije NFC se bodo v predzadnji tekmi končnice pomerili New York Giantsi in San Francisco 49ersi. Nobene izmed ekip večina ni pričakovala tu pred začetkom sezone, a oboji so si to zaslužili in se bodo tako udarili za drugo vozovnico v Indianapolis. Tako pri San Franu kot New Yorku so presenetili prejšnji teden, vsi so že napovedovali tekmo med Breesom in Rodgersom, a so 49ersi v zadnjih sekundah izločili Saintse, Giantsi pa še bolj presenetljivo brez težav odpravili lanske prvake Packerse na njihovem igrišču. Bo Eli Manning drugič v karieri popeljal svoje moštvo v Superbowl ali bosta Alex Smith in njegova obramba doma premočna?

Napad

QB – Smith vs. Manning

Manning vsem dvomljivcem spet dokazuje, da je dober podajalec, predvsem pa je najboljši v najbolj kritičnih trenutkih tekme. Na njegovi strani so tudi izkušnje iz prejšnjih let in dejstvo, da mu gre odlično na gostovanjih. Smith je letos sicer pokazal, da če ni vse na njemu, lahko celo sezono odigra na nivoju, a še vseeno ni na nivoju podajalca modrih. Prednost: Giants.

RB – Gore, Hunter vs. Bradshaw, Jacobs

49ersi so med najboljšimi ekipami v ligi, kar se tiče igre po tleh, Giantsi med najslabšimi. Podatek, da je San Fran tudi najboljša obramba proti teku, tekačem New Yorka ne vliva posebej velikega navdušenja pred tekmo. Prednost: 49ers.

WR – Crabtree, Ginn, Williams vs. Nicks, Cruz, Manningham

Razen Crabtreeja lovilci San Francisca praktično ne sodelujejo v napadu, povsem drugače pa je pri Giantsih. Nicks je zvezda letošnje končnice, Cruz pa zaenkrat še ni pokazal predstav iz rednega dela sezone. Tehtnica močno na strani New Yorka. Prednost: Giants.

TE –Davis vs. Ballard

Kljub solidni sezoni Ballarda pa gre moj glas gladko tight endu 49ersov, ki je med najboljšimi v ligi in je proti Saintsem dokazal, da je na dober dan praktično neustavljiv. Prednost: 49ers.

OL – Staley, Iupati, Goodwin, Snyder, Davis vs. Diehl, Boothe, Baas, Snee, McKenzie

Linija sta po letošnjih predstavah zelo podobni, pravtako so dokaj izenačeni tudi statistični podatki. Če omenimo, da bosta obe peterici igrali proti izvrstnima obrambama in da bo tudi tek ena ključnih stvari na tekmi, tokrat oznako X-factor namenjam napadalnima linijama. Prednost: izenačeno.

Obramba

DT – Sopoaga, Jean Francois vs. Canty, Joseph

Canty je kar nekako spregledan član obrambne linije modrih ob vseh zvezdah, ki igrajo ob njem. Podobno je s Sopoago na drugi strani. Oba si zaslužita pohvale za letošnje nastope. Prednost: izenačeno.

DE – J. Smith, McDonald vs. Pierre Paul, Tuck, Umeniyora

Trojica Giantsov ali Smith? Slednji sicer res dokazuje, da je med najboljšimi obrambnimi igralci lige in je strah in trepet nasprotnih napadalnih linij, a New York ima kar tri take igralce, če bodo le vsi zdravi in zmožni nastopiti na tekmi. Prednost: Giants.

LB – Willis, Bowman, Haralson, Brooks, Smith vs. Boley, Kiwanuka, Williams, Blackburn

Boley je v zadnjih tekmah prevzel vlogo vodje obrambe Giantsov in na dveh tekmah v končnici je pokazal, zakaj mu je bilo zaupano to mesto. Vseeno pa ima San Francisco v svojih vrstah tako več kvalitete kot tudi kvantitete na pozicijah linebackerjev. Prednost: 49ers.

S – Goldson, Whitner vs. Rolle, Phillips

Oba safety para sta bila kritična za zmagi svojih ekip prejšnji teden, Whitner in Rolle pa med najboljšimi posamezniki svojih obramb. Prednost: izenačeno.

CB – Rogers, Brown, Culliver vs. Webster, Ross, Amukamara

Na prvi pogled malo večja prednost za San Francisco, a cornerbacki Giantsov v končnici res dobro igrajo. Vsaka prestrežena podaja bo kapitalnega pomena za napad svojega moštva, veliko bo na secondaryjih obeh ekip. Prednost: 49ers.

Special teams

K – Ackers vs. Tynes

Prednost: 49ers.

P – Lee vs. Weatherford

Prednost: izenačeno.

KR/PR – Ginn vs. Jernigan/Blackmon

Prednost: 49ers.

Trener

Harbaugh vs. Coughlin

Kdo bi rekel pred sezono, da se bo rookie head coach lahko kosal s izkušenimi mački NFL-a? Mlajši od bratov Harbaugh dokazuje ravno to, verjetno si zelo želi dvoboja s svojim bratom v Superbowlu. A Coughlin ima sigurno kako za povedati na to temo. Prednost: izenačeno.

Povzetek: zelo izenačeni ekipi, dve odlični obrambi in sposobna napada. Več izkušenj je na strani Giantsov, tudi gostujoč teren jih ponavadi ne moti preveč. Odločilo bi lahko število turnoverjev, ekipa ki bo držala žogo in ne delala napak, bo v veliki prednosti. Sam napovedujem zmago New York Giantsov v zadnjih minutah. NYG, 21-20.


0 x komentirano:

Objavite komentar