torek, 21. junij 2011

Torkov komentar #7

Za nami je še en klasičen lockout teden, ko se ne dogaja skoraj nič. To so dnevi, ko se normalni offseason tedni v pretelkih sezonah zdijo polni vsega zanimivega, čeprav se velikokrat vse vrti le okoli tega, koliko skupnih priprav igralci pred training campom dejansko potrebujejo. Zadnjih sedem dni nismo bili deležni nobene velike zgodbe, je pa bilo nekaj malih, ki jih velja omeniti.

Chad Pennington končal?
Podajalec Miami Dolphinsov se je odločil, da letošnjo sezono preživi malce dlje od igrišč kot ponavadi. Po poškodbi marca letos je bilo jasno, da ne bo pripravljen maksimalno in Pennington bo letos pomagal TV mreži FOX pri spremljanju letošnje NFL sezone. Torej še eno leto brez footballa za 34-letnega podajalca. Poraja se vprašanje, če bo sploh še kdaj dobil priložnost v ligi.

Najvišji delež zaključenih podaj
Pennington je začel pri Jetsih leta 2000, v letih 2002 in 2004 je ekipo vsakič popeljal do ene zmage v končnici, v sezoni 2005 pa je zaradi poškodb igral zelo malo. Že naslednjo sezono se je vrnil in osvojil nagrado za najboljši povratek. Poškodbe mu tudi kasneje niso dale miru in Jetsi so ga odslovili. Pennington je šel v Miami, bil del magične 11-5 sezone in še enkrat osvojil prej omenjeno nagrado. Kasneje je znova igral malo, lani je sredi sezone dobil priložnost, a ni zdržal dolgo. Podajalec, ki ima najvišji delež zaklučenih podaj v zgodovini lige (66,0 %) je tako verjetno opravil svoje na igrišču, čeprav pa ni izključeno, da mu veliki povratek uspe še v tretje.


Lastniki in CBA
Danes se bodo sestali lastniki in se dogovorili kakšne poteze bodo vlekli v prihodnjih dneh. Na prvi pogled so vsi lastniki ekip enakopravni, a kmalu po koncu lanske sezone je postalo jasno, da tudi v tej druščini obstajajo veliki in mali. Takoj na začetku smo izvedeli, da si sprememb želijo predvsem lastniki "malih" ekip. Tistih franšiz, ki se nahajajo v tržno manj zanimivih krajih in je tako njihov dobiček precej manjši v primerjavi z ekipami iz velikih mest. Kak mesec nazaj je potekal sestanek, katerega so se udeležili le predstavniki teh "velikih" ekip, ostali pa po nekaterih navedbah za ta sestanek niso vedeli. Vsekakor je jasno, da si tudi lastniki niso povsem enotni. Gene Upshaw je pred leti dejal, da naslednja koletivna pogodba ne bo med lastniki in igralci, temveč med lastniki samimi. Vse bolj se uresničuje ta napoved. Če bodo lastniki našli pravo pot za soobstoj vseh ekip v ligi, bo to za vse najbolje.

Mara, Kraft in drugi
Še ena stvar je zanimiva, ko omenjam lastnike. Že od začetka se pri poročanju o sestankih omenjajo večinoma ista imena, najbolj pogosta pa se teh srečanj udeležujeta John Mara (lastnik Giantsov) in Robert Kraft (lastnik Patriotsev). To je vsekakor dobro, saj gre za lastnika ekip iz velikih mest in na vse skupaj gledata malce bolj trezno kot kak lastnik "manjše" ekipe. Če bi pogajanja vodila Jerry Richardson (Panthers) in Mike Brown (Benglas), bi nas bilo lahko za dobro lige precej bolj strah.

Kenny Britt in internet
Mladi lovilec Titansov ima spet precej težav. Dober teden nazaj je bil znova aretiran, drugič letos. Gotovo bo moral kakšno tekmo letos izpustiti. Ko bo nov CBA v veljavi, bo znova na plano stopila komisarjeva kaznovalna politika. Včeraj se je na Brittovi Facebook strani pojavil zanimiv zapis. Retiring from the NFL. F*** You Goddell. Nekaj minut kasneje pa razlaga, da je nedko vdrl v njegov račun in da tega Britt ni napisal. Verjame lahko vsak, kar želi, dejstvo pa obstaja, da Kenny vse bolj hodi po stopinjah tistih, ki so zaradi lastnik neumnih napak predčasno končali športno pot.

Pretekli teden na strani
Ostalo je še nekaj dni za glasovanje pri ekipah. Ko bo to končano, sledijo dvoboji prvega kroga Power Rankings končnice. Ekipe, ki bodo uvrščene ne mestih 5 do 12, se bodo prve pomerile v dvobojih na izločanje. Medtem ko čakamo na to, sem predstavil pet college konferenc. Ostala je še ena velika, kasneje sledi še nekaj podrobnosti o tekmovanju v NCAA, ki so velikokrat predmet vprašanj na raznih forumih.

Posti zadnjega tedna:
Pet tednov do konca
100 najboljših: 21-30
Hawksi brez uspeha v Lendavi
Najboljše NFL franšize
Atlantic Coast Conference
V Lendavo po finale
Spored bowlov
Prstani za prvake
Pacific-12
Najboljše tekme sezone
Komu Heismanova nagrada?
Še teden glasovanja
Big Ten


0 x komentirano:

Objavite komentar