sreda, 18. januar 2012

New England Patriots

Včeraj sem predstavil Baltimore Ravense, danes je na vrsti še drugi finalist konference AFC.

Patriotsi so pravo nasprotje svojih nasprotnikov to nedeljo. Tako visoko so prišli predvsem zaradi napada in nekaj podobnega opazujemo že zadnjih nekaj let. Letos so imeli drugi najboljši napad v ligi, vsaj osmi so na tem področju že zadnjih pet let. Obramba je precej slabša, letos predzadnja v ligi, lani malce boljša. Pred štirimi leti, ko so nazadnje igrali na Super Bowlu, so imeli četrto obrambo lige. Letos se torej znova vse vrti okoli Bradyja, odlična sta bila tudi oba TE-ja in seveda izjemno zanesljivi Welker.

Na koncu je tabela pokazala 13 zmag, kar je še en super rezultat, ki smo jih od ekip pod vodstvom Belichicka že navajeni. Devet sezon zapored že imajo vsaj 10 zmag in se skoraj konstantno uvrščajo v končnico.

V zadnjem tednu smo lahko prebrali ogromno člankov, kjer je pisalo, da so Patsi znova tisti Patsi iz začetka stoletja, da je obramba začela dobro igrati, da je Brady spet pravi. Delno se lahko strinjam, vendar pa je to tudi vse. Res je, pred tem so imeli Patsi tri zaporedne poraze v končnici, vendar je bil v vseh teh treh tekmah nasprotnik boljši in to ni imelo nič opraviti s tem, da si Brady ne bi želel zmagati. In zadnjo zmago je pričakoval vsak, ki vsaj malo pozna NFL, morebitni napredek obrambe je bilo proti Denverju nemogoče oceniti. Pravi test bo ta teden, ko bodo igrali proti odlični obrambi, v goste pa prihaja ravno ekipa, ki jih je odpihnila iz končnice pred dvema letoma. To jih bo torej še malce bolj motiviralo, čeprav v finalu konference ekipe dodatne motivacije skoraj ne potrebujejo, da igrajo na polno.

Stavnice vidijo New England kot dokaj velikega favorita, vendar bo po moje precej bolj tesno. V tej sezoni smo videli, da se jih da ustaviti, tudi pred njihovi navijači. Tekma proti Giantsom je pokazala veliko. V prvem polčasu niso dosegli niti ene točke, v drugem delu je napad igral zelo dobro, hkrati pa je odpovedala obramba. Tokrat lahko od napada pričakujemo neko povprečno predstavo, napada New Englanda ne more nihče povsem ustaviti. Ključ do uspega je v obrambi. Če bodo na tej strani žoge odigrali solidno, bo zmaga ostala doma.


0 x komentirano:

Objavite komentar