ponedeljek, 9. maj 2011

Arizona Cardinals

Cardinalsi so najstarejša franšiza v ligi. Začetki segajo v 1898, ko se je njihova zgodba začela v Chicagu. Kasneje so se preselili v St. Louis (1960), danes pa domujejo v Phoenixu (od 1988). Prvič so se povzpeli na vrh že leta 1925, nato dobili finalno tekmo še v sezoni 1947. Za tem so se začela temna leta za današnjo Arizono. Naslednja zmaga v končnici šele v sezoni 1998, leta 2008 pa so pripravili eno največjih presenečenj z uvrstitvijo na Super Bowl.

največji uspeh: 2-krat NFL prvaki (1925, 1947)
prvaki divizije od 2002: 2008, 2009
končnica od 2002: 2008, 2009
record (redni del): 488-691-39
record (končnica): 6-7
več: www | wiki | NFL.com

Stanje franšize: sezoni 08 in 09 se sedaj zdita že precej daleč. Po odhodu Warnerja so Cardinalsi ostali z Leinartom in Andersenom. Kmalu je postalo jasno, da noben od njiju ne bo ustrezna zamenjava. Sledila je slaba sezona z nekaj prebliski. Na naboru niso izbrali novega QB-ja, kar se morda zdi narobe, a če ni igralca, za katerega si prepričan, da bo igral na visoki ravni, potem je bolje počakati 1 leto. In takega podajalca po mojem menjnju letos ni bilo. Cardinalsi bodo tako v ekipo pripeljali enega od starejših QB-jev in z njim poskušali ponoviti Warnerjeve sezone.

Začetek trenutnega obdobja: Arizona nima blesteče obrambe, zato mora imeti dober napad in Kurt Warner je lahko zagotovil tak napad. Ko se je odločil končati svojo športno pot, je bilo jasno, da bo to velik udarec za ekipo. Na posnetku spodaj akcija iz zadnje tekme tega igralca, ki je morda vplivala na njegovo odločitev.


Se bo Arizona uvrstila v končnico?


3 x komentirano:

Dobro napisano, Jure, le glede obrambe bi povedal, da obramba, katero imamo sedaj, je po mnenju navijačev verjetno najboljša obramba Cardinalsov do sedaj. Praktično je sedaj vse na trenerjih, predvsem Rayu Hortonu, ki je prišel iz Pittsburgha. Za obrambo imam velike upe, napad pa, če tudi pride Orton ali Kolb, za katerega se veliko govori, ne verjamem najbolj. Upam pa na najboljše. Sicer pa mi je naš pick Patrick Peterson vedno bolj všeč. Sprva ne, kajti sam sem pričakoval QB, ampak sedaj ko se je draft razpletel, sem čist vesel, da nismo draftali QB. Če bomo suckali še eno leto pa kr, naslednje leto bi pa morda se lahko posegnli do Lucka.

Lahko, da obramba ni ravno slaba (lani dosegla tudi nekaj TD-jev), ampak ekipe, ki igrajo v dvorani zelo težko uspejo z obrambo, precej prej z napadom. Ravno nasprotno kot kak Baltimore, Pittsburgh,...

Moram pa povedat, da mi je všeč tudi vaš pick, dragulj Prince. :D

Objavite komentar