nedelja, 18. september 2011

NCAA, week 3, dan 3

Končan je tretji teden letošnje sezone. Tudi tokrat smo videli kar nekaj zanimivih tekem. Kar pet ekip z lestvice najboljših 25 je bilo poraženih. Več o tem spodaj. Omeniti velja še tekmo med Pittsburghom in Iowo. Prvi so začeli bolje in proti koncu tretje četrtine povedli že 24-3. Iowa je igrala slabo, a nato se je zgodil velik preobrat. Hawkeyesi so zadnji del odigrali precej bolje in v obdobju 14 minut dosegli štiri TD-je in dosegli lepo zmago. Na koncu je bilo 31-27.

uspešnost rangiranih ekip: 20/25
uspešnost rangiranih ekip proti ostalim: 19/23

#1 Alabama: vs. North Texas. Tudi tokrat je Alabama stvari postavila na svoje mesto že po nekaj minutah. W, 41-0.

#2 Oklahoma: @ #3 Florida State. Po pričakovanjih je bila tekma precej bol zanimiva in izenačena kot lani, vendar je bil zmagovalec na koncu isti. Zadnje izenačenje smo videli na sredini zadnje četrtine, kasneje so bili igralci Oklahome bolj zbrani in dosegli to zelo pomembno zmago. W, 23-13.

#4 LSU: @ Mississippi State. Tekma je bila dolgo izenačena, tudi na igrišču sta bili ekipi enakovredni. V zadnji četrtini so Bulldogsom malce pošle moči in Tigersi so naredili razliko in dosegli zanesljivo zmago. W, 19-6.

#5 Wisconsin: - Northern Illinois. Še ena predstava v stilu Badgersov. Dosegli so kar 621 yardov, obramba je bila zelo zanesljiva. W, 49-7.

#6 Boise State: @ Toledo. Toledo je odigral še eno solidno tekmo, a v odločilnih trenutkih je bilo nekaj napak preveč in Boise State je dosegel zanesljivo zmago. W, 40-15.

#7 Texas A&M: vs. Idaho. V prvi četrtini se je Idaho še držal, kasneje so igrali le Aggiesi. W, 37-7.

#8 Virginia Tech: vs. Arkansas State. Hokiesi so imeli na začetku znova nekaj težav, a so se hitro zbrali in pripeljali tekmo do pozitivnega konca. W, 26-7.

#9 Oklahoma State: @ Tulsa. Obramba znova ne more biti deležna pohval, a dokler ima Oklahoma State tako učinkovit napad, težav ni. W, 59-33.

#10 South Carolina: vs. Navy. South Carolina je imela precej težav, kar je bilo kar veliko presenečenje. Na koncu je Lattimore z 246 y in 3 TD vendarle pripeljal ekipo do zmage. W, 24-21.

#11 Oregon: vs. Missouri State. Oregon se je hitro vrnil v lansko formo. Še ena visoka zmaga. W, 56-7.

#12 Stanford: @ Arizona. Luck je še enkrat več odigral zelo dobro in Stanford ostaja po visoki zmagi neporažen. W, 37-10.

#13 Arkansas: vs. Troy. Tokrat je obramba dopustila kar nekaj točk, a zmaga Arkanasa ni bila nikoli resno ogrožena. W, 38-28.

#14 Nebraska: vs. Washington. Počasi se kaže prava kvaliteta Nebraske. Preveč napak so si privoščili. Na koncu so sicer zmagali, a s tako igro jih čaka težka sezona. W, 51-38.

#15 Baylor: vs. Stephen F. Austin. Učinkovit napad je znova dosegel veliko točk. Tokrat se je tudi obramba malce ogrela, čeprav je bil nasprotnik veliko nižje kvalitete. W, 48-0.

#16 Ohio State: @ Miami (FL). Prejšnji teden smo videli, da je Ohio State daleč od forme zadnjih let. Takrat so se še izvlekli, tokrat ne. Miami jih je odpravil brez večjih težav. L, 6-24.

#17 West Virginia: @ Maryland. V zelo zanimivem srečanju je West Virginia začela eksplozivno in povedla 34-10 na začetku tretje četrtine. Maryland se je vrnil na 34-31, a bližje ni šlo. Mountaineersi so tako dosegli lepo zmago pred izjemno težko tekmo naslednji teden. W, 37-31.

#18 Michigan State: @ Notre Dame. Že v prejšnjih tekmah se je kazalo, da Michigan State ni tam, kjer je bil lani. Tokrat se je to tudi potrdilo. Notre Dame je znova izgubil več žog kot nasprotnik, a je vseeno zanesljivo zmagal. L, 13-31.

#19 Arizona State: @ Illinois. Sun Devilsi so lepo začeli sezono, tokrat so bili malce prekratki. Napad je dosegal yarde, a točk v ključnih trenutkih ni bilo dovolj. L, 14-17.

#20 Florida: vs. Tennessee. Mnogi so napovedovali bolj zanimivo srečanje kot v preteklih letih. To se ni zgodilo, Florida je zanesljivo vodila celo tekmo in očitno so Gatorsi po letu premora nazaj v borbi za najvišja mesta. W, 33-23.

#21 Auburn: @ Clemson. Zmagoviti niz Auburna je končan. Začeli so sicer odlično in povedli že 21-7, kasneje napadu ni več šlo, obramba je letos slaba in Clemson je dosegel lepo zmago. L, 24-38.

#22 TCU: vs. Louisiana-Monroe. Po uvodnem porazu TCU nabira zmage. Tokrat ni bilo nič drugače. W, 38-17.

#23 Texas: @ UCLA. Texas je prvi dve tekmi igral precej povprečno, tokrat so Longhornsi vendarle našli boljšo formo in dosegli visoko zmago. W, 49-20.

#24 South Florida: vs. Florida A&M. Visoka zmaga in Bullsi se držijo lestvice prvih 25. W, 70-17.

#25 Michigan: vs. Eastern Michigan. Čeprav zmaga proti Eastern Michiganu ni nič posebnega, je 3-0 izkupiček lepa osvežitev za navijače te ekipe. W, 31-3.


0 x komentirano:

Objavite komentar