torek, 28. junij 2011

Torkov komentar #8

Po velikem odmerku optimizma v začetku prejšnjega tedna se v naslednjih dneh na področju lockouta kaj veliko ni zgodilo. Še vedno je 15. julij najbližji datum, ko bi vse skupaj bilo lahko rešeno. Še vedno je torej vse skupaj precej mirno, zato tokrat nekaj o footballu v Sloveniji, o prvih dneh po lockoutu in o QB-jih z letošnjega drafta.

Stanje v Sloveniji
Končala se je druga sezona slovenske lige in sedaj lahko pogledamo, kje se nahaja football pri nas. Po velikem razmahu tega športa v letu 2008 se sedaj vse skupaj ne razvija tako hitro kot bi si vsi želeli. Na nek način je to pričakovano. Prvi naval kandidatov je bil v začetku precejšenj, sedaj bo pa treba verjetno počakati, da se ekipe stabilizirajo v svojem okolju. Razen Silverhawksov so ostale ekipe, ki so igrale v slovenski ligi, še vedno širši populaciji manj znane. Z leti se bo to gotovo popravilo.

Letos so v slovenski ligi tekmovale le tri ekipe, kar je manj kot leto prej. Upajmo, da se bodo Gold Diggersi čim prej vrnili. Sodelovanje obeh ekip s Štajerske je bilo letos uspešno. Lani so Generalsi odigrali dve precej tesni tekmi proti Alp Devilsom, letos so jih Štajerci obakrat zanesljivo premagali. Kljub vsemu pa bi lahko Generalsi in Werewolves dosegli še malce več. Že drugo leto zapored je bila ta ekipa v tekmi, ki bi jim lahko prinesla finale, vendar so obakrat bili prekratki. Alp Devilsi so letos s sezono brez zmage naredili korak ali dva nazaj. Kaj to dejansko pomeni je težko reči, saj je bila letošnja sezona precej težja kot lanska.

Silverhawksi so v Sloveniji še vedno nepremagljivi, kar vsekakor ni presenečenje. V ligi CEFL so Ljubljančani znova naredili korak naprej, ko so prvič premagali Vukove, a se je v naslednji tekmi proti Wolvesom pokazalo, da brez američanov še veliko manjka. Morda bi bilo bolje, da v ekipo pripeljejo kakšnega trenerja iz Amerike, ki bi lahko na slovenske igralce prinesel veliko novega znanja. Ameriški igralci so lahko le začasna rešitev.

Najbolj nor mesec
Po koncu lockouta se bo začel mesec, ki ga liga NFL doslej še ni videla. Recimo, da nekje v drugi polovici julija lastniki in igralci podpišejo nov CBA. Najprej bo sledil en teden, ko bodo ekipe lahko podpisale svoje proste igralce. Nato se bo začelo splošno FA obdobje. Hkrati pa bo seveda že čas training campov. To bo prava norišnica. Prosti igralci bodo podpisali pogodbo in se lahko še isti dan priključili treningom svoje nove ekipe. Vsak dan bodo ekipe malce drugačne, hkrati se bodo prvič na ekipnih treningih predstavili novinci. Vsaka ekipa bo podpisala še nekaj nedraftanih novincev. Dogajanje šestih mesecev bo stlačeno v en mesec. Obdobje training campov bo vsekakor zanimivo kot še nikoli prej.

Kdaj naj rookie začne tekmo?
Večno vprašanje za trenerje. Kdaj naj postavi na draftu izbranega podajalca za starterja? Včeraj smo izvedeli nekaj glede načrtov pri Jaguarsih. Gabbert, izbor prve runde, naj bi na traing campu igral 33 % akcij, Garrard 42 %. Slednji torej ostaja prvi QB, kar je verjetno prav, čeprav bo pritisk javnosti glede igranja draftanih QB-jev precej velik. V zadnjih sezonah so skoraj vsi novinci, ki so bili izbrani v prvi rundi, pokazali zelo veliko. Ryan, Flacco, Sanchez, Freeman, Stafford, Bradford. Noben še nima prstana, a vsak je svojo ekipo popeljal na višjo stopničko. Podobno se bo pričakovalo tudi letos in težko bo kdo zdržal na klopi celo sezono. Od zgornjih imen le Freeman ni bil starter v prvi tekmi rookie sezone.

Pretekli teden na strani
Prvi del glasovanja za najboljšo ekipo je končan, sedaj so odprta vsa glasovanja drugega kroga. Zmagovalci se bodo uvrstili v četrtfinale, kjer že čakajo NE, SD, PIT in GB. Ta vikend je bila glavna tema Slo Bowl II, v prihodnjih dneh sledi nadaljevanje predstavitve college footballa in nekaj o začetku sezone lige CFL.

Posti zadnjega tedna:
Drugi krog: Eagles - Jets
Slo Bowl II, posnetek
100 najboljših: 11-20
Drugi krog: Colts - Giants
Najboljša pre-season tekma
Drugi krog: Saints - Falcons
Silverhawksi do drugega naslova
Brez presenečenja na prvi tekmi
Intervju: Judge, Banks
Drugi krog: Ravens - Rams
Zaključek domače sezone
Power Rankings: 13-32
Intervju: Tiki Barber
Big East
Osem tekem več bo rešilo CBA


2 x komentirano:

Upam, da bodo čimprej zrihtal zadevo (CBA) in da se lahko začne vseskupaj.

Vsi to upamo. Je pa smešno vse skupaj. En dan se zdi, da smo tik pred koncem, potem se en teden ne zgodi nič in tako naprej...

Objavite komentar