nedelja, 15. januar 2012

Texans @ Ravens, napovedi

Včeraj smo bili z napovedmi povprečno več kot polovično uspešno, danas so na vrsti še dve tekmi. Poglejmo najprej, kaj napovedujemo tekmi med Texansi in Ravensi. Prvi bi radi podaljšali najboljšo sezono v zgodovini svoje franšize, drugi so zadnja leta redno v končnici, vendar pa s to zasedbo prvič igrajo doma v tem delu sezone.

medsebojne tekme: BAL 5-0
HOU v končnici: 1-0
BAL v končnici: 9-6
HOU v gosteh letos: 5-3
BAL doma letos: 8-0

Jure: Texansi so morda najbolj prijetna zgodba letošnje končnice, vendar pa jih sedaj čaka zelo težko gostovanje pri Ravensih. V obrambi sta ekipi na približno enaki ravni, v napadu je Yates še zelo daleč, samo po tleh pa tokrat ne bo šlo. Za zmago bi morala obramba gostov odigrati fenomenalno, kar se pa v Baltimoru, kjer so Ravensi letos tako dominantni, ne bo zgodilo.

Vlado: Ravensi so skozi sezono dokazali, da letos lahko posežejo po SB naslovu. Imajo ekipo, ki lahko na določen dan nadigra katerokoli ekipo, po drugi strani pa lahko zgubi tudi proti največjim luzerjem. Tokrat gostijo Houston z odličnim Fosterjem. Zmaga v tekmi ekip podobnih karakteristik, z dobrim rush offense ter granitnima obrambama, bo odvisna predvsem od tega, kako bodo igralci posamezne ekipe izvajali svoje zadolžitve. Sam mislim, da bo to bolje uspelo domačinom in zato jim pripisujem zmago, 24-17.

Tadej: Flacco je glede na rezultate rednega dela doma igral boljše kot na gostovanjih in tudi tokrat bo tako. Ne glede na to, da je obramba Texansov pokazala zelo kvalitetno igro, zmage predvsem zaradi rookie QBja ne vidim. Ravens - Patriots bo finale konference AFC. 17-31.

Črt: Huoston se je prvič v zgodovini uvrstil v končnico. Dvoboj dveh odličnih obramb, pri čemer je statistično Houston v nekaterih elementih celo v prednosti. Prednost pa dajem Baltimorju tako zaradi izkušenejšega podajalca kot tudi domačega terena. Baltimore 24-17.

Igor: Houston je izločil Bengalse in prišel najdlje v svoji zgodovini. Verjamem, da je to tudi vse, kar bodo letos naredili, saj so Ravensi preprosto predobri. Edina ekipa v AFC, ki lahko premaga Ravense so Ravensi sami. Tokrat pa temu ne bo tako in Ravensi napredujejo v finale konference.

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Luka: Dvoboj dveh odličnih tekačev ne bo dobil nihče od njiju. Tekma se bo odločala po zraku, kjer pa imajo prednost Ravensi. Obramba Texansov se letos lahko kosa tudi z Ravensi, a Yates bo verjetno zaradi neizkušenosti naredil več napak kot neprepričljivi Flacco. BAL, 21-16

Slavko: Baltimore letos doma ne pozna poraza in je izrazit favorit, da napreduje v konferenčni polfinale. Houston je letos svoje že naredil, vseeno imam občutek, da zaradi izjemne obrambe letos še ni rekel zadnje besede in bo pripravil presenečenje tega kroga končnice.

Sebastian: Houston je prejšnji teden suvereno odpravil Bengalse, vendar pa eno so mladi bengali, drugo pa izkušeni krokarji. Obramba + odlični Rice sta recept za gladko zmago Ravensov: BAL, 28-10.

Dejan: Obramba Houstona je dovolj dobra, da zaustavi Rayja Rica in prisili Joa Flacca, da dela napaka, žal pa je Yates premalo izkušen da bi proti obrambi Ravensov zmagal tekmo. Ravens 17-6.

Tilen: Zelo izenačeni ekipi, nekako se mi zdi, da domače igrišče ne bo tako velika prednost. Odločale bodo malenkosti, tudi počitek Ravensom ni nujno dobro del. Napovedujem nadaljevanje prvega nastopa v končnici za Texanse in s tem manjše presenečenje. HOU, 24-17.

Boris: Baltimore ima bolj izkušeno ekipo, igrajo doma, pa vendar si želim in menim, da lahko Texansi presenetijo, zato jim namenjam zmago. 16:13.

SKUPAJ: Ravens 9, Texans 3


0 x komentirano:

Objavite komentar