torek, 17. januar 2012

Baltimore Ravens

V nedeljo bosta na sporedu finalni tekmi, udeleženca letošnjega Super Bowla bosta kmalu znana. Pred tem bom vsak dan predstavil eno od najboljših štirih ekip in dodal, kaj lahko od njih pričakujemo v nedeljo. Za začetek so tu Baltimore Ravensi.

Kot že zadnjih nekaj let, tudi letos so Ravensi visoko predvsem zaradi svoje obrambe, ta je bila letos tretja najboljša v ligi. Napad je imel nekaj dobrih trenutkov, vendar je skupno nekje na sredi med 32 ekipami. sedaj smo že navajeni, da je tek dober in tako so vse oči uprte v podajalca, ki ne blesti. Flacco je imel letos statistično najslabšo sezono v zadnjih treh letih, vendar se mi je vseeno zdelo, da mu je uspelo nekaj pomembnih akcij, v preteklosti je velikokrat odpovedal, ko je šlo zares.

Med sezono so zmagali vse pomembne tekme in pričakoval sem, da bo tudi v končnici šlo dobro, vendar je bila že prva stopnička zelo visoka. Ravensi so imeli dva tedna za pripravo in kljub temu dela niso dobro opravili. Flacco je vrgel žogo 27-krat, Rice je tekel 21-krat. Na koncu to razmerje niti ni tako zelo slabo, 15 minut do konca tekme je bilo precej slabše. Dejstvo je, da bi morali več teči in manj podajati. Morda so hoteli dokazati, da je Flacco sposoben tistega, kar sam pravi, da je, vendar realnost je drugačna. Baltimore lahko za zdaj zmaguje s tekom in obrambo, dobrih lovilcev je premalo, da bi še šli igre, ki jo igrajo Saintsi in podobne ekipe.

Obramba je bila tako kot že celo sezono dobra, nekaj težav je imela obrambna linija, ki je izgubila bitko z napadalno linijo Houstona, vendar to vseeno ni bilo dovolj, da bi Texansi dobili tekmo.

V nedeljo bo na drugi strani povsem druga ekipa. Precej slabša obramba bo omogočila Flaccu, da odigra nekaj dobrih akcij, vendar bo moral biti bolj natančen kot tokrat. Ključ do zmage vseeno leži v teku in obrambi. Rice ima zadnje gostovanje v končnici proti Patriotsem v zelo dobrem spominu. Obramba bo imela ogromno dela z vsemi lovilci, ki jih ima na razpolago Brady. Sredi decembra so Ravensi gostovali pri Chargersih, ki prav tako veliko igrajo po zraku in ti so jih z lahkoto premagali.


0 x komentirano:

Objavite komentar