torek, 10. maj 2011

Torkov komentar

Nova rubrika, v kateri bom vsak teden obdelal enega ali več aktualnih dogodkov. Tokrat nekaj o draftu, selitvi ekip v LA ali Toronto in seveda lockout.

Kdaj spet treningi?
Jutri bosta minila že 2 meseca odkar se je lockout začel. Vmes smo sicer doživeli kratko obdobje, ko je bilo vse po starem (skoraj vse), a to obdobje je bilo tako kratko, da ni niti vredno omembe. Kakšno je stanje danes? Drugi dan drafta je sodišče v St. Louisu odredilo začasno nadaljevanje lockouta, a od tega je sedaj že 11 dni in zdi se, da vsaj do izreka sodbe drugačne odločitve ne bo. Sodišče bi lahko odredilo, da se do izreka sodbe (v začetku junija) morajo odvijati posli v ligi kot vsako leto, a vsak dan, ko smo bližje začetku junija, manj verjeten je ta scenarij. Medtem slišimo veliko govoric. V nedeljo smo lahko brali, da bodo lastniki enostavno rekli, da se ne grejo več in da bodo povsem prenehali z dejavnostmi. Včeraj smo slišali, da se pripravljajo pravila za sezono 2011, ki bodo drugačna od tistih lani. Vsekakor veliko negotovosti.

Katera ekipa zapušča svoje mesto?
Znova so se pojavili namigi o selitvi, tokrat so bili omenjeni celo Saintsi, ki naj bi se selili v Toronto. Od vseh ekip, ki so stacionirane na jugu so Saintsi enih zadnjih, ki bi zapustili svoje mesto. Tudi Buffalo ne verjamem, da se bo kdaj selil. Vsako leto igrajo tekmo ali 2 v Torontu in odziv ni dober. Kanadčani imajo precej raje ligo CFL in ne verjamem, da lahko Toronto postane zgodba o uspehu v ligi NFL. Drugače je z Los Angelesom. Ameriški nogomet je tam vsekakor popularen, a že večkrat so NFL franšize zapustilo to mesto. V LA je ogromno ekip in težko si je na novo ustvariti toliko fanov, da napolniš stadion. Kljub vsemu me ne bi presenetilo, če bi se za pot na zahod odločil Jacksonville ali Minnesota.

Znova največ igralcev iz SEC
Na draftu je bilo znova izbranih največ igralcev iz konference SEC (38), kar vsekakor ni presenečenje, če vemo, da ta konferenca v zadnjih letih dosege največje uspehe v študentskem nogometu.

Sledijo:
ACC (35)
Pac-10 (31)
Big 12 (30)
Big Ten (29)
Big East (21)
WAC (16)
MWC (10)
C-USA (5)
MAC (3)

Prav tako je opazna velika prevlada igralcev iz BCS konferenc na tem draftu. V prvi rudni je bil izbran le 1, ki ni igral v teh konferencah. Jetsi so vzeli Muhammada Wilkersonon iz šole Temple.

QB iz prve in druge runde
Zanimivo je, kako so zadnja 3 leta prav vsi QB-ji iz prve runde doživeli uspeh, vsi iz druge runde pa ravno obratno.

Prva runda: Ryan, Flacco, Stafford, Sanchez, Freeman, Bradford, Tebow. Iz te sedmerica le Tebow še ni pokazal kaj posebnega, a dejstvo je, da tudi še ni dobil veliko priložnosti. Vsaj še eno leto bo treba počakati preden ga lahko ocenimo.

Druga runda: Brohm, Henne, White, Clausen. Le Henne še vztraja, čeprav ni nujno, da bo starter, ko se sezona začne.

Je to le naključje ali pa so se ekipe naučile najti pravi talent? Letos v prvih 2 rundah izbranih kar 6 QB-jev, tako da bomo odgovor prej ali slej dobili. Menim, da vsi 4 iz prve runde ne bodo uspešni, a počakajmo. Največ možnosti za uspeh pripisujem Gabbertu.

Veliki Atlantin trejd
Atlanta in Cleveland sta na draftu izvedla potezo, ki si zasluži še en komentar. Atlanta očitno verjame, da ji manjka le še 1 košček do zmage v tekmi leta. Res je, da Gonzales ne bo igral večno in da bo morda ta ekipa sposobna zmagati le še kaki 2 sezoni, a vseeno se mi zdi tale poteza slaba za Atlatno. Julio Jones je bil po moje izbran previsoko. Čas bo sicer pokazal svoje, a jaz Jonesa ne vidim kot enaga najboljših WR-jev naslednjih let. Poleg tega pa bo sedaj nanj položen velik pritisk, igrati bo moral že od začetka in videli bomo, kako se bo to izšlo. Verjetno bi se morali Falconsi bolj osredotočiti na obrambo. V tej kategoriji so bili lani šele 16. v ligi, v edini tekmi končnice pa so na domačem terenu nasprotniku dopustili neverjetnih 48 točk.

Pretekli teden na strani
Začeli smo s power rankingom, nabralo se je že 122 glasov. Denver trenutno vodi z 28,1 %. Prihajajo vse boljše ekipe in videli bomo, kdo bo prvi prehitel Broncose.

Tukaj vsi posti zadnjega tedna:
Carolina Panthers
Denver Broncos
Buffalo Bills
Cincinnati Bengals
Arizona Cardinals
Football Slovenija
Power Rankings
Brady res MVP?
Rex Ryan
Štajerci do prve zmage
100 najboljših
Spremembe pravil


0 x komentirano:

Objavite komentar