nedelja, 8. januar 2012

Steelers @ Broncos, napovedi

Pred začetkom današnjih dvobojev poglejmo še napovedi za AFC tekmo. Srečali se bosta dve precej različni ekipi, Steelersi nikoli niso tolio irali po zraku kot letos, Broncosi so se usmerili predvsem v napad po tleh. Pittsburgh je reden član končnice v zadnjih letih, Denver je tu prvič po sezoni 2005.

medsebojne tekme: DEN 16-10-1
PIT v končnici: 33-20
DEN v končnici: 17-15
PIT v gosteh letos: 5-3
DEN doma letos: 3-5

Jure: Steelersi so proti nekaterih slabih ekipah igrali zelo neprepričljivo. Zmage v gosteh proti Coltsem, Chiefsom in Brownsom so bile vse za tri ali štiri točke. Proti zelo dobri obrambi Broncosev torej težko pričakujemo nenadno prebujenje gostujočega napada, sploh če vemo, da je Roethlisberger daleč od zdravega igralca. Vseeno pa je dejstvo, da je napad Broncosev v zadnjih teden zelo slab in proti obrambi Steelersov bo zelo težko doseči vsako točko. Ne bom presenečen, če bo končni rezultat 6-3, zmaga za Pittsburgh.

Vlado: Bruh tekma leta. Tudi v tej tekmi bo večino uspeha odvisna od uspešne obrambe posamezne ekipe. To še posebej velja Denver, s svojim enodimenizonalnim napadom. Glede na zadnje tekme, jim to ne bo uspelo. Zmago namenjam Pittsburghu, 19-6.

Tadej: Steelersi imajo težave s poškodbami. Zaradi bolezni ne bo Clarka, Mendenhall je zaradi poškodbe sezono končal, vprašljiv je Pouncey, Big Ben je zaradi poškodbe gležnja 50% pripravljen. Koliko ga ta poškodba omejuje, smo lahko videli na tekmi proti Brownsom. Na drugi strani imamo Broncose, ki so za mišjo dlako zmagali svojo divizijo. Po tekmi s Patriotsi jim v napadu nikakor ni več steklo. Zato je toliko pomembneje da Broncosi pokažejo dobro igro. Tebow je motiviran, prav tako njegovi soigralci. Tekma bo napeta in izenačena. Na koncu bodo vseeno slavili Steelersi, 21-20.

Črt: Steelersi imajo sicer številne probleme (odsotnost Mendenhalla, ne povsem zdrav Big Ben) vendar so kljub temu favoriti in tekmo lahko izgubijo le, če premagajo sami sebe. Prvo rangirana obramba bo nerešljiva težava za Tebowa. Steelers 17-6.

Igor: Steelersi so v zadnjem delu izgubili Mendehalla, še bolj poškodovali Big Bena, a vseeno niso uspeli dobiti domačega terena. Cena za tveganje je velika, a po drugi strani imajo srečo, da jim nasproti stoji le Tebow in njegova obramba. 3 zaporedni porazi Tebowa so dokazali, da ni vsemogočen in tudi tokrat mu čudež ne bo uspel. Zmaga gre v Pitt z nizkim rezultatom. 16:9.

Gregor svoje napovedi zadnjih nekaj tednov piše na svojem blogu: klik.

Luka: Pitt ima dobro obrambo po tleh, kjer je Denver najnevarnejši. Ben pa ima na drugi strani kar nekaj kvalitetnih lovilcev in za take tekme tudi izkušnje. Poškodbe Steelersov bodo Tebowa ves čas držale v tekmi, tekma se igra v Denverju zato bo do konca napeto, a zmago bodo odnesli gostje. PIT 13-9.

Tomaž: Tekma, kjer so Steelersi izraziti favoriti, a velja biti previden. Big Ben je prejšnji teden namesto počitka dobil batine in bo šepajoč bežal pred odličnima Millerjem in Dumervilom. Nič boljše se ne bo godilo Tebowu, ki ga bosta pretepala Harrison in Woodley. Pričakujem napeto tekmo z malo točkami, saj bodo Broncosi igrali izjemno konzervativno, Steelersom pa se bo še kako poznala poškodba Big Bena. Vseeno bodo Steelersi na krilih dobre obrambe in s pomočjo nekaj eksplozivnih potez Wallacea in Browna odnesli celo kožo iz Denverja.

Slavko: Vsaka pravljica se enkrat konča, pravljica z naslovom Tim Tebow je svoj konec že nakazala s tremi zaporednimi porazi. Navijačem Denverja nekaj upanja dajejo številne poškodbe med Jeklarji, a tudi šepajoči Big Ben bo dovolj za napredovanje med najboljših osem in potencialen še tretji obračun z Ravensi.

Sebastian: Tekma dveh super obramb, božjega sina ter čarovnika. Na papirju super tekma in razen za tiste, ki prezirajo obrambo, bo tako tudi v realnosti. Sam kljub hype-u bolj zaupam v genialnost Bena kot božanskost Timmyja. PIT, 13-6.

Dejan: Pri Steelersih je seznam poškodovanih igralcev vse daljši, vendar bi kljub temu morali zmagati Broncose, ki zadnje čase v napadu ne naredijo nič. Pri Steelersih bi moralo iti vse narobe, Broncosi pa bi morali odigrati tekmo sezone da tole zmagajo. Steelers 13-6.

Tilen: Čeprav Denver igra doma, pa me skozi celotno sezono ni prepričal. Prav tako je Tebow v zadnjih krogih padel na realna tla, v končnici mu bo samo še težje in težje. Na drugi strani so Steelersi skoraj vsako sezono v končnici in tu se bodo izkušnje nihovih glavnih zvezd poznale. Steel Curtain bo ekipo popeljal v naslednji krog. PIT 24–6.

Boris: Mam občutek, da bo Timmy boy na koncu srečanja zmagovalec. DEN 13-10.

SKUPAJ: Steelers 12, Broncos 1


1 x komentirano:

Objavite komentar