nedelja, 8. januar 2012

Falcons @ Giants, pregled ekip

Prvi dan končnice je končan, vse skupaj se bo nadaljevalo danes z drugo NFC wild card tekmo. Poglejmo pregled ekip, ki ga je pripravil Tilen.

V nedeljo po kosilu se bodo med seboj pomerili Atlanta Falconsi, ki so v končnico prišli kot prvi wild card in New York Giantsi, prvaki divizije NFC East. Za Giantse bo najpomembnejše, da vzpostavijo igro po tleh, kar jim v letošnji sezoni nikakor ni šlo, pri Atlanti pa bodo naredili vse, da trojico odličnih defensive endov New Yorka ne spustijo blizu njihovega podajalca. Čarovnije Elija Manninga v zadnji četrtini ali prva zmaga Ryana v playoffu?

Napad

QB –Manning vs. Ryan

Dvoboj dveh podajalcev, ki imata za seboj odlični sezoni in hkrati statistično gledano zelo podobni, a z eno pomembno razliko – predstavo obeh v 4.četrtinah. QB rating: 110.0 proti 84.3 v korist Elija. To je tudi razlog, da gre moj glas podajalcu New Yorka. Prednost: Giants.

RB – Bradshaw, Jacobs vs. Turner, Rodgers

Ne eni ne drugi niso »briljirali« letos s igro po tleh. Giantsi so celo zadnji izmed vseh ekip po jardaži (rešuje jih veliko rushing TD-jev), tudi Atlanta je nekje na sredini lestvice. Ekipa, ki bo dobro igrala po tleh, bo v zelo veliki, morda celo neulovljivi prednosti. Prednost: izenačeno.

WR – Nicks, Cruz, Manningham vs. White, Jones, Douglas

Obe ekipi imata zvezde v svojih vrstah, kar se tiče ekipe lovilcev. Kar trije so presegli mejo tisoč ujetih jardov, tudi Jonesu ni zmanjkalo veliko. Bi lahko bila tretja lovilca prispevala kakšen pomemben play? Prednost: izenačeno.

TE – Ballard vs. Gonzalez

Kljub dejstvu, da se je Ballard lepo ujel s Manningom pa je Gonzalez vseeno med najboljšimi tight endi v zgodovini. Izbira je preprosta. Prednost: Falcons.

OL – Diehl, Boothe, Baas, Snee, McKenzie vs. Svitek, Blalock, McClure, Hawley, Clabo

Tokrat X – factorje obeh namenjam napadalnim linijam. Pri Giantsih je glavna naloga linijašev izboljšati blokiranje za svoje tekače, linija Falconsev pa bo imela obilico dela s pass rusherji New Yorka. Prednost: Falcons.

Obramba

DT – Canty, Joseph vs. Babineaux, Peters

Solidne predstave defensive tacklov na obeh straneh, a nič posebej izstopajočega. Prednost: izenačeno.

DE – Pierre Paul, Tuck, Umeniyora vs. Abraham, Edwards, Biermann

JPP je letos pokazal, da je med najboljšimi obrambnimi igralci v ligi, če mu dodamo še Tucka in Osija je možna izbira kljub dobri sezoni Abrahama le ena. Giantsi se zelo zanašajo na predstave te trojice v nedeljo. Prednost: Giants.

LB – Boley, Kiwanuka, Williams vs. Lofton, Witherspoon, Adkins

Lofton in Weatherspoon imata za sabo zelo dobri sezoni, skupaj sta namreč dosegla kar 262 podiranj nasprotnih igralcev. Na drugi strani so linebackerji že nekaj let problem Giantsov, tudi poškodbe jim ne prizanašajo. Prednost: Falcons.

S – Rolle, Phillips, Grant vs. DeCoud, Moore, Sanders

Safetyji New Yorka so pri vrhu lestvice tacklov svoje ekipe, ko imajo dober dan (kar jim ne rata vedno), so med glavnimi igralci obrambe Giantsov. Safetyji Atlante so pravtako tekom sezone igrali dobro. Prednost: Giants.

CB – Webster, Ross, Amukamara vs. Robinson, Grimes, Franks

Tudi po secondaryju modrih so kosile poškodbe, kar se odraža na igrah cornerbackov Giantsov. Robinson na drugi strani že vrsto let igra na visokem nivoju, z zdravim Grimesom se lepo dopolnjujeta. Prednost: Falcons.

Special teams

K – Tynes vs. Bryant

Prednost: Falcons.

P – Weatherford vs. Bosher

Prednost: Giants.

KR/PR – Thomas/Ross vs. Weems

Prednost: Falcons.

Trener

Coughlin vs. Smith

Coughlin ima veliko več izkušenj v končnici, Smith pa dober W-L record v treh letih na stolčku glavnega trenerja Atlante. Tudi on si zelo želi prve zmag v končnici. Prednost: izenačeno.

Povzetek: Izredno izenačeni ekipi, obe lačni zmage v končnici. Giantsi bodo sicer imeli prednost domačega igrišča, a so letos dokazali, da doma njihova igra ponavadi ne briljira. Pravtako jih newyorskški mediji na veliko povezujejo s ekipo izpred štirih let, ki je osvojila prstan, kar bi lahko bil še dodaten pritisk na nove igralce. Na drugi strani je pod pritiskom tudi Atlanta, še brez zmage v končnici v zadnjih štirih letih, tudi trejd za Julia Jonesa se bo ocenjeval glede na rezultate v playoffu. Zmaga za New York Giants. NYG 27–24.


0 x komentirano:

Objavite komentar