nedelja, 8. januar 2012

Steelers @ Broncos, pregled ekip

Tudi za zadnjo tekmo prvega tedna končnice je Tilen pripravil pregled obeh ekip po pozicijah.

Drugi dvoboj v konferenci AFC se bo odvil v Denverju, kjer bodo Broncosi gostili Steelerse. Igralci Pittsburgha so letos v napadu igrali bolje kot Broncosi, ob standardno dobri obrambi se zdi, da je tekma odločena že pred začetkom. A Tebowa ne gre odpisati, pokazal je, da lahko dobi vsako tesno tekmo in če Broncosi v četrto četrtino ne pridejo s prevelikim zaostankom, je možno vse. Bo Tebow spet prejel pomoč »od zgoraj« ali bodo pri Pittsburghu uspešno prebrodili poškodbi Big Bena in Mendenhalla?

Napad

QB – Tebow vs. Roethliesberger

Tim Tebow je ena glavnih senzacij rednega dela, a v zadnjih krogih njegovi ekipi ni šlo. Kljub temu, da je dobil kar nekaj pomebnih tekem, je vseeno dokazal, da je med najslabšimi podajalci lige, kar se tiče igre po zraku. Še tako poškodovan Big Ben je po mojem mnenju boljši od Tebowa. Prednost: Steelers.

RB – McGahee, Ball vs. Redman, Clay

Poškodba prvega tekača Steelersov na zadnji tekmi je velik udarec za Pitt. Na drugi strani ima letos McGahee odlično sezono, temu je pripomogel s svojo igro po tleh tudi Tebow. Tokrat oznako X – factorjev namenjam tekačem obeh ekip. Prednost: Broncos.

WR – Decker, Thomas, Royal vs. Wallace, Brown, Ward

Wallace je med najboljšimi lovilci lige, na drugi strani pa ga lepo dopolnjuje Brown, ki je pravtako letos presegel mejo 1000 ujetih yardov. Ko dodaš še izkušnje Warda, na katere so bo v ključnih trenutkih brez dvoma zanesel tudi Big Ben, je možnost izbire samo ena. Prednost: Steelers.

TE – Fells vs. Miller

V pretežno run igri s posameznimi dolgimi podajami je Fells skorajda neopazen, medtem ko je Miller že vrsto let zanesljiva in redna tarča Roethlisbergerja. Prednost: Steelers.

OL – Clady, Beadles, Walton, Kuper, Franklin vs. Starks, Legursky, Pouncey, Foster, Gilbert

Liniji sta dokaj izenačeni, mala prednost je na strani linijašev Denverja (boljši so pri povprečni jardaži na poskus teka in po dovoljenih naletih na QB-ja). Ima pa linija Steelersov kar nekaj težav s poškodbami, kar bi lahko bila slaba novica za Bena. Prednost: Broncos.

Obramba

DT – Bunkley, Thomas vs. Hampton

Ponovno nehvaležna primerjava igralcev linije zaradi različnih sistemov obramb, podobne predstave DT-jev pri obeh ekipah. Prednost: izenačeno.

DE – Dumervil, Ayers, Hunter vs. Keisel, Wood, Heyward

Dumervil na eni in Keisel na drugi strani sta glavna igralca svojih obrambnih linij in to dokazujeta tudi letos, saj imata oba za sabo nadpovprečni sezoni. Prednost: izenačeno.

LB – Miller, Mays, Williams, Woodyard vs. Woodley, Harrison, Timmons, Farrior, Foote

Kljub odlični rookie sezoni Vona Millerja, ki je za sabo potegnila tudi ostale linebackerje Denverja, pa gre moj glas brez pomisleka Pittsburghu. Ko so vsi zdravi, so LB-ji Steelersov na čelu z Woodleyom in Harrisonom še vedno najboljši v ligi. Prednost: Steelers.

S – Carter, Dawkins/Bruton vs. Polamalu, Mundy

Velike možnosti so, da bo moral Dawkins izspustiti tekmo proti Steelersom, prav tako pa za Pittsburgh ne bo igral Clark. Če upoštevamo še dejstvo, da se tudi Polamalu ukvarja s poškodbo, bi lahko bila oba secondaryja v nedeljo še kako ranljiva. Prednost: Steleers.

CB – Bailey, Harris, Goodman vs. Gay, Taylor, McFadden

Steelersi so najboljša pass obramba v ligi, kar je glede na prejšnje sezone kar malce presenetljiv podatek, vendar pa tudi Broncosi nimajo slabih cornerbackov in lovilcem Pitta ne bo lahko. Prednost: izenačeno.

Special teams

K – Prater vs. Suisham

Prednost: Broncos.

P – Colquitt vs. Kapinos

Prednost: Broncos.

KR/PR – Royal/Willis vs. Brown

Prednost: izenačeno.

Trener

Fox vs. Tomlin

Srečala se bosta dva zelo dobra trenerja, sam pa dajem malce prednosti trenerju rumeno-črnih, ki je v nekaj zadnjih sezonah dokazal, da je v samem vrhu lige NFL. Prednost: Steelers.

Povzetek: Čeprav Denver igra doma, pa me skozi celotno sezono ni prepričal. Prav tako je Tebow v zadnjih krogih padel na realna tla, v končnici mu bo samo še težje in težje. Na drugi strani so Steelersi skoraj vsako sezono v končnici in tu se bodo izkušnje nihovih glavnih zvezd poznale. Steel Curtain bo ekipo popeljal v naslednji krog. PIT 24–6.


0 x komentirano:

Objavite komentar