sobota, 14. januar 2012

Broncos @ Patriots, pregled ekip

Če bi bilo vse normalno, bi ta tekma morala biti najbolj enostranska od vseh štirih ta teden in tako najmanj zanimiva, vendar pa vemo, da so tekme, kjer igra Tebow, daleč od normalnih. Pred napovedmi poglejmo primerjavo obeh ekip, ki jo je pripravil Tilen.

V sobotnem dvoboju divizijskih prvakov se bosta udarila New England in Denver. Zgodba tedna (oz. bolje rečeno leta) je Tim Tebow, ki je po podaljšku prejšnji teden premagal Pittsburgh. Svet ameriškega nogometa je deljen na polovico, njegovi navijači verjamejo, da lahko osvoji celo prstan, njegovi nasprotniki pa zagovarjajo faktor sreče in so mnenja, da ne bo uspel v ligi NFL. Brady in Patriotsi bodo naredili vse, da dajo nasprotnikom Tebowa nov argument proti. Bo obramba Broncosov uspela zaustaviti še enega izvrstnega podajalca ali bo Tebow sam poskrbel, da njegova ekipa ne bo imela možnosti za zmago?

Napad

QB – Brady vs. Tebow

Kljub pravljični rookie sezoni podajalca Denverja sam ostajam na trdnih tleh. Tom Brady je že deset let med najboljšimi QB-ji lige, Tebow nima še niti deset zmag v NFL. Brady je letos podal za več kot 5000 yardov in imel odličen rating podajalca, zato namenjam moj glas njemu. Prednost: Patriots.

RB – Green-Ellis, Ridley vs. McGahee, Ball

Kot pri večini ekipi z dobrimi napadi po zraku tudi Patriotsom šepa igra po tleh, rešuje jih le veliko število touchdownov Green-Ellisa. Za Broncose je McGahee eden glavnih igralcev v napadu. Prednost: Broncos.

WR – Welker, Branch vs. Thomas, Royal

Welker je še vedno najljubša Bradyjeva tarča, tudi Branch je ujel več žog kot katerikoli lovilec Denverja. Kljub odlični tekmi Thomasa proti Steelersom bi lahko bila izguba Deckerja prevelika ovira za Denver. Prednost: Patriots.

TE – Gronkowski, Hernandez vs. Fells, Rosario

Podobna kot je zgodba pri lovilcih je tudi pri tight endih. Gronkowski ob Grahamu kandidira za najboljšega na tej poziciji v celotni ligi, tudi Hernandez bi bil v večini ekip prvi na depth chartu. Le ena možnost. Prednost: Patriots.

OL – Light, Mankins, Conolly, Waters, Solder vs. Clady, Beadles, Walton, Kuper, Franklin

V rednem delu je bila malce boljša linija Patriotsov, a prejšnji teden se je izjemno izkazala linija Denverja, saj niso dovolili niti enega naleta, kaj šele sacka Tebowa. Prednost: izenačeno.

Obramba

DT – Wilfork, Love vs. Bunkley, Thomas

Wilfork je že vrsto let med najboljšimi DT-ji lige, Love pa ga lepo dopolnjuje na sredini obrambne linije. Morda pa Vince prestreže še kakšno podajo. Prednost: Patriots.

DE – Deaderick, Ellis, Anderson vs. Dumervil, Ayers, Hunter

Za Patriotse je velik udarec pomenila poškodba Carterja, ki je bil glavni igralec njihove obrambe, vseeno pa ga je Anderson dostojno zamenjal. Za Broncose je izrednega pomena predstava Dumervila, če ga le ne bo preveč zavirala poškodba. Prednost: Broncos.

LB – Mayo, Spikes, Ninkovich, Fletcher vs. Miller, Mays, Williams, Woodyard

Von Miller tudi v končnici nadaljuje z dobrimi igrami, proti Patsom bo moral pridodati svoj delež, če še ne želi zaključiti sezone. Po poškodbi se Patriotsom vrača Spikes, kar je vsekakor dobrodošla novica za njihovo obrambo. Prednost: izenačeno.

S – ihedigbo, Chung vs. Carter, Dawkins

Broncosi poskušajo storiti vse, da bi v soboto Dawkins lahko zaigral. Z njim v postavi dajem prednost dvojici iz Denverja. Prednost: Broncos.

CB – Arrington, McCourty, Molden vs. Bailey, Harris, Goodman

Arrington je bil letos številka ena po število prestreženih podaj v ligi, McCourty lani drugi, a so bili pri New Englandu še zmeraj med najslabšimi kar se tiče pass obrambe. Lahko to izboljšajo proti Broncosom? Prednost: izenačeno.

Special teams

K – Gostkowski vs. Prater

Prednost: izenačeno.

P – Mesko vs. Colquitt

Prednost: Broncos.

KR/PR – Woodhead/Edelman vs. Willis/Royal

Prednost: izenačeno.

Trener

Belichick vs. Fox

Veliko vprašanje sobotne tekme je ali bo Belichick uspel pripraviti svoje moštvo da prekine niz neuspešnih predstav v končnicah ali bo Fox pripravil še eno presenečenje, tokrat New Englandu. Tisti, ki bo bolje opravil svoje delo, bo dobil tekmo, zato bom na tej tekmi X – factorja podelil obema trenerjema. Izkušnje s ključnimi tekmami so na strani trenerja ekipe iz Foxborougha. Prednost: Patriots.

Povzetek: čeprav vlada prava Tebow manija, je treba sliko gledati v celoti in priznati, da je favorit v tej tekmi še vedno New England. Broncosi za napredovanje v naslednji krog potrebujejo tekmo brez napak, tako obrambe, kot tudi McGaheeja, Tebowa in special teamov. Sam sem mnenja, da se pravljica za Denver tu konča, zmaga bo ostala doma. NE, 30-20.


0 x komentirano:

Objavite komentar