petek, 2. december 2011

NCAA, week 14

Vse ekipe bodo ta teden končale z boji znotraj konferenc. Nekje bomo spremljali finalne tekme, nekje še zadnje tekme rednega dela. Moštva imajo še zadnjo priložnost, da poskrbijo za svoj premik na lestvici. V nedeljo zvečer bosta uradno znana potnika v veliki finale, dobili bomo tudi seznam bowlov z nastopajočimi ekipami. Poglejmo, kaj tokrat čaka rangiranege ekipe. Pri ekipah, ki ne igrajo, piše konec sezone, čeprav vse z lestvice še čaka bowl tekma konec decembra ali v začetku januarja.

#1 LSU: - #11 Georgia. Če ne bo kakšnega velikega presenečenje, bo finale konference SEC še drugo leto zapored precej enostranski. LSU je veliko boljša ekipa.

#2 Alabama: konec sezone.

#3 Oklahoma State: vs. #10 Oklahoma. Dolgo se je zdelo, da bo to morda tekma za uvrstitev v BCS finale. Cowboysi bi za kaj takega sedaj potrebovali visoko zmago, bo pa to vseeno zelo zanimiv dvoboj. Zmagovalec bo prvak konference Big 12. Več možnosti dajem Oklahomi, morda pa Oklahomi State vendarle uspe dokazati, da so zrela ekipa.

#4 Virginia Tech: - #22 Clemson. Finale konference ACC, ki bi moral biti precej enosmeren. Prvega oktobra sta se ekipi že srečali, takrat je Clemson slavil 23-3, vendar je situacija sedaj popolnoma drugačna. Morda Tigersi najdejo nekaj dodatne motivacije, finale vendarle ni na sporedu vsak dan. Hokiesi so zadnje tedne mnogo boljši.

#5 Stanford: konec sezone.

#6 Houston: vs. #23 Southern Miss. Finale konference USA, ki je zelo pomemben za BCS. Če bo prvak Houston, gre v BCS bowl, sicer bo to mesto dobila neka druga ekipa. Verjetno se bo zgodilo prvo, Cougarsi so letos še brez poraza.

#7 Arkansas: konec sezone.

#8 Boise State: vs. New Mexico. Zadnja tekma rednega dela, ki ne odloča o ničemer. TCU je že prvak konference in Broncosi bodo tudi letos brez BCS bowla.

#9 Oregon: vs. UCLA. Prvi finale konference Pac-12. Tu ni nobene dileme. Oregon bo visoko zmagal in tako ubranil naslov prvakov te konference.

#12 USC: konec sezone.

#13 Kansas State: vs. Iowa State. Kansas State ima že zagotovljeno tretje mesto v konferenci. Tekma tako nima kakšnega velikega pomena, verjetno bo zmaga ostala doma.

#14 Michigan State: - #15 Wisconsin. Prvi finale konference Big Ten. Ekipi sta srečali nekaj tednov nazaj v eni najboljših tekem leta. Vse je možno, oboji imajo super obrambo, zdi se mi, da bo letos Spartancem vendarle uspelo pograbiti vstopnico za Rose Bowl.

#16 Michigan: konec sezone.

#17 Baylor: vs. Texas. Še ena tekma znotraj Big 12, ki nima velikega pomena. Zadnja priložnost za Griffina, da še enkrat pokaže, kako dober QB je.

#18 TCU: vs. UNLV. Zmaga ali poraz, TCU je prvak konference. Verjetno bodo zmagali tudi to.

#19 South Carolina: konec sezone.

#20 Nebraska: konec sezone.

#21 Penn State: konec sezone.

#24 Notre Dame: konec sezone.

#25 Georgia Tech: konec sezone.


0 x komentirano:

Objavite komentar