nedelja, 11. december 2011

Napoved zmagovalcev, W14, nedelja

Pred nami je zelo pomembna nedelja, kar nekaj ekip nujno potrebuje zmago v bitki za končnico. Videli bomo, komu bo uspelo in komu ne. Se bo slika za končnico poenostavila ali pa bo vse skupaj še bolj zapleteno? Pri napovedih tako kot v četrtek sodeluje Tilen.

Colts @ Ravens

Jure: Letos v tej tekmi ni dvoma. Ravensi se borijo za prvo mesto v AFC, Coltsi po povsem izgubljeni. BAL, 30-6.

Tilen: Tudi z Manningom za centrom bi v vlogo favoritov postavil Ravense, brez njega pa bo zgodba še toliko bolj enostranska. Zmaga z veliko razliko za domačine. BAL, 38-3.

Falcons @ Panthers

Jure: Panthersi so v zadnjih tednih pokazali nekaj dobrih predstav, vendar so Falconsi boljši in si napake tokrat enostavno ne smejo privoščiti. ATL, 27-21.

Tilen: Zelo zanimiva in hkrati trap tekma tedna. Atlanta je na prvi pogled favorit, vendar so prejšni teden dokazali, da so še kako ranljivi. Res da obramba Panthersov ni tako dobra kot obramba Texansov, ampak Cam in druščina bi lahko pripravili manjši upset. CAR, 24-21.

Texans @ Bengals

Jure: Texansi so nepričakovano dolgo preživeli brez Schauba, tokrat ne bo šlo. Bengalsi bodo na domačem igrišču dosegli dovolj točk, da bodo zabeležili zelo pomembno zmago. CIN, 17-10.

Tilen: Dvoboj dveh ekip, ki sta v borbi za končnico. Pri Texansih bo manjkal Johnson, tako da bo imel rookie Yates eno tarčo manj. Tudi run D Bengalsov je dober in glede na to, da nujno potrenujejo zmago, gre moja napoved v njihovo korist. CIN, 20-14.

Vikings @ Lions

Jure: Na prvi medsebojni tekmi letos smo videli podaljšek. Od takrat so oboji popustili, Lionsi tokrat igrajo doma in če bodo malce zmanjšali število nepotrebnih napak bi zmaga morala ostati v Detroitu. DET, 30-24.

Tilen: Pri Minnesotti sta vprašljiva tako Ponder kot Peterson, Detroit pa je prejšnji teden v delih tekme pokazal, da se lahko kosa tudi z najboljšimi in to brez Suha. DET, 31-17.

Buccaneers @ Jaguars

Jure: V tej tekmi je vse mogoče, vendar še vedno velja, da Jaguarsi zelo težko dosegajo točke. Čas je, da Bucsi prekinejo niz porazov, tokrat imajo lepo priložnost. TB, 17-14.

Tilen: Dvoboj dveh ekip, ki letos ne igrata po pričakovanjih. Odločala bi lahko igra po tleh, kjer bo najboljši tekač lige Jones-Drew kaznoval vsako napako ene najslabših rushing obramb v ligi. JAC, 23-17.

Eagles @ Dolphins

Jure: Eaglesi so imeli tokrat na razpolago tri dni več za pripravo na nasprotnika kot ponavadi. Morda bo to dovolj, da bodo tokrat odigrali tako kot je treba. Dolphinsi imajo za sabo nekaj dobrih tekem, vendar po talentu niso v rangu Eaglesov. Seveda je možno, da bodo gostje znova razpadli. PHI, 34-28.

Tilen: Miami je zadnjih 5 tekem 4-1, Philadelphia 1-4, pravtako Delfini igrajo doma. A kljub temu težko napovem zmago Miamija glede na talent, ki ga imajo Eaglesi, nikoli ne veš kdaj bodo dobili preblisk in razbili nasprotnike. Kljub temu zmago napovedujem ekipi s Floride. MIA, 30-28.

Chiefs @ Jets

Jure: Po porazu v Denverju so bili Jetsi že na robu prepada, od takrat so nanizali dve zaporedni zmagi. Tokrat sledi tretja proti Chiefsom, ki so v zadnjih tednih precej nebogljeni v napadu. NYJ, 23-10.

Tilen: Jetsi nujno potrebujejo zmago, če še želijo vsaj razmišljati o končnici. Pri Chiefsih je večino najboljših igralcev že dolgo na IR, zato pričakujem slavje ekipe v zelenem. NYJ, 27-10.

Saints @ Titans

Jure: Saintsi so letos igrali 6-krat v gosteh. Trikrat so izgubili, dvakrat zmagali le za tri točke. Vseeno se ne morem odločiti za Titanse. Johnson se je prebudil, vendar v celoti ekipa ne spada med boljše. NO, 27-24.

Tilen: Drew Brees izgleda nezaustavljiv, v resni nevarnosti je rekord Dana Marina. Na drugi strani pa se je zbudil Chris Johnson in dejstvo, da Titansi igrajo doma nam daje potencial za tekmo tedna. Zmaga za NO z game-winning drivom Breesa v zadnjih minutah. NO, 24-23.

Patriots @ Redskins

Jure: Zdelo se je že, da bodo Redskinsi v drugi polovici sezone pokazali še nekaj življenja, Jetsi so nas prepričali v nasprotno. Tudi Patriotsi ne bi smeli imeti preveč težav z doseganjem točk. NE, 35-17.

Tilen: Patriotsi izgledajo vedno bolje, ravno obratno pa lahko trdimo za Washington. Če drugo leto ne pripeljejo spodobnega in sposobnega podajalca, lahko kar zaprejo franšizo. Suverena zmaga za Brady bunch. NE, 34-17.

49ers @ Cardinals

Jure: 49ersi imajo letos odlično sezono, Cardinalsi so precej razočarali. To bo še ena priložnost, da gostje pokažejo, kdo je letošnji prvak na zahodu. Divizija je sicer že osvojena, sedaj se borijo za pozicije znotraj NFC. SF, 24-13.

Tilen: Na pogled je San Fran velik favorit, ampak Cardinalsi so doma sposobni premagati vsakogar. Kljub vsemu bo rushing TD rubrika še vedno ostala nedotaknjena za 49erse in veselili se bodo nove zmage. SF, 20-13.

Bears @ Broncos

Jure: Po poškodbi Cutlerja je napad Bearsov nekaj povsem drugega. Danes jih čaka tekma v Denverju, ker bo doseganje točk še težje. Potrebovali bi manjši čudež, a Tebow igra na drugi strani. Zmagoviti niz domačih se bo nadaljeval. DEN, 19-6.

Tilen: Še pred tremi tedni bi napovedal gladko zmago za Medvede, ampak poškodbi Cutlerja in Forteja sta prevelika udarca za napad Chicaga. Nasproti jim bo stal Tebow, ki je v izjemni seriji zmag, ki se bo ta vikend podaljšal še za eno. DEN, 24-10.

Raiders @ Packers

Jure: Packersi igrajo doma, dobili so zadnjih 18 tekem. To je vse, kar je treba vedeti. GB, 33-7.

Tilen: Čeprav Raidersi letos ne igrajo slabo in nujno potrebujejo zmago, da ostanejo v borbi s Broncosi za krono AFC West, nimajo velikih možnosti v gosteh proti ekipi, ki je še edina brez poraza. Vse bolj diši po 16-0 sezoni, po tem vikendu bodo Packersi od tega cilja oddaljeni le še 3 zmage. GB, 38-21.

Bills @ Chargers

Jure: Chargersi so v ponedeljek končno igrali kot smo pričakovali pred sezono. Končnica je še vedno zelo daleč, vseeno se ne bodo predali. Billsi bodo gostovali daleč od svojega doma, prave igre v zadnjih tednih nikakor ne morejo najti. SD, 27-14.

Tilen: Dobro jutro, Phillip Rivers. Prejšnji teden so v MNF pokazali to, za kar jih je večina imela pred začetkom sezone. Verjetno pa je to (pre)pozno za končnico. Vseeno bodo uspeli ohranit vsaj teoretične možnosti za playoff. SD, 27-17.

Giants @ Cowboys

Jure: Tu je liga odlično sestavila spored. Obe ekipi sta v bitki za naslov divizijskega prvaka in to bo prva medsebojna tekma letos. Giantsi so proti Packersom pokazali, da lahko igrajo tudi z najboljšimi. Cowboysi so padli že v prvi decemberski tekmi. Kdo ve, kaj bo tokrat. Glede na zadnji vtis so Giantsi boljši. NYG, 35-32.

Tilen: Tekma sezone za obe ekipi. Dallas bi z zmago že hladil šampanjec, še bolj krvavo pa zmago potrebujejo Giantsi. Poraz pomeni zelooo slabe možnosti za playoff in skorajšnji zaključek sezone. Giantsi s pomočjo dobre tekme obrambe ostajajo v igri. NYG, 28-27.


0 x komentirano:

Objavite komentar